|

تأکید رئیس قوه قضائیه بر نقش رسانه‌ها در پیشگیری از وقوع جرم و آگاهی‌بخشی قضائی به مردم

طبق گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، جمعی از مدیران مسئول و خبرنگاران رسانه‌ها، با رئیس قوه قضائیه دیدار داشتند و به بیان نقطه‌نظرات خود پرداختند.

تأکید رئیس قوه قضائیه بر نقش رسانه‌ها 
در پیشگیری از وقوع جرم و آگاهی‌بخشی قضائی به مردم

میزان: طبق گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، جمعی از مدیران مسئول و خبرنگاران رسانه‌ها، با رئیس قوه قضائیه دیدار داشتند و به بیان نقطه‌نظرات خود پرداختند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی‌اژه‌ای در دیدار با اصحاب رسانه و مدیران عامل و تعدادی از خبرنگاران رسانه‌های کشور، ضمن تسلیت ایام حزن‌انگیز ماه محرم و شهادت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و گرامیداشت مجدد روز خبرنگار، اظهار کرد: مصیبت واقعه کربلا در آسمان و زمین بی‌بدیل است‌ اما این مصیبت عظما و واقعه باعظمت اگر به‌واسطه مجاهدت‌های پیام‌رسانان و واقعه‌نگاران صدیق و متدین نبود، آن‌گونه‌که امروز زنده است، زنده نمی‌ماند و بعد از عاشورا، دشمن تلاش به تحریف و پوشاندن حقیقت واقعه می‌کرد.

رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به مسری‌بودن فساد، بیان کرد: معتقدم ما در قوه قضائیه و شما اصحاب رسانه در رسانه‌های خود ضمن آنکه باید به فساد دیگران و دستگاه‌های دیگر توجه داشته باشیم، نباید از خودمان غافل شویم و ضروری است روزنه‌های فساد در مجموعه خودمان را نیز مسدود کنیم.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: باید از این فرصت هم‌اندیشی‌ها و نشست‌و‌برخاست‌ها برای نصیحت همدیگر بهره بگیریم؛ من خودم شخصا نقد و نصیحت را بیشتر از تعریف و تمجید پذیرا هستم؛ یکی از افراد به من گفت که شما در قوه قضائیه ۵۰ درصد برنامه‌ها را پیش برده‌اید که من خطاب به او گفتم به‌هیچ‌وجه این‌گونه نیست و شاید یک‌مقدار در راستای رفع مسائل تلاش کرده‌ایم .‌رئیس عدلیه در ادامه ضمن اشاره به پیشبرد طرح «اعتذار» در مجموعه‌های قضائی برخی استان‌های کشور، بر تأثیر و برکت به صلح و سازش کشاندن دعاوی و ارجحیت این مقوله بر وارد‌شدن پرونده‌ها در فرایندهای قضائی تأکید کرد و گفت: شما اصحاب رسانه می‌توانید با «مرکز رسانه قوه قضائیه» و «مرکز توسعه حل اختلاف دستگاه قضائی» نشست‌های هم‌اندیشی برگزار کنید و با ارائه ایده‌ها و طرح‌های خود در راستای تشکیل شوراهای حل اختلاف ویژه رسانه‌ها در بخش‌های مختلف و تخصصی رسانه‌ای اعم از رسانه‌های مکتوب، فضای مجازی و...، به ما یاری رسانید و من نیز از این موضوع استقبال و شما را در این قضیه حمایت می‌کنم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی‌اژه‌ای در ادامه با تبیین و تشریح کارکردهای متعدد و متنوع رسانه‌ها و نقشی که آنها می‌توانند در پیشگیری از وقوع جرم و آگاهی‌بخشی حقوقی و قضائی به مردم داشته باشند، اظهار داشت: رسانه‌ها می‌توانند در مقوله‌های مختلفی به ما در دستگاه قضائی کمک و مساعدت کنند؛ یک وجه این کمک و مساعدت ارائه راهکار و همفکری در قبال موضوعاتی است که با زندگی روزمره مردم مرتبط است؛ برای نمونه، قطعا برای حفظ امنیت روانی مردم باید با سارقین و مجرمین برخورد قاطعانه و عبرت‌آموز انجام داد؛ اما از سویی دیگر باید توجه کنیم جوانی که محکوم می‌شود و به زندان می‌رود، زندگی اجتماعی آینده‌اش به طور کامل تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد؛ در اینجاست که اصحاب رسانه می‌توانند ورود کنند و به ما برای تفکیک میان مجازات محکومین و مجرمین در راستای حفظ امنیت روانی جامعه و جلوگیری از ایجاد تبعات سوء در زندگی اجتماعی آینده محکومین، راهکار ارائه دهند. ‌رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به ضرورت حمایت همه‌جانبه از آن دسته فعالان اقتصادی که فعالیت سالم و مولّد دارند، گفت: من با توجه به شناختی که در این موضوع دارم تصریح می‌کنم که بخشی از شعارها ناظر بر اینکه اجازه فعالیت به فعالان اقتصادی داده نمی‌شود، صرفا فضاسازی است تا برخورد قانونی با مفسدین صورت نگیرد؛ البته برخی از این سخنان و گزاره‌ها مقرون به واقعیت و صحت است؛ اینجا نیز ضرورت تفکیک موضوع وجود دارد، تا هم از فعالان اقتصادی سالم و مولّد حمایت شود و هم با مفسدین و متخلفین که تسهیلات کلان بانکی را در امور غیرمولّد و سوداگرانه صرف می‌کنند، برخورد قانونی و قضائی صورت گیرد؛ در اینجا نیز نقش تبیین و روشنگری رسانه‌ها حائز اهمیت است.

رئیس دستگاه قضا در پایان با اشاره به طولانی‌بودن فرایند دادرسی‌ها که موجبات نارضایتی مردم را فراهم می‌آورد، گفت: با توجه به حجم بالای ورودی پرونده‌ها به مراجع قضائی، به هر میزان هم که تجهیز نیروی انسانی و تشکیلاتی از ناحیه ما صورت گیرد، باز هم کفاف این حجم بالا از ورودی‌ها را نمی‌دهد، لذا باید با راهکارهایی پیشگیرانه در امور حقوقی، مدنی و کیفری از ورودی پرونده‌ها به مراکز قضائی بکاهیم؛ در این مقوله نیز نقش و تأثیر رسانه‌ها، قابل توجه و مغتنم است.

در این جلسه که با حضور مدیران مسئول، سردبیران و خبرنگاران رسانه‌های مختلف برگزار شد، حاضرین به بیان نظرات خود پرداختند.

پیش از سخنان حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی‌اژه‌ای، ۲۴ نفر از مدیران و اصحاب رسانه به بیان دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود در باب مسائل مختلف پرداختند.

شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان در سخنانی ضمن قدردانی از تحولات صورت‌گرفته در دستگاه قضا طی یک سال گذشته، اظهار کرد: در حال حاضر اگرچه هنوز هم مفسدان اقتصادی در کشور وجود دارند، اما این مفسدان «احساس امنیت» ندارند.

وی همچنین اظهار کرد: گمان نمی‌کنم که هیچ کدام از اعضای حاضر در این نشست به اندازه من به دادگاه احضار شده باشند و در حال حاضر نیز بین ۳۰ تا ۴۰ مورد شکایت از من مطرح است.

صالحی مدیرمسئول روزنامه اطلاعات نیز در این جلسه اظهار کرد: برگزاری نشست‌های مشترک رئیس دستگاه قضا با اصحاب رسانه، فرصتی مغتنم برای طرح برخی مطالب ملی و مهم از سوی اصحاب رسانه است.

وی ضمن تأکید بر لزوم ارتقای سواد حقوقی و قضائی در کشور، توسعه بیش از پیش تعامل دستگاه قضا با رسانه‌ها برای انجام این مهم را ضروری ارزیابی کرد.

محمدیان رئیس سازمان بسیج رسانه نیز در این نشست با اشاره به مشکلات پیش‌روی خبرنگاران برای تهیه اخبار و گزارش، اظهار کرد: متأسفانه بعضا شاهد هستیم که عدم سواد رسانه‌ای برخی قضات و مسئولان اجرائی، سبب ایجاد پرونده برای برخی خبرنگاران شده است.‌حضرتی مدیرمسئول روزنامه اعتماد نیز در این جلسه طی سخنانی گفت: مواضع رئیس دستگاه قضا طی یک سال گذشته را به صورت دقیق رصد و پیگیری کرده‌ام؛ برداشت من این است که جهش کنونی صورت‌گرفته در عدلیه و ارائه ایده‌های جدید و انجام اقدامات جذاب دستگاه قضائی در دوره تحول و تعالی که موجب امیدواری مردم شده است، به دلیل بهره‌گیری حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی‌اژه‌ای از تجربه‌های فراوان خود در بدنه و حوزه مدیریتی قوه قضائیه است.

وی در ادامه، اظهارات پیشین رئیس قوه قضائیه درخصوص «ضرورت ضابطه‌مندی ضابطین» را یک انقلاب قضائی دانست و خواستار کوتاه‌نیامدن و عمل به آنها شد و در بخش دیگری از صحبت‌های خود نیز گفت: زحمات دستگاه قضائی زمانی به نتیجه می‌رسد که عدلیه، کمک‌های لازم را از افکار عمومی و رسانه‌ها دریافت کند و آنها را در پیشبرد امور خود به کار بندد.

مظفری مدیرمسئول روزنامه آفتاب یزد نیز در سخنانی ضمن قدردانی از انجام سفرهای بدون تشریفات حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی‌اژه‌ای، بر ضرورت تشکیل ستاد عملیاتی ویژه اجرای سند تحول قضائی در قوه قضائیه تأکید کرد و گفت: امیدواریم تغییر و تحولاتی که هم‌اکنون در دستگاه قضا در حال انجام است تبدیل به یک رویه ثابت شود.

کواکبیان مدیرمسئول روزنامه مردم‌سالاری نیز در این جلسه با اشاره به وضعیت متفاوت امروز قوه قضائیه نسبت به آنچه در گذشته وجود داشته است، گفت: تحول ایجادشده در دستگاه قضا حاصل درایت و مدیریت قوی حجت‌‌الاسلام‌والمسلمین محسنی‌اژه‌ای است؛ ضمن آنکه روحیه مردمی و انجام سفرهای بدون تشریفات رئیس قوه قضائیه نیز مورد استقبال مردم کشور قرار گرفته است.

وی در ادامه به بیان دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود در رابطه با وضعیت ندامتگاه‌ها و همچنین نحوه مواجهه دستگاه قضائی با برخی آسیب‌های اجتماعی پرداخت.

کواکبیان با بیان اینکه در دوره مسئولیت حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی‌اژه‌ای بر دستگاه قضا روزنامه‌ای از سوی قوه قضائیه بسته نشده است، گفت: با این وجود، همچنان شاهد هستیم که برخی از مدیران میانی اقدام به مانع‌تراشی برای رسانه‌ها می‌کنند؛ تقاضای ما این است که مرّ قانون درخصوص رسانه‌ها رعایت شود تا خبرنگاران بدون هیچ‌گونه ترس و واهمه‌ای به مطالبه‌گری‌هایشان بپردازند.

بختیاری مدیرمسئول روزنامه دنیای اقتصاد نیز در این جلسه به بیان مطالبی درخصوص نقش و جایگاه مهم قوه قضائیه در راستای تأمین امنیت سرمایه‌گذاری در کشور پرداخت.

حیدری مدیرمسئول سایت خبری رویداد۲۴ نیز طی سخنانی ضمن قدردانی از اقدامات صورت‌گرفته در دوره ریاست حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی‌اژه‌ای بر دستگاه قضا، به بیان نکات و مطالبی پیرامون لزوم استقلال قوه قضائیه پرداخت و در ادامه، حمایت دستگاه قضائی از سوت‌زنان و افشاگران فساد را نیازمند اصلاح قوانین دانست.

بیگی سردبیر روزنامه جهان‌ صنعت نیز به بیان مطالبی در رابطه با پرونده‌سازی علیه کارآفرینان بزرگ کشور پرداخت و در ادامه خواستار اقدامات جدی دستگاه قضا در راستای تأمین امنیت سرمایه‌گذاری در کشور شد.

خیام‌دار سردبیر سرویس قضائی خبرگزاری صداوسیما نیز در این جلسه با اشاره به رویکرد عمل‌گرایانه قوه قضائیه در دوره تحول و تعالی، خواستار آن شد که نتایج دستورات رئیس قوه قضائیه به سازمان بازرسی کل کشور پیرامون معرفی دستگاه‌هایی که در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت کوتاهی داشته‌اند، اعلام شود.

نادعلی‌زاده مدیرمسئول پایگاه خبری جماران نیز طی سخنانی اظهار کرد: تقاضا دارم که رئیس قوه قضائیه به دور از مسائل کلیشه‌ای پیشگام شوند و به صورت سالانه، گزارشی را از میزان عمل به فرامین حضرت امام خمینی (ره) نظیر فرمان هشت‌ماده‌ای ایشان، ارائه دهند.

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها