|

چلسی معادلات را به هم زد و با قضاوت فغانی قهرمان جام‌ جهانی باشگاه‌ها شد

حذف ترامپ توسط صداوسیما

تیم فوتبال چلسی انگلستان در کمال شگفتی موفق شد در دیدار پایانی جام‌جهانی باشگاه‌ها، حریف قدرتمند خود یعنی پاری‌سن‌ژرمن را با نتیجه قاطع ۳ بر صفر شکست دهد و به نخستین قهرمان این رقابت‌ها تبدیل شود. آبی‌پوشان لندنی در حالی به دیدار پایانی راه یافته بودند که کمتر کسی بخت چندانی برای شاگردان انزو مارسکای ایتالیایی قائل بود. در نقطه مقابل، پاریسی‌ها که در نیمه‌نهایی رئال‌مادرید قدرتمند را با نتیجه‌ای قاطع شکست داده بودند، به‌ عنوان بخت اصلی قهرمانی ارزیابی می‌شدند.

حذف ترامپ توسط صداوسیما

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

شرق: تیم فوتبال چلسی انگلستان در کمال شگفتی موفق شد در دیدار پایانی جام‌جهانی باشگاه‌ها، حریف قدرتمند خود یعنی پاری‌سن‌ژرمن را با نتیجه قاطع ۳ بر صفر شکست دهد و به نخستین قهرمان این رقابت‌ها تبدیل شود. آبی‌پوشان لندنی در حالی به دیدار پایانی راه یافته بودند که کمتر کسی بخت چندانی برای شاگردان انزو مارسکای ایتالیایی قائل بود. در نقطه مقابل، پاریسی‌ها که در نیمه‌نهایی رئال‌مادرید قدرتمند را با نتیجه‌ای قاطع شکست داده بودند، به‌ عنوان بخت اصلی قهرمانی ارزیابی می‌شدند. اما با سوت علیرضا فغانی که قضاوت این بازی حساس را بر عهده داشت، بار دیگر به طرفداران فوتبال نشان داده شد که این ورزش تا چه اندازه غیرقابل پیش‌بینی است. آبی‌پوشان چلسی از همان ابتدا با ارائه یک بازی حساب‌شده توانستند حریف قدرتمند خود را تحت تأثیر قرار دهند و در پایان ۴۵ دقیقه اول، سه بار دروازه قهرمان لیگ قهرمانان اروپا را باز کنند. کول پالمر، ستاره فصل گذشته، در این دیدار هم درخشید و توانست در دقایق ۲۲ و ۳۰ دو بار دروازه دوناروما را باز کند. ژائو پدرو هم در دقیقه ۴۳ گل سوم را وارد دروازه سفیدپوشان پاریسی کرد تا همه‌چیز در همان نیمه نخست به پایان برسد. در ۴۵ دقیقه دوم، شاگردان لوئیز انریکه تلاش فراوانی برای جبران گل‌های خورده داشتند، اما باز هم موقعیت‌های جدی‌تر نصیب آبی‌پوشان چلسی شد. از سویی علیرضا فغانی، داور این مسابقه، در دقیقه ۸۵ ژائو نوس، بازیکن پاری‌سن‌ژرمن را به دلیل حرکت غیرورزشی و کشیدن موی بازیکن حریف اخراج کرد تا پاریسی‌ها مسابقه را ۱۰نفره به پایان ببرند. علیرضا فغانی مانند دیگر بازی‌های بزرگ و حساس که داور آن بوده، قضاوتی قاطعانه داشت و توانست اداره این بازی حساس را با موفقیت پشت سر بگذارد.

رکورد ویژه و درآمد هنگفت

این نخستین دوره جام ‎جهانی باشگاه‌ها بود که با حضور ۳۲ تیم از سراسر دنیا برگزار ‌شد؛ رقابتی که در نهایت جام قهرمانی به تیمی رسید که در این فصل توانسته بود قهرمان لیگ کنفرانس اروپا شود. حالا چلسی با قهرمانی در جام‌ جهانی باشگاه‌ها، همه جام‌های بین‌المللی باشگاهی را کسب کرده است؛ جام باشگاه‌های جهان، جام‌ جهانی باشگاه‌ها، لیگ قهرمانان اروپا، جام برندگان اروپا، سوپرجام اروپا، لیگ کنفرانس، لیگ اروپا. نکته حائز اهمیت اینکه هیچ‌گاه نباید آنها را دست‌کم گرفت، چون چلسی متخصص برهم‌زدن معادلات است. شیرهای لندن از سه فینال، سه قهرمانی صید کرده‌اند. آنها سال 2012 یکی از بهترین ورژن‌های بایرن‌مونیخ‌ را شکست دادند و سال 2021 همین سرنوشت را برای یکی از بهترین ورژن‌های منچسترسیتی رقم زدند. چلسی یکشنبه‌شب، اغلب پیش‌بینی‌ها را باطل کرد و شکست را به بهترین ورژن‌ پاری‌سن‌ژرمن تحمیل کرد. از سویی این افتخار برای چلسی درآمدی هنگفت نیز به‌ همراه داشت که حتی قهرمانی در لیگ قهرمانان هم نمی‌توانست برای آن به ارمغان آورد. آبی‌پوشان لندن به لطف شگفتی‌‌آفرینی‌شان در خاک آمریکا، 114.6 میلیون دلار درآمد کسب کرده‌اند که هشت میلیون دلار بیشتر از پاری‌سن‌ژرمن نایب‌قهرمان است. پس از این دو تیم، رئال‌مادرید و فلومیننزه برزیل -دو تیمی که در مرحله نیمه‌نهایی مغلوب شدند- به ترتیب با 82.5 و 60.8 میلیون دلار در رده‌های سوم و چهارم تیم‌های کسب‌کننده بیشترین درآمد از حضور در جام جهانی باشگاه‌ها بوده‌اند. پس از برگزاری دیدار فینال جام‌ جهانی باشگاه‌ها 2025، فیفا اسامی برترین‌های اولین دوره این رقابت‌ها در فرمت جدید را اعلام کرد که براساس آن گونسالو گارسیا (رئال‌مادرید) آقای گل شد، دزیره دوئه (پاری‌سن‌ژرمن) بهترین بازیکن جوان لقب گرفت، رابرت سانچس و کول پالمر (چلسی) به ترتیب عناوین بهترین دروازه‌بان و بهترین بازیکن را از آن خود کردند. همچنین کوبل داوری به‌سرپرستی علیرضا فغانی که به ‌عنوان کوبل برتر، قضاوت دیدار فینال را بر عهده داشت، در پایان مدال ویژه مرسوم را دریافت کرد.

حواشی خاص و جنجالی

مسابقه نهایی جام‌ جهانی باشگاه‌ها در ورزشگاه «مت‌لایف» ایالت نیوجرسی آمریکا برگزار شد. دیداری که در دقایق پایانی خشونت‌آمیز دنبال ‌شد و حتی بعد از سوت پایان بازی هم درگیری‌هایی به همراه داشت و بازیکنان و مربیان دو تیم با یکدیگر درگیر شدند. لوئیس انریکه، سرمربی پاری‌سن‌ژرمن، درباره درگیری‌های بازیکنان دو تیم که البته خود او نیز در آن شرکت داشت و در صحنه‌ای پدرو، مهاجم برزیلی چلسی، را هُل داد، گفت: «این اتفاق کاملا اجتناب‌پذیر بود. هدف من همیشه تلاش برای جداکردن فوتبالیست‌ها از هم در چنین شرایطی بوده تا از مشکلات بزرگ‌تر جلوگیری شود. در آن صحنه تنش و فشار زیادی از طرف خیلی‌ها وجود داشت. فکر می‌کنم همه ما باید از انجام این کار اجتناب کنیم و دیگر نباید این اتفاق بیفتد. تکرار می‌کنم، هدف من همیشه این بوده که از بدترشدن هر نوع وضعیتی جلوگیری کنم». این دیدار در حضور میهمانان ویژه از جمله تعدادی از ستاره‌های سابق دنیای فوتبال برگزار شد. با این اوصاف، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا هم که برای تماشای مسابقه به استادیوم رفته بود، بخش زیادی از حواشی را به خود اختصاص داد. ترامپ پس از پایان بازی، به علیرضا فغانی، داور ایرانی این دیدار، مدال افتخار اهدا کرد. ترامپ در کنار جیانی اینفانتینو (رئیس فیفا) و تیم داوری از جمله فغانی، عکس یادگاری گرفت؛ تصاویری که بلافاصله میان کاربران ایرانی به اشتراک گذاشته و نظرات مختلفی درباره آن منتشر شد. علیرضا فغانی پس از فینال در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: «یک فینال، هرگز فقط یک مسابقه معمولی نیست. سپاسگزارم که فرصت دادید تا بار دیگر بخشی از تاریخ فوتبال باشم». رئیس‌جمهور آمریکا، جام قهرمانی را هم به همراه اینفانتینو به کاپیتان چلسی اعطا کرد و در اتفاقی عجیب از جمع بازیکنان چلسی که مترصد بالابردن جام و مراسم قهرمانی بودند، جدا نشد. در چنین شرایطی آبی‌ها جام را بالای سر بردند و ساعاتی بعد پالمر این‌گونه به اقدام ترامپ روی سکوی قهرمانی چلسی واکنش نشان داد: «نمی‌دانستم که دونالد ترامپ قرار است روی سکویی باشد که ما جام را بالای آن می‌بریم، بنابراین کمی گیج شدم». نکته مهم و قابل اشاره اینکه با حضور دونالد ترامپ در مراسم اهدای مدال به اعضای دو تیم پاری‌سن‌ژرمن و چلسی و داوران فینال جام‌ جهانی باشگاه‌ها، شبکه سه سیما که بازی را به‌صورت زنده روی آنتن برده بود، مراسم پایانی را پخش نکرد و به عبارتی رئیس‌جمهور آمریکا را تحریم کرد.

 

آخرین اخبار روزنامه را از طریق این لینک پیگیری کنید.