ملت
حمله تجاوزکارانه اسرائیل، دوگانه مهمی را روشنتر از همیشه آشکار کرد که درباره نوع استفاده از کلمه ملت در عرصه سیاسی ایران است. این دوگانه شامل کاربرد واژه ملت توسط دو قطب متضاد، یعنی دولتمردان از یک سو و اپوزیسیون برانداز از سوی دیگر است.
به گزارش گروه رسانهای شرق،
حمله تجاوزکارانه اسرائیل، دوگانه مهمی را روشنتر از همیشه آشکار کرد که درباره نوع استفاده از کلمه ملت در عرصه سیاسی ایران است. این دوگانه شامل کاربرد واژه ملت توسط دو قطب متضاد، یعنی دولتمردان از یک سو و اپوزیسیون برانداز از سوی دیگر است.
1- بهجز رهبر انقلاب که همیشه در بیاناتشان از واژههای ملت و مردم استفاده میکردند، با شروع تجاوز به ایران، سایر مقامات هم بسیار بیش از گذشته واژه ملت و ملت ایران را به کار بردند؛ ملت را ارج نهادند و به دفاع و ایستادگی خواندند. سخنان درست و برحقی است، اما این ملت که در زمان جنگ چنین ارج و منزلتی مییابد، در زمانهای دیگر کجاست؟ نظام گزینشی ادارات و سازمانهای عمومی چنان به سختی رفتار میکنند که خیلی از آحاد ملت از فیلتر تنگ آن نمیگذرند. دانشجویان و استادانی که با رعایت قانون، منتقد سیاستهای جاری هستند، با خطرهایی همچون اخراج، تعلیق و امثال آن روبهرو میشوند. بخش بزرگی از ملت در صداوسیما جایی ندارد. چیزی نشان نمیدهد. فیلترینگ ملت را از دسترسی به منابع اطلاعات محروم کرده است. این فهرست میتواند ادامه داشته باشد. ملتی که در شرایط جنگ چنین محترم شمرده شده و ارج گذاشته میشود، در شرایط عادی کجاست؟ ملتی که به موجب اصل پنجاهوششم قانون، صاحب حق حاکمیت است و سرزمین متعلق به اوست، چه جایگاهی در نظام دارد؟
2- بخش بزرگی از جریان اپوزیسیون برانداز، آشکارا از تجاوز اسرائیل به ایران شادمان است. آنها به این میاندیشند که زیر سایه بمبهای اسرائیل بیایند و قدرت را به دست بگیرند. آنها که اغلب در خارج و در امنیت کامل زندگی میکنند، درواقع به ادعای نجات ملت ایران است که از ویرانی سرزمین و کشتار ملت حمایت میکنند و تجاوز نظامی اسرائیل را مشروع و درست میدانند.
اینها منکر فضیلت برتری به نام حفظ سرزمین از تجاوز بیگانهاند که در هر کشوری یک وظیفه ملی است. در تمام کشورها همکاری و همراهی با متجاوز به سرزمین رذیلتی نابخشودنی و شایسته شدیدترین سزاهای اخلاقی و کیفرهای قانونی است و چنین کسانی را خائن مینامند.
اما...
ملت و میهن دو مفهوم منطبق بر یکدیگر هستند. وقتی کسی به سرزمین تجاوز میکند، بالطبع به ملت آن سرزمین تجاوز کرده است. وقتی دزد به خانه میزند، فقط به خانه نیست که تجاوز کرده است، اعضای آن خانه نیز قربانی تجاوز هستند. واژه ملت دربرگیرنده یک مفهوم تاریخی است. ملت برساخته یک تاریخ است. آنها شعار ایران میدهند ولی از متجاوز جنایتپیشهای که به قلمرو سرزمین ایران حمله آورده است، حمایت میکنند. شعار ملت میدهند ولی برای کسی که به سرزمین حمله میکند و کشتار میکند، دست میزنند و سوت میکشند. سخیفتر و مضحکتر سخن کسانی است که میگویند این جنگ ملی و میهنی نیست. پس اسرائیل به چه چیز حمله کرده است؟ نتیجه فاجعهبار این دیدگاه آن است که سرزمین نه متعلق به ملت، بلکه متعلق به حکومتهاست. یعنی این دیدگاه عملا از ملت خلع ید میکند.
این دسته هم ملت را فقط ابزاری میبیند که با قربانیکردنش به پشتوانه جنگافروز متجاوز به قدرت برسد. سرزمین ویران شود برای رسیدن به قدرت به کمک بیگانه تجاوزگر.
تأسفبار است که نزد هر دو گروه، ملت به مفهومی موقت بدل شده است که حضور و منزلت او در یک جدول زمانبندی قرار دارد. در وقت تنگی و عسرت و خطر و مرگ و ویرانی، ملت محترم است و باید حضور داشته باشد؛ در سایر اوقات نیازی به ملت نیست و بهتر است نباشد. احترام کلامی دارد ولی جایی برای او وجود ندارد.
با آنها که در همراهی با متجاوز بیگانه از جنگ و تجاوز به سرزمین و ملت حمایت میکنند، سخنی نیست. روی سخن با دولتمردان است. ملت را ملت موقت نکنید. ضروری است کارگزاران نظام در بخشهای مختلف نیز از این نگاه پیروی کنند و ملت را چنان که ملت هست، ببینند.
ملت را نهفقط در جنگ و سختی که در آرامش و صلح هم ملت بدانید. آنگاه خواهید دید ملتی که چنین از تجاوز بیگانه منزجر است و میایستد، چگونه ایران را به صلح، پیشرفت و ترقی میرساند.
آخرین اخبار سرمقاله را از طریق این لینک پیگیری کنید.