در حاشیه جلسه میان رئیس فدراسیون و فراکسیون ورزش مجلس مطرح شد
نگرانی تاج از مشکلات احتمالی در جام جهانی ۲۰۲۶
روز گذشته جلسهای مشترک میان اعضای هیئترئیسه فدراسیون فوتبال و فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی در محل مجلس برگزار شد. در این نشست که با حضور رئیس فدراسیون فوتبال، مهدی تاج و تعدادی از نمایندگان ازجمله رئیس فراکسیون ورزش، اعضای کمیسیون امنیت ملی و دیگر چهرههای پارلمانی برگزار شد، موضوعات مهم و کلیدی مرتبط با فوتبال کشور مورد بررسی قرار گرفت.


روز گذشته جلسهای مشترک میان اعضای هیئترئیسه فدراسیون فوتبال و فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی در محل مجلس برگزار شد. در این نشست که با حضور رئیس فدراسیون فوتبال، مهدی تاج و تعدادی از نمایندگان ازجمله رئیس فراکسیون ورزش، اعضای کمیسیون امنیت ملی و دیگر چهرههای پارلمانی برگزار شد، موضوعات مهم و کلیدی مرتبط با فوتبال کشور مورد بررسی قرار گرفت.
مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال، در حاشیه این جلسه گفت: بحث اساسنامه فدراسیون فوتبال در این جلسه مطرح شد که مشکل جدی برای این فدراسیون است و اعضای فراکسیون قول دادهاند یک قانون خاص برای فوتبال در مجلس طراحی شود. موضوع دوم، حمایت از تیمهای ملی بود. اگرچه ما در فوتبال موفق به کسب مدال المپیک نشدهایم، اما رقابتهای جام جهانی از اهمیت بالاتری برای ما برخوردار است. تیمهای ملی ما، بهجز رده نوجوانان، موفق شدهاند به جام جهانی در ردههای مختلف صعود کنند. تیم ملی بزرگسالان در حال حاضر با چالشهای جدی مواجه است؛
چراکه مسابقات پیشرو در کشورهای آمریکا و کانادا برگزار میشود و ممکن است در مسیر حضور در این رقابتها، مشکلاتی به وجود بیاید. تاج ادامه داد: موانعی را در جهت توسعه فوتسال در ایران داریم که در این جلسه مطرح و قرار شد پیگیریهایی در این رابطه انجام شود. در رابطه با فوتبال ساحلی و ورود بانوان به ورزشگاهها هم صحبتهای مفصلی شد و دنبال آن هستیم تا تمامی موانع را به کمک مجلس حل کنیم. قانون سقف قرارداد باعث میشود رقابت ما در آسیا کاهش یابد و باشگاههای ایرانی نمیتوانند با سایر تیمهای آسیایی رقابت خوبی داشته باشند که این حرف درستی است. از سویی دیگر، در این جلسه مطرح شد که باید جلوی ریختوپاش تیمها گرفته شود؛
بهعنوان مثال بازیکنان خارجی که بازی نمیکنند یا دقایق کمی به میدان میروند اما پولهای زیادی را دریافت میکنند که هر دو این موضوعها مورد بحث و بررسی فدراسیون فوتبال است. تاج در ارتباط با اخذ مجوز حرفهای باشگاهها گفت: امروز یک گزارش مفصل به مجلس دادیم که شاید برخی از باشگاههای مهم نتوانند مجوز حرفهای دریافت کنند و این موانع را هم به اطلاع مجلس رساندیم. صداوسیما یک موضع مشخص دارد و میگوید ما هرچه درآمد داریم، صرف هزینههایمان میکنیم. البته این موضوع را نمیتوان در رسانهها حل کرد، بلکه باید در همین فراکسیون حل شود. بحث این است که صداوسیما اعلام میکند ما هرچه درمیآوریم، خرج میکنیم و این موضوع را هم در بودجهمان دیدهاید، بنابراین از نظر ما حق پخش معنایی ندارد؛ چون چیزی نداریم که بابت آن به شما پرداخت کنیم. اما سمت دیگر ماجرا حرف ماست؛ چون فوتبال در دنیا طبق قوانین مشخصی اداره میشود و ما نیز باید فوتبالمان را طبق همان قوانین اداره کنیم. یکی از اصلیترین منابع درآمدی فوتبال، حقوق شناختهشده آن است که مهمترینشان «حق پخش» است.
محمدمهدی فروردین، رئیس فراکسیون ورزش مجلس نیز تأکید کرد که آمادهسازی تیم ملی فوتبال برای حضور در جام جهانی نباید در فرصت اندک صورت بگیرد. او گفت: ما نگاه ویژهای به حضور این تیم در جام جهانی خواهیم داشت و حالا که با مربی ایرانی به این مسابقات صعود کردهایم، باید بتوانیم شرایط را برای موفقیت و نتایج خوبی فراهم کنیم.
عباس صوفی نیز در حاشیه این جلسه گفت: موضوعات مختلفی در حوزههای گوناگون ازجمله لیگهای کشوری، استعدادیابی، فوتبال جوانان، نوجوانان، فوتبال بانوان و البته مهمتر از همه بحث حمایت از تیم ملی برای حضور در جام جهانی مطرح شد. انجام بازیهای دوستانه و تدارکاتی هزینههای بسیار زیادی برای فدراسیون دارد و ما امروز رسما اعلام کردیم که مجلس از این مسیر حمایت خواهد کرد. فداحسین مالکی، نماینده مجلس شورای اسلامی نیز عنوان کرد: بحث ابتدایی مربوط به صعود تیم ملی ایران به جام جهانی بود که اهمیت لازم برای پشتوانهسازی این وجود دارد تا اتفاقات جام جهانی قطر دیگر رخ ندهد.
در این زمینه لازم است کارهای خوبی صورت پذیرد که از هر بعدی بتوانیم حضوری مقتدر داشته باشیم. در بخش پایانی، سیداحسان قاضیزادههاشمی از افزایش دوبرابری بودجه فدراسیون فوتبال خبر داد و گفت: «بودجه فدراسیون از ۷۰ میلیارد تومان در سال گذشته به ۱۵۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۴ رسیده است. این رقم جدا از توافقنامههای حمایتی وزارت ورزش است». او همچنین افزود: حق پخش موضوعی ملی برای کل ورزش کشور است و تلاش میشود با همکاری دیوان محاسبات و نهادهای نظارتی، نظاممندی مشخصی برای آن تدوین شود.