مدیریت موفق نقدینگی، انضباط مالی و هوش مصنوعی اولویتهای بانک ملی ایران در سال 1404
همایش دوروزه «ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۳ و تبیین برنامههای عملیاتی سال ۱۴۰۴» بانک ملی ایران با حضور مدیرعامل، قائممقام، اعضای هیئتمدیره، مدیران ارشد و رؤسای ادارات کل و امور شعب برگزار شد.


همایش دوروزه «ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۳ و تبیین برنامههای عملیاتی سال ۱۴۰۴» بانک ملی ایران با حضور مدیرعامل، قائممقام، اعضای هیئتمدیره، مدیران ارشد و رؤسای ادارات کل و امور شعب برگزار شد.
این رویداد با هدف مرور دستاوردهای سال گذشته، بررسی چالشها و ترسیم نقشه راه برای تحقق سودآوری و انضباط مالی در سال ۱۴۰۴، زمینهای برای ارائه گزارشهای عملکرد، تبادل نظر درباره توسعه فناوریهای نوین، بهبود شاخصهای مالی و ارتقای کیفیت خدمات بانکی فراهم کرد.
تبیین رئوس کلی اهداف و برنامههای سال ۱۴۰۴ بانک ملی ایران، بررسی فرصتهای در دسترس، ارائه راهبردهای اثرگذار برای توسعه خدمات بانکی، طرحهای جدید به منظور جذب منابع و ارائه تسهیلات و خدمات متنوع بانکی در مسیر بهبود سودآوری و کفایت سرمایه بانک ملی ایران ازجمله مباحثی است که در این همایش بررسی شد.
ابوالفضل نجارزاده، مدیرعامل بانک ملی ایران، در این همایش با اشاره به پیشرفتهای چشمگیر بانک در سال گذشته از مدیریت موفق نقدینگی خبر داد و عزم جدی برای افزایش سرمایه، عملیاتیکردن هوش مصنوعی، تقویت انضباط مالی، شایستهسالاری در انتصابات، حمایت از معیشت کارکنان و بهرهگیری از انرژی خورشیدی را از برنامههای آتی این بانک برشمرد. او با تأکید بر اهمیت سودآوری و اداره اقتصادی بانک، توجه ویژه به انضباط مالی را ضروری دانست و افزود: با برنامهریزیهای انجامشده، امیدواریم افزایش سرمایه بانک در همین فصل با تلاش همکاران محقق شود. مدیرعامل بانک ملی همچنین بر بهرهگیری از ظرفیتهای قانونی و طرحهای نوآورانه برای بهبود معیشت کارکنان تأکید کرد و ادامه داد: آموزش مبتنی بر نیازسنجی و جاریسازی انتقال دانش باید در اولویت قرار گیرد تا دانش و اطلاعات در سازمان همواره بهروزرسانی شود.
مدیرعامل بانک ملی ایران در حوزه انتصابات، شایستهسالاری، جانشینپروری و جوانگرایی را مورد تأکید قرار داد و افزود: نگاه ما باید فراتر از جنسیت و مبتنی بر شایستگی باشد تا شاهد حضور بیشتر همکاران توانمند خانم در سطوح عالی باشیم.
نجارزاده همچنین بر صرفهجویی در مصرف انرژی، استفاده از ظرفیت انرژی خورشیدی در شعب و بهروزرسانی محیط شعب برای بهبود تجربه مشتریان تأکید کرد.
او درباره رابطه با مشتریان شرکتی اظهار کرد: این رابطه باید دوطرفه باشد و نیازهای مشتریان بهدرستی شناسایی شود تا خدمات بهتر و بهموقعی ارائه دهیم.
مدیرعامل بانک ملی ایران با اشاره به اهمیت فناوری و هوش مصنوعی، خواستار تبدیل این موضوع به یک باور عملیاتی شد و تأکید کرد: باید از شعارزدگی و جلسات صرف خارج شویم و به صورت جدی در این حوزه اقدام کنیم.
امیرمسعود رزازان، قائممقام این بانک، نیز در جمع مدیران ارشد، رؤسای ادارات کل، ادارات امور شعب و شعب مستقل، سال ۱۴۰۴ را سالی چالشی از منظر شاخصهای اقتصادی کلان دانست، با این حال از دستیابی بانک به عملکردی مطلوب در سال گذشته خبر داد.
او با اشاره به اصلاح مسیر راهبردی بانک، اظهار کرد: خوشبختانه سیاستهای اتخاذشده در راستای بهبود ساختار مالی، آثار خود را در صورتهای مالی منعکس کرده و مسیر بانک در جهت پایداری و رشد قرار گرفته است.
تعامل مستقیم، فرصتی برای شفافسازی عملکرد
یکی از بخشهای برجسته این همایش، جلسات پرسش و پاسخ بود که در آن مدیران پنلها به سؤالات و دغدغههای مطرحشده در راستای بهبود ارائه خدمات به مشتریان از سوی شرکتکنندگان پاسخ دادند. این تعامل مستقیم، فرصتی برای شفافسازی عملکرد و همافزایی در راستای اهداف کلان بانک فراهم کرد.
اعضای هیئتمدیره در پنلهایی که در این همایش برگزار شد، با تأکید بر پیوست سود و زیان برای طرحها، مدیریت داراییها و بدهیها، شایستهسالاری و توسعه فناوری، نقشه راه بانک را برای سودآوری و حفظ جایگاه برتر در نظام بانکی ترسیم کردند.
حسین بهاری، رئیس هیئتمدیره، از مهار رشد سپردههای بلندمدت پس از یک دهه خبر داد و گفت: هر طرحی باید پیوست سود و زیان داشته باشد تا تصمیمات اقتصادی و مؤثر باشد.
صمد عزیزنژاد، به نقش کلیدی بانک ملی ایران در اقتصاد کشور اشاره کرد و شفافیت و صداقت را یکی از اصول حرفهای در کار بانک دانست.
محمد نجفزاده، عضو دیگر هیئتمدیره، نیز در این نشست با تأکید بر لزوم اصلاح باورهای ناصحیح و تقویت ارزشهای بنیادین بانک، برنامههای راهبردی بانک ملی ایران را منطبق بر سیاستهای کلان کشور و در چارچوب شعار سال ۱۴۰۴، یعنی «سرمایهگذاری برای تولید» که از سوی مقام معظم رهبری تعیین شده است، برشمرد.
عباس پیروزی، تحول در جذب نیروهای جوان و بهبود تجربه مشتری را ضروری دانست و خبر داد «برنامه مالی سال ۱۴۰۴ با اخذ نظرات متقاضیان تدوین میشود».
حسین قاسمی نیز با اشاره به شایستهسالاری گفت: «بانک ملی ایران، تنها به دلیل نام خود ملی نیست، بلکه به سبب سهم مؤثر در رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور، بهعنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد ملی شناخته میشود و لازم است با تقویت سرمایهها و توسعه فناوری، جایگاه خود را در شأن این نام حفظ کند». گفتنی است در این نشست از رؤسای ادارات امور شعب، حوزهها و شعب موفق تقدیر شد.
این جلسه با بررسی راهبردهای مالی، فناوری و خدمات بانکی، بانک ملی ایران را برای جهش در سال ۱۴۰۴ آماده کرد.