12 روز در دل آتش
در روزهایی که آسمان تهران پر از دود و صدای انفجار بود، آتشنشانان پایتخت با ایستادگی و فداکاری مثالزدنی، بیوقفه در صحنه ماندند؛ از مقابله با آتش و آوار تا نجات جان شهروندان زیر موشکباران. روایتی از روزهایی که «صدای زندگی»، صدای آتشنشانان بود.


به گزارش گروه رسانهای شرق،
شرق: در روزهایی که آسمان تهران پر از دود و صدای انفجار بود، آتشنشانان پایتخت با ایستادگی و فداکاری مثالزدنی، بیوقفه در صحنه ماندند؛ از مقابله با آتش و آوار تا نجات جان شهروندان زیر موشکباران. روایتی از روزهایی که «صدای زندگی»، صدای آتشنشانان بود.
در پی جنگ ۱۲روزه و شرایط بحرانی پایتخت، سازمان آتشنشانی تهران به گفته قدرتالله محمدی، مدیرعامل این سازمان، بهطور کامل در آمادهباش ۲۴ساعته قرار گرفت. محمدی تأکید کرد: نیروهای ما حتی در روزهای عادی با حدود ۴۵۰ عملیات روزانه درگیر هستند، اما در بحران اخیر، حجم عملیاتها بیسابقه بود و با این وجود، میانگین زمان رسیدن به محل حادثه چهار تا پنج دقیقه باقی ماند.
با آغاز حملات، تمام ایستگاهها بهطور کامل وارد وضعیت اضطراری شدند. به گفته محمدی، بسیاری از آتشنشانان شیفت استراحت، داوطلبانه برای حضور در عملیات پیشقدم شدند؛ «برخی حتی اصرار داشتند در لحظه، به صحنه عملیات اعزام شوند. این روحیه ایثار واقعا شایسته تقدیر است».
عملیات زیر آتش؛ وقتی محل امداد دوباره هدف قرار گرفت
محمدی با اشاره به خطرات مأموریتها افزود: چند بار حین امداد، محل حادثه مجددا هدف اصابت قرار گرفت. شخصا در یکی از این صحنهها حضور داشتم و تنها چند ثانیه پس از عقبنشینی نیروها، همان نقطه بمباران شد.
اکثر آتشنشانان تهران متولد دهههای ۷۰ و ۸۰ هستند و تجربهای از جنگ تحمیلی ندارند، اما به گفته محمدی، عملکردشان در این بحران تحسینبرانگیز بوده است. «برخی فرماندهان ما ۱۲ روز بدون حتی ۱۲ ساعت خواب در میدان بودند. لباس عملیاتی را از تن درنیاوردند».
محمدی گفت: در این روزها بیش از صد نفر زنده از زیر آوار نجات داده شدند. تأخیر حتی چنددقیقهای میتوانست جانشان را بگیرد. ازجمله این موارد، نجات یک سرباز جوان بود که چهار ساعت زیر آوار گرفتار شده و در نهایت با شنیدن صدای آتشنشانان، دوباره امید یافته بود.
در جریان حمله به ساختمان صداوسیما، آتشسوزی گسترده و تکرار اصابتها، عملیات امداد را با دشواریهایی همراه کرد. آتشنشانی تهران فرماندهی عملیات را بر عهده داشت و با پشتیبانی کامل شهرداری، تجهیزات آواربرداری به سرعت تأمین شد.
جلال ملکی، سخنگوی سازمان نیز گفت: در این مدت حتی مصدومیت نیروها یا آسیب تجهیزات، عملیات را متوقف نکرد؛ تجهیزات جایگزین شد و عملیات ادامه یافت.
او با اشاره به کمبودهای قانونی افزود: وقتی در محل حادثه با اصابتهای مجدد، انفجار گاز و مواد شیمیایی مواجهیم، آیا این برای اثبات سختی کار کافی نیست؟ هنوز بسیاری از آتشنشانان مشمول قانون سختی کار نیستند. این موضوع نیازمند ورود مجلس است.
ملکی در ادامه به حمایت مردم و خانوادهها اشاره کرد: «در این ۱۲ روز، کنار خانواده نبودیم، اما همین همراهی عاطفی باعث شد با خیال راحت، همه توانمان را بگذاریم. مردم درها را باز میکردند، برایمان لقمه و آب میآوردند؛ صحنههایی که هرگز فراموش نمیشود».
آخرین اخبار روزنامه را از طریق این لینک پیگیری کنید.