چه کار باید بکنیم
فاطمه زرگر، دکترای روانشناسی بالینی، درباره اینکه در شرایط کنونی افراد باید چه کاری برای بهبود حالشان انجام دهند، میگوید: «شاید مهمترین گام در کاهش علائم پیتیاسدی یا کاهش علائمی که استرس را تجربه میکنیم، حتی اگر تشخیص پزشکی آن را نداشته باشیم، این است که آن عامل تروما و استرسزا را بتوانیم حذف کنیم یا کاهش دهیم.


به گزارش گروه رسانهای شرق،
فاطمه زرگر، دکترای روانشناسی بالینی، درباره اینکه در شرایط کنونی افراد باید چه کاری برای بهبود حالشان انجام دهند، میگوید: «شاید مهمترین گام در کاهش علائم پیتیاسدی یا کاهش علائمی که استرس را تجربه میکنیم، حتی اگر تشخیص پزشکی آن را نداشته باشیم، این است که آن عامل تروما و استرسزا را بتوانیم حذف کنیم یا کاهش دهیم. در حیطه کاری که به ما روانشناسها مربوط میشود، شاید آنچه اکنون بتوانیم انجام دهیم این باشد که به مردم اطمینان بدهیم یا از مبادی مختلف این اطمینان را منتقل کنیم که شرایط امن است و ثبات دارد. این شاید مهمترین عامل برای کاهش میزان استرسها باشد. گروههای سنی متفاوتاند، ما با بزرگترها متفاوت از کودکان رفتار میکنیم.
ممکن است افراد پس از این وقایع، خلق منفی را تجربه کنند. ما اغلب میبینیم که اضطراب، وقتی در سطح بالایی و طی مدت زمانی ادامه پیدا میکند، بعد از آن انگار بهطور ناگهانی فرو میریزد و فرد دچار فرسودگی میشود. در این مرحله، ممکن است نشانههایی از افسردگی بروز کند. انگار که انسان مدتی درگیر یک جنگ برای بقا بوده و حالا انرژیاش تمام شده است. افراد ممکن است احساس افسردگی داشته باشند یا همچنان دچار اضطراب باشند».
این استاد دانشگاه گفت: «انتظار نداریم افراد در شرایط فعلی همان علائمی را نشان دهند که در زمان وقوع جنگ یا بحران داشتند. اگر همچنان به همان اندازه برانگیختهاند، حس بدی دارند یا نگران هستند، بهتر است با مشاور صحبت کنند و اگر علائم شدید بود، با کمک دارو و روانپزشک شدت علائم کاهش یابد».
آخرین اخبار روزنامه را از طریق این لینک پیگیری کنید.