تورم عجیب در قیمت فشنگ، صدای تیراندازان اهداف پروازی را درآورد
اعتراض، تجمع و جمعآوری امضا
جهش زیاد قیمت فشنگ که جزء ملزومات اصلی ورزشکاران رشته تیراندازی اهداف پروازی محسوب میشود، باعث نارضایتی و اعتراض آنها شده است. این رشته ورزشی که المپیکی است و در المپیک پاریس هم محمد بیرانوند، نماینده ایران بود، حالا با مشکلاتی دستوپنجه نرم میکند که به گفته برخی تیراندازان، ادامه فعالیت مقدور نیست. در واقع تورم افسارگسیخته در قیمت فشنگ، باعث شده جمعی از تیراندازان تصمیم به تجمع بگیرند. آنها قصد دارند مسابقاتی را که قرار است جمعه برگزار شود و از سری رقابتهای انتخابی تیم ملی است، تحریم کنند و در آن شرکت نکنند.


علی ملکزاده: جهش زیاد قیمت فشنگ که جزء ملزومات اصلی ورزشکاران رشته تیراندازی اهداف پروازی محسوب میشود، باعث نارضایتی و اعتراض آنها شده است. این رشته ورزشی که المپیکی است و در المپیک پاریس هم محمد بیرانوند، نماینده ایران بود، حالا با مشکلاتی دستوپنجه نرم میکند که به گفته برخی تیراندازان، ادامه فعالیت مقدور نیست. در واقع تورم افسارگسیخته در قیمت فشنگ، باعث شده جمعی از تیراندازان تصمیم به تجمع بگیرند. آنها قصد دارند مسابقاتی را که قرار است جمعه برگزار شود و از سری رقابتهای انتخابی تیم ملی است، تحریم کنند و در آن شرکت نکنند.
سعید اسدی، عضو سابق تیم ملی اهداف پروازی که جزء تیراندازان باسابقه محسوب میشود، در این خصوص به «شرق» گفت: «قیمت فشنگ یکباره 70 درصد افزایش یافته است. همواره فشنگ هم مثل دیگر موارد با تورم، افزایش قیمت داشته اما این بار وضعیت متفاوت است. پیشازاین قیمت هر فشنگ 19هزارو 500 تومان بود اما الان یکباره قیمت آن به 34هزارو 500 تومان افزایش یافته است. برای همین قصد داریم پنجشنبه (فردا) در سایت تیراندازی اهداف پروازی در مجموعه آزادی جمع شویم و نامه اعتراضیمان را امضا کنیم. تاکنون بیش از 30 تیرانداز گفتهاند که پنجشنبه برای امضای نامه میآیند».
او درباره نیاز تیراندازان به فشنگ برای تمرین و مقداری که باید در دسترس باشد هم صحبت کرد: «رشته تیراندازی محدودیت سنی ندارد و برای افراد در هر سنی قابل انجام است و خود من هم همچنان در مسابقات شرکت میکنم. برای تیراندازی مثل من که ممکن است کمتر از جوانان فعال در این رشته تمرین کند، حداقل در طول هفته باید 10 راند تمرین داشته باشم. هر راند شامل 40 فشنگ و 25 بشقاب است. پیشازاین قیمت هر راند 906 هزار تومان بود که الان شده یکمیلیونو 530 هزار تومان. از سویی هر تیراندازی باید در ماه حداقل 40 راند تمرین داشته باشد که واقعا چنین هزینهای برای تمرین تیراندازان بسیار زیاد و نشدنی است».
این عضو سابق تیم ملی اهداف پروازی در رشته تراپ، در ادامه صحبتهایش به مورد قابل توجهی اشاره کرد: «تیراندازی رشتهای است که هزینه نسبتا زیادی دارد. مثلا محمد بیرانوند که الان ستاره این رشته در ایران است، پیش از اینکه ملیپوش شود، پدرش مجبور شد برای تأمین هزینههایش دو واحد آپارتمان بفروشد. دلیلش این است که وقتی یک تیراندازی ملیپوش میشود، هزینههایش را فدراسیون برعهده میگیرد. این واقعیت است که بخشی از تیراندازان سرمایهدار هستند و کارخانه دارند و لندکروز سوار میشوند، اما این شامل تمام تیراندازان و افرادی که در این رشته استعداد دارند، نیست و بخشی از تیراندازها هم پراید سوار میشوند؛ بنابراین ما انتظار داریم فدراسیون به جیب تیرانداز نگاه نکند».
سعید اسدی افزود: «فشنگ مورد نیاز تیراندازان توسط صنایع مهماتسازی فشنگ ورزش که زیرمجموعه صنایع دفاع است، تولید میشود. ما از فدراسیون انتظار داریم مقابل این افزایش زیاد قیمت بایستد. بهخصوص که درحالحاضر ریاست فدراسیون برعهده سردار مرتضی قربانی با سابقه درخشان هشت سال حضور در دفاع مقدس است. ما با تجمع پنجشنبه، میخواهیم صدای اعتراضمان را به ریاست فدراسیون و وزیر ورزش برسانیم. امیدواریم سردار قربانی مقابل گرانفروشی فشنگ بایستد و با آن مقابله کند. من بهعنوان یکی از تیراندازان که به این افزایش قیمت معترض هستیم، میخواهیم یک نهاد یا ارگان به این موضوع نظارت کند».
این صحبتهای سعید اسدی در شرایطی است که یکی دیگر از تیراندازان رشته تراپ هم اعتراض زیادی به افزایش قیمت فشنگ دارد. بابک یگانه که نخستین مدالآور تراپ ایران در بخش بزرگسالان مردان در مسابقات قهرمانی آسیا محسوب میشود، درباره بحرانی که تیراندازان اهداف پروازی با آن مواجه هستند، صحبت کرد. این تیرانداز اهداف پروازی، ضمن تأیید ارقام ذکرشده برای فشنگ، گفت: «به نظر من با وضعیت فعلی، بسیاری از استعدادهای تیراندازی در رشته اهداف پروازی، کنار خواهند رفت و میسوزند. افزایش بسیار زیاد قیمت فشنگ، باعث شده بسیاری از بچهها قید شرکت در مسابقات انتخابی تیم ملی را که قرار است جمعه برگزار شود، بزنند. در یک سال، هشت مسابقه انتخابی برگزار میشود و در نهایت فدراسیون براساس رنک هر تیرانداز، سه نفر را به تیم ملی دعوت میکند که سهمیه فشنگ آن سه ملیپوش برای مسابقات آسیایی و جهانی توسط فدراسیون تأمین میشود.
اما برای مسابقات انتخابی که جمعه دومین مسابقه امسال است هر تیرانداز باید خودش هزینه کند». او افزود: «معمولا در هر مسابقه انتخابی حدود ۸۰ تیرانداز ثبت نام میکردند اما اینبار برای مسابقه جمعه، تنها ۱۵ نفر ثبتنام کردهاند. واقعیت آن است که این رشته در همه جای دنیا هزینه دارد، اما نه اینقدر. از سویی تیراندازی به اهداف پروازی در هر دو رشته تراپ و اسکیت، در دو بخش انفرادی و تیمی، جزء رشتههای پرمدال است و در مجموع در مسابقات آسیایی، جهانی و المپیک حدود ۱۶۰ مدال در این رشته توزیع میشود؛ بنابراین مسئولان اگر میخواهند از این تعداد مدال، مدالی هم نصیب ورزش ایران شود، باید به این رشته توجه کنند و به آن برسند».