|
  • خاطرات سال ۱۳۸۱ هاشمی‌رفسنجانی| یازدهم تیرماه

    آقاى [علی] یونسى، وزیر اطلاعات آمد. تأکید کرد، بر لزوم جلوگیرى از مطرح‌شدن پرونده ترانزیت پرسنل اطلاعات در دادگاه نظامى و گفت، علائمى هست که منافقین [=سازمان مجاهدین خلق]، درصدد جلب نظر آمریکا هستند که در صورت حمله نظامى آمریکا به ایران، با آمریکا همکارى ‌کنند، ولى تضادى که صدام [حسین، رئیس‌جمهور…

  • حضور در نقطه‌ ابهام؛ بازخوانی سفر رئیس‌جمهور ایران به اجلاس اکو‌

    دبیر گروه سیاست روزنامه شرق

    در حالی که سازمان همکاری اقتصادی (اکو) سال‌هاست وزن و اثربخشی خود را در معادلات منطقه‌ای از دست داده، حضور رئیس‌جمهور، مسعود پزشکیان، در هفدهمین نشست این سازمان در قره‌باغ، فراتر از پروتکل‌های مرسوم دیپلماتیک ارزیابی می‌شود؛ نشستی که شاید در سطح وزیر امور خارجه کفایت می‌کرد و انتظار می‌رفت پزشکیان…

  • «شرق»، تضمین عدم تجاوز مجدد نظامی به‌عنوان شرط ایران برای مذاکره با آمریکا را واکاوی می‌کند

    تجربه جنگ ۱۲‌روزه در سایه تجاوز اسرائیل که با حمایت مستقیم آمریکا و در میانه مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن در مسقط رخ داد، اعتماد ایران به فرایند دیپلماتیک را به‌شدت تضعیف کرده است. این درگیری‌ها‌ که با حملات متجاوزانه اسرائیل در ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ و مداخله مستقیم آمریکا در دوم تیرماه علیه تأسیسات…

  • هشت سال دیگر ارکستر سمفونیک تهران‌ صد‌ساله می‌شود؛ ارکستری که قدیمی‌ترین ارکستر خاورمیانه است و البته ‌در این قریب به یک قرن، فراز‌و‌نشیب‌های بسیاری را گذرانده است؛ از اجرای مشترک با برترین سولیست‌های جهان گرفته تا رهبری بسیاری از بزرگ‌ترین چهره‌های دنیا و در کنارش روزهای خاموشی و فترت.

  • گفت‌وگوی «شرق» با دیاکو حسینی درباره آتش‌بس شکننده میان ایران و اسرائیل

    روزنامه‌نگار

    توقف تبادل آتش میان ایران و اسرائیل پس از ۱۲ روز جنگ بی‌امان، فعلا ادامه دارد. بااین‌حال انگیزه‌های زیادی برای نتانیاهو وجود دارد تا بار دیگر دست به حمله‌ای علیه ایران بزند. بسیاری از کارشناسان غربی او را نه مرد صلح، که مرد جنگ می‌دانند و معتقدند نخست‌وزیر ۷۵ساله اسرائیل علاقه وافری دارد تا به…

آرشیو
  • حمله تجاوزکارانه اسرائیل، دوگانه مهمی را روشن‌تر از همیشه آشکار کرد که درباره ‌نوع استفاده از کلمه ملت در عرصه سیاسی ایران است. این دوگانه شامل کاربرد واژه ملت توسط دو قطب متضاد، یعنی دولتمردان از یک سو و اپوزیسیون برانداز از سوی دیگر است.