سفیر سابق ایران در ارمنستان:
تغییر مرزهای بینالمللی، خط قرمز ایران است
سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان با تأکید بر اینکه «بههیچوجه اجازه حضور کشورهای ثالث را در منطقه قفقاز جنوبی را نخواهیم داد»، تأکید کرد: براساس سیاست خارجی مستقل خودمان اجازه تغییرات ژئوپلیتیک و خطوط بینالمللی مرزی را به هیچ کشوری نخواهیم داد و این خط قرمز ایران است.


به گزارش گروه رسانهای شرق،
سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان با تأکید بر اینکه «بههیچوجه اجازه حضور کشورهای ثالث را در منطقه قفقاز جنوبی را نخواهیم داد»، تأکید کرد: براساس سیاست خارجی مستقل خودمان اجازه تغییرات ژئوپلیتیک و خطوط بینالمللی مرزی را به هیچ کشوری نخواهیم داد و این خط قرمز ایران است. سیدعلی سقائیان در گفتوگو با ایسنا درباره طرح مجدد ادعایی مبنی بر ایجاد و راهاندازی کریدور زنگزور گفت: این روزها طرح مجدد دالان زنگزور در محافل سیاسی منطقهای مجددا و بعد از اینکه الهام علیاف تاریخ مشخصی را برای بازگشایی و راهاندازی آن تا بهار سال آینده اعلام کرد، مورد توجه قرار گرفته است.
او تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران درباره مناقشه باکو و ایروان از ابتدای شروع این بحران نقش میانجیگر و کنترلکننده اوضاع را داشت؛ حتی به هر دو کشور در مواقع بحرانی کمکهای انسانی و غذایی را ارائه داد، اما در گذشته نیز این موضوع دو بار از طرف حیدر علیاف، رئیسجمهور وقت آذربایجان، رسما در حضور وزرای خارجه وقت ایران یعنی دکتر ولایتی و دکتر خرازی اعلام شد. درحالیکه اگر جمهوری اسلامی ایران نبود، مردم در نخجوان بهسختی زندگی میکردند، چون فاقد سوخت و مواد غذایی بودند. این دیپلمات پیشین کشورمان همچنین بیان کرد: پس از جنگ ۲۰۲۰ که با بالاترین موضعگیری در سطح فرماندهی کل قوا مواجه بودیم که قرهباغ متعلق به جمهوری آذربایجان بوده، ایران در این بحران و فروکشکردن آن پس از دو دوره جنگهای طولانی و حالت نه جنگ و نه صلح نیز نقش داشت. سقائیان افزود: این جمهوری اسلامی ایران بود که نقش مهم و تعیینکننده خود را در حل این معضل و مناقشه به اثبات رساند.
از طرفی جمهوری اسلامی ایران بدون هیچ مانع و هزینه مالی کنارگذر ارس را برای تردد و رفتوآمد زمینی به نخجوان در اختیار باکو قرار داد. سفیر سابق کشورمان در ارمنستان در ادامه اظهار کرد: نکته درخور توجه این است که هرازگاهی موضوع این دالان از طرف برخی از کشورها و حتی خود باکو مطرح شده است، ضمن اینکه مردم نخجوان مشکل و محدودیتی ندارند، درعینحال که ایروان و باکو در آستانه امضای قرارداد صلح هستند. او ادامه داد: شاید بهنوعی طرح این موضوع مانند یک میزانالحراره سیاسی باشد برای تستکردن حساسیت کشور جمهوری اسلامی ایران و خطوط قرمز خود در قفقاز جنوبی که بهتازگی به بازیگران این سناریو سفیر آمریکا در ترکیه نیز اضافه شده که طرح بسیار عجیبوغریب اجاره صدساله این دالان و کریدور را مطرح کرده است. سقائیان همچنین خاطرنشان کرد: تنها کشوری که با منطقه قفقاز جنوبی درباره دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان مرز مشترک دارد، ایران است و ایران نیز بارها اعلام کرده تغییر خطوط بینالمللی و مرزهای بینالمللی را خط قرمز خود تلقی کرده و اجازه هیچگونه تغییری در این زمینه نخواهد داد.
آخرین اخبار روزنامه را از طریق این لینک پیگیری کنید.