|

طرح جنجالی برای غزه

اسرائیل و آمریکا در حال پیشبرد طرح اخراج دو میلیون فلسطینی از غزه به دیگر کشورهای جهان هستند. نتانیاهو، نخست‎‌وزیر اسرائیل و تعدادی از سیاستمداران اسرائیلی، مشتاقانه از طرح مهاجرت حمایت کرده‌اند. از دیدگاه کابینه اسرائیل، طرح ترامپ برای اخراج حدود دو میلیون فلسطینی از غزه و کوچ‌دادن آنها به کشورهای دیگر همچنان به قوت خود باقی است.

طرح جنجالی برای غزه

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

اسرائیل و آمریکا در حال پیشبرد طرح اخراج دو میلیون فلسطینی از غزه به دیگر کشورهای جهان هستند. نتانیاهو، نخست‎‌وزیر اسرائیل و تعدادی از سیاستمداران اسرائیلی، مشتاقانه از طرح مهاجرت حمایت کرده‌اند. از دیدگاه کابینه اسرائیل، طرح ترامپ برای اخراج حدود دو میلیون فلسطینی از غزه و کوچ‌دادن آنها به کشورهای دیگر همچنان به قوت خود باقی است. این طرح البته با مخالفت حتی متحدان دولت آمریکا و سازمان‌های حقوق‌بشری به ‎عنوان نقض آشکار و خطرناک قوانین بین‎‌المللی مواجه است. این طرح را ترامپ در فوریه گذشته اعلام کرده بود که به موجب آن، آمریکا کنترل غزه را به ‎عهده خواهد گرفت و فلسطینیان گزینه‌ای جز مهاجرت از آن نخواهند داشت. نخست‌‎وزیر اسرائیل اخیرا مدعی شده است اسرائیل و آمریکا در موضوعات کلیدی درباره غزه توافق دارند و ما هیچ‌کسی را از غزه بیرون نخواهیم کرد و رئیس‌جمهور آمریکا پیشنهاد این را نداده است؛ ما فقط گزینه رفتن یا ماندن را به ساکنان غزه داده‌ایم. من و ترامپ در مورد لزوم آزادی اسیران و اینکه غزه تهدیدی برای اسرائیل نباشد، توافق نظر داریم. ما خواهان پایان حکمرانی حماس در غزه هستیم و می‌خواهیم توافق را منعقد کنیم اما نه به هر قیمتی. اسرائیل ملزومات امنیتی دارد. به‎ صورت مشترک با آمریکا برای تحقق آن تلاش می‌کنیم. باید فلسطینی‌ها نیز حق خروج از غزه را داشته باشند. «یسرائیل کاتس»، وزیر جنگ اسرائیل، به ارتش دستور داده است‌ برنامه‌هایی را برای آنچه‌ او «شهر بشردوستانه» می‌نامد و بر‌ ویرانه‌های «رفح» در جنوب غزه ساخته می‌شود، پیش ببرند. او مدعی است این منطقه در ابتدا حدود ۶۰۰ هزار فلسطینی آواره را که مجبور به تخلیه به منطقه «المواسی» در امتداد ساحل جنوب غزه شده‌اند، در خود جای خواهد داد. فلسطینی‌هایی که وارد این منطقه می‌شوند، از طریق غربالگری بررسی می‌شوند تا مشخص شود که عضو حماس نیستند. در نهایت، بیش از دو میلیون فلسطینی در این منطقه نگهداری خواهند شد. اسرائیل طرحی را که ابتدا توسط ترامپ مطرح شده بود، اجرا خواهد کرد تا به فلسطینی‌ها اجازه دهد از غزه به کشورهای دیگر مهاجرت کنند. اسرائیل مدعی است منطقه یاد‌شده برای فلسطینی‌های آواره توسط نهادهای بین‌المللی اداره خواهد شد، نه نیروهای اسرائیلی. به ‎نظر می‌رسد این طرح تقلیدی از مکانیسم توزیع کمک بنیاد بشردوستانه غزه (GHF) مورد حمایت آمریکا و اسرائیل باشد. این نیروها محل‌های توزیع را اداره می‌کنند، اما ارتش اسرائیل آنها را از نظر نظامی محاصره کرده است. هنوز مشخص نیست چه نهادهایی حاضر به شرکت در طرح «کاتس» هستند، به‌ویژه از آنجایی که بیشتر سازمان‌های بین‌المللی به ‎دلیل نگرانی‌های جدی در مورد امنیت فلسطینی‌ها، از شرکت در محل‌های توزیع بنیاد بشردوستانه غزه خودداری می‌کنند.

از دیدگاه سخنگوی ارتش اسرائیل: «ارتش گزینه‌های متعددی را به رده سیاسی ارائه خواهد کرد. هر گزینه‌ای پیامدهای خود را دارد و ما طبق دستورالعمل‌های رده سیاسی عمل خواهیم کرد». «مایکل سفارد»، وکیل اسرائیلی نیز بر این باور است که طرح «کاتس» به معنای انتقال اجباری جمعیت در آماده‌سازی برای تبعید است و این یک جنایت جنگی است. اگر این اقدامات در مقیاس وسیع انجام شود، می‌تواند جنایات جنگی باشد. برای خروج، اجباری توافقی وجود ندارد. هیچ خروج داوطلبانه‌ای وجود ندارد. مردم از غزه فرار خواهند کرد، زیرا اسرائیل اقدامات اجباری را بر آنها اعمال می‌کند که زندگی آنها را در غزه غیرممکن می‌کند. طبق قوانین بین‌المللی، برای ارتکاب جرم اخراج، لازم نیست مردم را با زور اسلحه سوار کامیون کنید. وزیر امور خارجه انگلیس مخالفت خود را با این طرح اعلام کرده است. او از اظهارات کاتس متعجب شده و آن را در تضاد با آتش‌بس می‌‎داند. لندن این طرح را ‌به‌ ‎عنوان یک زمینه جدی که در آن مردم غزه بتوانند کمک و حمایتی را که در حال حاضر به آن نیاز دارند، دریافت کنند، به ‎رسمیت نمی‌شناسد. حماس هم اعتقاد دارد ‌تلاش‌های مداوم اسرائیل برای آواره‌کردن اجباری مردم و تحمیل پاکسازی قومی با مقاومت افسانه‌ای روبه‎‌رو شده است. مردم ما در برابر کشتار، گرسنگی و بمباران محکم ایستاده‌اند و هر آینده‌ای را که از ستادهای اطلاعاتی یا میزهای چانه‌زنی سیاسی دیکته شود، رد می‌کنند. تشدید تجاوزات اسرائیل و افزایش تخریب منازل و زیرساخت‎‌های شهری کرانه باختری تأکید مجددی بر ادامه جنگ فراگیر و همه‌جانبه این رژیم علیه موجودیت فلسطینیان در کرانه باختری به ‎شمار می‌‎رود. فیلیپ لازارینی، کمیسرکل آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، در آخرین موضع‌‎گیری خود تأکید دارد ما نمی‌توانیم در مقابل کوچ اجباری گسترده در غزه سکوت کرده یا در قبال آن تبانی کنیم. کوچ جمعی فلسطینی‌ها به ‎سمت «رفح» منجر به ایجاد اردوگاه‌های بازداشت جمعی در مرز‌ها با مصر و باعث محرومیت آنها از هرگونه امیدی برای آینده‌ای بهتر می‌شود. مسئولان اسرائیلی آشکارا می‌گویند که آنها برای یک کوچ اجباری جمعی جدید به ‎سمت «رفح» برنامه‌ریزی می‌کنند. جایگزینی برای آتش‌‎بس دائم، آزادی اسیران، ورود کمک‌ها و پایبندی به راهکار دودولتی وجود ندارد.

 

آخرین اخبار روزنامه را از طریق این لینک پیگیری کنید.