|
  • خاطرات سال ۱۳۸۱ هاشمی‌رفسنجانی| بیست‌ویکم تیرماه

    بعضى شرکت‌هاى بیمه اعلام کرده‌اند که در اثر نابسامانی‌های اقتصادى غرب و سقوط قیمت سهام بورس‌ها، خسارت عمده‌اى داشته‌اند. جلسه چهارجانبه آمریکا، روسیه، اروپا و سازمان ملل براى مقدمات کنفرانس صلح فلسطین تشکیل شد.

  • واکاوی فضای سیاسی-دیپلماتیک کشور پس از جنگ ۱۲‌روزه در گفت‌وگو با علی ماجدی

    جنگ تحمیلی ۱۲‌روزه اسرائیل علیه ایران، علاوه بر خسارات مادی و انسانی، موجی از فضاسازی‌های سیاسی-رسانه‌ای علیه دولت و شخص رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه به راه انداخته است که با مصاحبه تاکر کارلسون به اوج رسید. این هجمه‌ها که در بستر شکننده پساجنگ، نه‌تنها با اقتضائات کنونی کشور همخوانی ندارد، بلکه…

  • گفت‌وگو با مسعود کرامتی، کارگردان و بازیگر

    مسعود کرامتی را در دهه اخیر تنها به‌عنوان بازیگر در فیلم‌ها و سریال‌ها دیده‌ایم، اما او در دهه‌های گذشته نویسنده و کارگردان بسیاری از سریال‌ها و فیلم‌هایی بوده که در خاطره جمعی ما به ثبت رسیده است. کرامتی از‌جمله سینماگران تحصیل‌کرده کشور است که با کار عروسکی آغاز کرد، با نصرت کریمی همکاری داشت،…

  • پیچیدگی‌های بازگشت به میز گفت‌وگو و پیامدهای میدانی جنگ ایران را به شروطی غیرقابل چشم‌پوشی رسانده:

    دبیر گروه سیاست روزنامه شرق

    با توجه به سابقه مذاکرات پیشین و پیامدهای جنگ ۱۲روزه، شرایط فعلی بیش از هر زمان دیگری پیچیده و شکننده است. این بار، گمانه‌زنی برای ازسرگیری مذاکرات ایران و آمریکا در شرایطی دنبال می‌شود که قدرت نظامی و منطقه‌ای ایران نقشی تعیین‌کننده یافته است. ایران توانست ضربه‌های سنگینی به زیرساخت‌های اسرائیل…

  • گفت‌‌وگوی «شرق» با همسر «سعیده قشقایی عبدی» که دقایقی قبل از خروج از خانه در حمله اسرائیل شهید شد:

    دبیر گروه اجتماعی

    همسر سعیده قشقایی‌عبدی به «شرق» می‌گوید وسایل‌شان را جمع کرده بودند تا از تهران خارج شوند. صندوق ماشین هم پر شده بود. همسرش اما چند وسیله جا گذاشته بود. در آشپزخانه مشغول جمع کردن وسایل خرده‌ریز بود که به او گفت برود و ماشین را آماده کند. دقایقی بعد موشکباران شد و زن جان باخت. پیکر بی‌جان سعیده را…

آرشیو
  • پس از پایان جنگ و آغاز دوره بازسازی کشور، از یک سو با ورود گسترده دولت به تمامی عرصه‌های زیربنایی و تولیدی و از سوی دیگر با بازشدن تدریجی فضای سیاسی کشور، گسترش مطبوعات و رسانه‌های جمعی، یک گزاره مهم به‌تدریج، هم از سوی نخبگان و صاحب‌نظران و هم از سوی بوروکرات‌ها و مدیران اجرائی کشور جمع‌بندی شد و آن هم خلأ وجود یک «نظریه پایه توسعه» برای کشور…