|

دریچه‌ای رو به آینده

هوش مصنوعی؛ پیشران تحول کسب‌و‌کارها

هم‌زمان با دومین روز از نوزدهمین دوره جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی در اصفهان، رویداد دریچه رو به آینده در تالار آیینه مهمانسرای عباسی (‌قدیمی‌ترین هتل ایران) این شهر برگزار شد.

هوش مصنوعی؛ پیشران تحول کسب‌و‌کارها

هم‌زمان با دومین روز از نوزدهمین دوره جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی در اصفهان، رویداد دریچه رو به آینده در تالار آیینه مهمانسرای عباسی (‌قدیمی‌ترین هتل ایران) این شهر برگزار شد.

 

در رویداد دریچه‌ای رو به آینده که با تمرکز چشم‌اندازهای نوین فناوری برگزار می‌شد، مصطفی مافی، رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات و تعدادی از فعالان زیست‌بوم فناوری از سراسر کشور، در طول برنامه‌ای دو‌قسمتی، علاوه بر ارائه نقطه نظرات خود درباره موضوعاتی همچون هوش مصنوعی، ماشین لرنینگ، محصولات فناوری‌محور و همچین تفاوت فناوری و محصول فرایندهای فناوری‌محور، به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های هوش مصنوعی، چگونگی تغییر پارادایم‌ها و فرایندهای صنعت با حضور AI و همچنین هوش مصنوعی به عنوان موتور محرک نوآوری در کسب‌وکار، پرداختند.

 

در این رویداد، ابتدا مصطفی مافی، رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور، با تأکید بر ضرورت ظرفیت‌سازی کیفی و کمی برای اتصال زیست‌بوم فناوری در استان‌های مختلف به یکدیگر و شکل‌دادن زنجیره به هم پیوسته اکوسیستم فناوری در کشور به چند ناحیه نوآوری کشور -از جمله ناحیه نوآوری فضایی، ناحیه نوآوری فولاد شهر و مرکز نوآوری البرز- از اختصاص زمین برای ساخت ناحیه نوآوری مازندران خبر داد.

 

مافی با تأکید بر ضرورت تسهیل ورود شرکت‌های فن‌آور و فعالان زیست‌بوم به بازارهای جهانی با کمک به فعالان اکوسیستم برای تبدیل‌شدن به شرکت‌های لنگر (نهادهایی که از نظر ساختاری به ثبات اولیه در مرحله تولید رسیده‌اند و در تلاش برای دستیابی به توسعه پایدار هستند) بر تلاش مجموع وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (ICT) و همچنین پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات برای توسعه بازارهای تخصصی و ارتقای مهارت های شغلی-‌تجاری و بازاریابی فعالان این حوزه  تأکید کرد.

 

در این رویداد همچنین آقایان مهدی قیصری، عضو هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و رئیس هیئت‌مدیره شرکت دانش‌بنیان پایدار کشت هوش خاورمیانه، طراح و تولیدکننده فناوری آبیاری هوشمند بخش کشاورزی بر ضرورت آبیاری نوین اراضی کشوری و مزایای استفاده از هوش مصنوعی در مراحل مختلف کشاورزی از جمله آبیاری هوشمند و فرایندهای کاشت، داشت و برداشت تأکید کرد.

 

همچنین اشکان گرامی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان فرتاک رایانش ابری شریف که با نام تجاری لکسیت فعالیت می‌کند نیز در این رویداد به معرفی محصولات خود برای هوشمند‌سازی و خانه هوشمند لکسیت به عنوان پلتفرمی برای هوشمندسازی ایرانی پرداخت.

 

در ادامه محمدرضا شیخ بهایی، مدیرعامل شرکت توسعه آواتاج در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان و رئیس هیئت‌مدیره شرکت دانش‌بنیان پویا‌فراز، به معرفی نرم‌افزار پردازش داده طراحی‌شده‌ توسط او و همکارانش تحت عنوان User Map پرداخت که به گفته او، می‌تواند با داده‌کاوی، پردازش و ارائه دیتای مورد نیاز مدیران در سطوح مختلف به صورت داشبورد، شناخت دست‌اول و قابل اندازه‌گیری از جامعه هدف، کالاها و خدمات مورد نیاز آن جامعه را بالا ببرد.