|

کشف ردپاهای ۱۲هزارساله متعلق به عصر یخبندان در صحرای یوتای آمریکا

باستان‌شناسان در آمریکا در بستر خشک یک رودخانه ردپاهایی را کشف کرده‌اند که می‌گویند متعلق به ۱۲ هزار سال پیش در اواخر عصر یخبندان است.

باستان‌شناسان در آمریکا در بستر خشک یک رودخانه ردپاهایی را کشف کرده‌اند که می‌گویند متعلق به ۱۲ هزار سال پیش در اواخر عصر یخبندان است. دارون دوک و توماس اوربان، دو پژوهشگر در حوزه باستان‌شناسی و مردم‌شناسی، با خودروی خود در حال عبور از پایگاه نیروی هوایی هیل بودند که به صورت تصادفی وقتی از شیشه به بیرون نگاه می‌کردند متوجه ردپاهای فسیلی شدند. آقای دوک در این باره به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما داشتیم با هم حرف می‌زدیم که این ردپاها چه شکلی خواهند داشت که او (توماس اوربان) گفت مثل همین چیزی که بیرون پنجره است».

تحقیقات و حفاری‌های بعدی نشان داد آنچه این دو پژوهشگر یافته‌اند ۸۸ ردپای متمایز متعلق به افراد بزرگسال و کودکان بوده است.

دارون دوک، پژوهشگر در مؤسسه تحقیقات مردم‌شناسی فار وسترن نوادا، اضافه کرد: «ما شواهدی از ردپای بزرگسالان با کودکان حدودا ۵ تا ۱۲ ساله در محل پیدا کرده‌ایم. به نظر می‌رسد این افراد در آب کم‌عمقی که در زیر آن لایه‌ای از گل وجود داشته راه می‌رفته‌اند و هر گامی که برمی‌داشته‌اند توسط شن‌ها پر می‌شده است (همان‌طور که ممکن است در یک ساحل تجربه کرده باشید). در همین حال زیر شن‌ها لایه‌ای از گل وجود داشته است که تغییر در آن پایدار بوده و باعث می‌شده ردپاها دست‌نخورده حفظ شوند». به گفته محققان این ردپاهای فسیل‌شده مربوط به زمانی است که برودت شدید سیاره زمین رو به افول گذاشته بود و یخ‌ها در حال آب‌شدن بودند. آقای دوک در منطقه به دنبال شواهدی از آتش‌سوزی‌های ماقبل تاریخ در دوره شوشونی‌ها، یک قبیله سرخ‌پوستی که نوادگانشان هنوز در غرب ایالات متحده زندگی می‌کنند، بوده است. او به همین منظور توماس اوربان، پژوهشگر در دانشگاه کرنل را به دلیل تخصصش در کشف شواهدی از انسان‌های باستانی به همراه آورده بود.

این محقق پیش‌تر شماری از ردپاهای انسانی را در پارک ملی وایت سندز نیومکزیکو کشف کرده بود که تصور می‌شود تا ۲۳ هزار سال قدمت دارند. باستان‌شناسان پیش‌تر با بهره‌گیری از تکنیک‌های باستان‌شناسی غیرتهاجمی نظیر مغناطیس‌سنج و رادار نفوذی زمین (GPR)، در حدود یک‌کیلومتری همین منطقه شواهدی بسیار دیگری از قبیله شوشونی‌ها نظیر ابزارهای سنگی، شواهدی از استفاده از تنباکو، استخوان‌های پرندگان و بقایای آتش کمپ در ۱۳ هزار سال پیش یافته بودند.

توماس اوربان می‌گوید: «اینها ساکنان بومی آمریکای شمالی هستند و اینجا جایی است که آنها زندگی می‌کردند و هنوز هم زندگی می‌کنند». او افزود: «وقتی در حین حفاری متوجه شدم که به رد پای یک انسان رسیدم و انگشتان پا را می‌دیدم، شگفت‌زده شدم چراکه بی‌نقص و دست‌نخورده باقی مانده بودند».

این دومین مورد کشف ردپای متعلق به انسان‌های اولیه در ایالات متحده است. پیش‌تر در پارک ملی وایت سندز در نیومکزیکو ردپاهای دیگری از انسان‌های عصر پلیستوسن شناسایی شده بود.

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها