هنر دیپلماسی پیروزی بر جنگ است
آتشبس برقرارشده پس از تجاوز ۱۲روزه رژیم اشغالگر قدس، بیمها و امیدهای فراوانی را فراروی مردم و مسئولان کشور قرار داده است. اینک که جنگ به صورت موقت پاپان یافته، عرصه کارزار لاجرم و بهدرستی به حوزه دیپلماسی سپرده شده است.
به گزارش گروه رسانهای شرق،
آتشبس برقرارشده پس از تجاوز ۱۲روزه رژیم اشغالگر قدس، بیمها و امیدهای فراوانی را فراروی مردم و مسئولان کشور قرار داده است. اینک که جنگ به صورت موقت پاپان یافته، عرصه کارزار لاجرم و بهدرستی به حوزه دیپلماسی سپرده شده است. هنر مهم و کارکرد اصلی دیپلماسی و سیاست خارجی هر کشوری در شرایط تنش با دیگر کشورها در گام نخست پیشگیری از وقوع جنگ و پیروزی بر جنگ و تنش است.
وظیفه دیپلماسی گشودن پنجرههای بسته و ابتکار برای خارجکردن مشکلات پیشآمده از بنبست و کاهش تنشها و کنترل بحران در روابط بینالمللی است، دستگاه دیپلماسی ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست. درحالحاضر گرچه در پی برقراری آتشبس آرامش نسبی بر کشور حاکم شده است اما عرصه فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی، بهویژه کسبوکارها در هالهای از ابهام و انتظار قرار دارد که تداوم این حالت پیامدهای نگرانکنندهای برای بنگاههای اقتصادی و تجاری به همراه خواهد داشت.
هنگامی که تصویری روشن و شفاف و امیدوارکننده از آینده نزدیک و دور در مقابل مردم قرار ندارد، بدونشک استرس و اضطراب حاصل از آن رفتارهای اجتماعی را نیز تحت تأثیر قرار میدهد، بنابراین گذر سریع و هوشمندانه از این دوره موقت و حالت انتظار، ضرورتی انکارناپذیر است که باید برای آن تدابیر ویژه و کارساز اتخاذ کرد. در این مجال مغتنم و البته دشوار که حفظ استقلال و تمامیت ارضی و امنیت ملی و دورسازی سایه جنگ از میهن عزیزمان اولویت بیچونوچرای دولت و حاکمیت است، به نظر نگارنده وظیفه اصلی رئیسجمهور بهعنوان منتخب مردم، مسئول اجرای قانون اساسی و رئیس شورایعالی امنیت ملی و رئیس دولت که باید پاسخگوی مردم باشد، این است که امور جاری دولت را به معاون اول بسپارد و عمده وقت خود را مصروف و معطوف به فعالسازی سیاست خارجی کند و در این رهگذر با دعوت از سیاستمداران مجرب و صاحبنظران و دیپلماتهای باسابقه و مشاوران برجسته ملی و بینالمللی و برگزاری جلسات هماندیشی با آنان، طرحها و ایدهها و پیشنهادها و ابتکارات خلاقانهای را برای عبور از آتشبس موقت و رسیدن به توافقی پایدار به دست بیاورد و با رایزنی با رهبران کشورهای مختلف و مؤثر، از طریق اعزام نمایندگان ویژه خود و مبادله پیامها و پیشنهادها و فعالیتسازی گسترده و دیپلماسی فراگیر و اثربخش اما مدیریتشده سیاست خارجی و دیپلماسی مبادرت ورزیده و همزمان و در جلسات هماهنگی سران قوا و شورایعالی امنیت ملی بر کنترل هوشمندانه اظهارنظرهای افراد غیرمسئول و هزینهزا برای کشور و تهدیدکننده دیپلماسی و همچنین پایانبخشی به حبسها و حصرها و مدارا با مردم برای ارجنهادن و حفظ همبستگی با شور و شعور و شکوه مردم و تکمیل و پایدارسازی وحدت ملی اقدامات عاجل و جدی کنند. و کلام آخر اینکه مذاکره، توافق و تفاهم و صلح و سازش اصولی و بهنگام نشانه ناکامی نیست، بلکه تدبیری است خردمندانه، عاقلانه و فرصتشناسانه برای پیشگیری از جنگ، تجاوز، ویرانی و خسارتهای مالی و جانی و حفظ، حراست و نگاهبانی از میهن عزیز و سرفراز و ایرانیان شکیبا و نجیب و شریف و وطندوست.
آخرین اخبار یادداشت را از طریق این لینک پیگیری کنید.