|

‌جانشین فرانسیس؛ تلاش برای دلجویی از محافظه‌کاران

پاپ لئو چهاردهم روز یکشنبه با ارسال پیامی به محافظه‌کارانی که در دوران پاپ پیشین احساس انزوا می‌کردند، دعوت به اتحاد، تعهد به حفظ میراث کلیسای کاتولیک و وعده عدم حکومت به شیوه «یک خودکامه»، رسما دوران پاپی خود را آغاز کرد.

‌جانشین فرانسیس؛ تلاش برای دلجویی از محافظه‌کاران

‌شرق: پاپ لئو چهاردهم روز یکشنبه با ارسال پیامی به محافظه‌کارانی که در دوران پاپ پیشین احساس انزوا می‌کردند، دعوت به اتحاد، تعهد به حفظ میراث کلیسای کاتولیک و وعده عدم حکومت به شیوه «یک خودکامه»، رسما دوران پاپی خود را آغاز کرد.

 

پس از اولین گشت‌وگذار با پاپ‌موبیل در میان جمعیتی که حدود ۲۰۰ هزار نفر در میدان سن پیتر و خیابان‌های اطراف تخمین زده می‌شد، لئو طی مراسم عشای ربانی در فضای باز، رسما به عنوان دویست‌و‌شصت‌و‌هفتمین پاپ کلیسای کاتولیک معرفی شد. خیرمقدم‌گویان پرچم‌های ایالات متحده و پرو را به اهتزاز درآورده بودند و مردم هر دو کشور او را نخستین پاپ برخاسته از ملت خود می‌دانستند. این پاپ ۶۹‌ساله متولد شیکاگو است که سال‌ها به عنوان مبلغ مذهبی در پرو فعالیت کرده و تابعیت این کشور را نیز داراست. رابرت پروست‌ که چهره‌ای نسبتا ناشناخته در عرصه جهانی بود و فقط دو سال پیش به مقام کاردینالی رسیده بود، در تاریخ ۸ مِی‌ به عنوان پاپ انتخاب شد. او جانشین فرانسیس آرژانتینی شد که در ۲۱ آوریل پس از ۱۲ سال رهبری پرتلاطم کلیسا، درگذشت.

 

لئو در خطبه خود که به زبان ایتالیایی خوانده شد، گفت به عنوان رهبر ۱.۴ میلیارد کاتولیک رومی جهان، میراث فرانسیس را در مسائل اجتماعی مانند مبارزه با فقر و حفاظت از محیط زیست ادامه خواهد داد. او متعهد شد با «پرسش‌ها، نگرانی‌ها و چالش‌های دنیای امروز» مقابله کند و در اشاره‌ای به محافظه‌کاران، قول داد‌ «میراث غنی ایمان مسیحی» را حفظ کند و بارها خواستار اتحاد شد. جمعیت در حالی که او پیش از مراسم تحلیف خود، که با حضور ده‌ها نفر از رهبران جهان برگزار شد، از پاپ‌موبیل روباز دست تکان می‌داد، شعارهایی چون «زنده باد پاپ» (Viva il Papa) و «پاپا لئونه» (نام ایتالیایی او) سر می‌دادند.

 

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده‌ که خود یک نوکیش کاتولیک است و بر سر سیاست‌های مهاجرتی سخت‌گیرانه کاخ سفید با پاپ فرانسیس اختلاف نظر داشت، هیئت آمریکایی را در کنار مارکو روبیو، وزیر امور خارجه که او نیز کاتولیک است، رهبری می‌کرد. ونس در آغاز مراسم برای لحظاتی با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، دست داد. این دو آخرین بار در ماه فوریه در کاخ سفید با یکدیگر دیدار کرده بودند که در آنجا در مقابل رسانه‌های جهان به‌شدت با یکدیگر درگیر شده بودند. قرار بود زلنسکی و پاپ لئو اواخر روز یکشنبه دیداری خصوصی داشته باشند، در حالی که انتظار می‌رفت ونس روز دوشنبه با پاپ دیدار کند.