بازتاب مثبت یک تصمیم
پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، توجه به مناطق محروم و مرزی کشور خصوصا منطقه بلوچستان با نگاهی عادلانه و توسعهای بیشتر شد و با رویکارآمدن دولتهای مختلف در نیمقرن اخیر، این راهبرد عدالتمحور و توسعهگرا تقویت شد.


پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، توجه به مناطق محروم و مرزی کشور خصوصا منطقه بلوچستان با نگاهی عادلانه و توسعهای بیشتر شد و با رویکارآمدن دولتهای مختلف در نیمقرن اخیر، این راهبرد عدالتمحور و توسعهگرا تقویت شد.
در جنگ تحمیلی علیه ایران، جامعه اهل سنت با تقدیم بیش از ۱۱ هزار شهید به پاسداری از کشور به پا خاستند و در همه عرصهها حضوری پررنگ و باصلابت داشتهاند.
با پیروزی دکتر مسعود پزشکیان در مرحله دوم انتخابات ریاستجمهوری و تشکیل دولت چهاردهم که از ابتدای رویکارآمدن، بر بهرهگیری از نخبگان بومی و اهل سنت تأکید داشت، انتصابهای کلیدی در استان سیستان و بلوچستان نشان داده در مسیر تحقق وعدهها و اجرای عدالت گام برداشته است. انتصاب مهندس منصور بیجار بهعنوان نخستین استاندار بلوچ اهل سنت، نقطه عطفی در تاریخ مدیریت این استان بود که با استقبال گسترده مردم بهویژه علمای اهل سنت و دانشگاهیان مواجه شد. در ادامه این مسیر، انتصاب رؤسای دانشگاهها و فرمانداران بلوچ و اهل سنت در شهرستانهای جنوبی استان و مدیریت سازمان منطقه آزاد چابهار، رنگوبویی جدیتر به رویکرد بومیسازی دولت در منطقه بلوچستان بخشید.
تازهترین اقدام در این راستا، انتصاب نیروی بلوچ اهل سنت بهعنوان مدیرکل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان است؛ فردی با سابقه مدیریت آموزشی که حالا بهعنوان نخستین مدیرکل اهل سنت این نهاد در چهار دهه اخیر شناخته میشود. این انتصابها با بازتابهای مثبت فراوانی در میان فرهنگیان و مردم بلوچستان همراه شده و امید به مشارکت مؤثر نخبگان اهل سنت را در سطوح مدیریتی تقویت کرده است. منطقه بلوچستان از ظرفیتهای فراوان انسانی برخوردار است و بهرهگیری از این سرمایهها در سطوح مختلف مدیریتی، میتواند موتور محرکی برای توسعه منطقه و کشور باشد.
دولت وفاق ملی با ادامه این رویکرد، نهتنها به وعدههای انتخاباتی خود وفا کرده، بلکه زمینه همدلی، وفاق و مشارکت اقوام را در آیندهای روشنتر فراهم کرده است. همچنین انتصاب یک بلوچ اهل سنت در سمت معاونت وزیر نیز گشایش دیگری است که در دولت مسعود پزشکیان رخ داده است. وزیر علوم با صدور حکمی، «محمد نبی شهیکی» را بهعنوان «معاون فناوری و نوآوری» وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری منصوب کرد. ایشان اولین بلوچ معاون وزیر در تاریخ کشور ایران است. این انتصابات نهتنها موجب دلگرمی کارکنان اهل سنت وزارتخانهها و دانشگاهها شده، بلکه روحیه امید را در میان جوانان قومیتهای مختلف تقویت کرده است. در خاتمه پیشنهاد میشود در راستای تقویت وحدت اسلامی و تحکیم وفاق ملی، از نیروها و دانشگاهیان بلوچ اهل سنت در حوزه سیاست خارجی و در جهت ارتباط بیشتر با جهان اسلام و جهان عرب، بهعنوان سفیر و رایزن فرهنگی بهکارگیری و استفاده شود.