نامه سرگشاده مرکز اطلاعات مالی خطاب به روزنامه کیهان
مرکز اطلاعات مالی در نامه سرگشادهای به مطالب اخیر روزنامه کیهان درباره تلاش این مرکز برای خروج ایران از لیست سیاه، عادیسازی پرونده ایران در افایتیاف، تصویب کنوانسیونهای پالرمو و سیافتی و... جواب داد.


مرکز اطلاعات مالی در نامه سرگشادهای به مطالب اخیر روزنامه کیهان درباره تلاش این مرکز برای خروج ایران از لیست سیاه، عادیسازی پرونده ایران در افایتیاف، تصویب کنوانسیونهای پالرمو و سیافتی و... جواب داد. در جوابیه روابطعمومی مرکز اطلاعات مالی خطاب به مدیرمسئول روزنامه کیهان آمده است: باسمه تعالی/ تعامل کشور با نهادهای بینالمللی و استانداردهای جهانشمول بهویژه استانداردهای افایتیاف که مورد پذیرش تمام کشورهای جهان قرار گرفته و حمایت قاطع سازمان ملل متحد و بیش از ۳۰ قطعنامه شورای امنیت این سازمان را به همراه دارد، زمینههایی را برای پیگیری و احقاق حقوق ملی و اعتقادی در اختیار کشورمان قرار داده و میدهد.
اگر در طول 20 سال گذشته با برنامهریزی دقیق و به دور از فضاسازیهای هیجانی، مدیریت تهدیدها و به تبع آن فرصتهای تعامل با افایتیاف را با بهانههای غیرقابل استناد فنی و حقوقی، از دست نمیدادیم، امروز به منظور دفاع از حقوق مظلومان و در مقابله با اقدامات تروریستی کشورهای متخاصم، کانال رسمی و تریبون تأثیرگذاری عملی در گروههای منطقهای و بینالمللی مرتبط با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در اختیار داشتیم. درحالیکه فرصتسوزیهای معمول و به تبع آن میدانیافتن کشورهای متخاصم ناشی از این تعلل تاریخی، برچسب بهناحق و ناجوانمردانه پولشویی و تأمین مالی تروریسم را روی پیشانی کشور و اتباع ایرانی در تمام کشورهای دنیا و مؤسسات پولی و مالی جهان زده است.
نمیتوان با بیعملی و پاککردن صورتمسئله و فرار از میدان چالشهای بینالمللی و صرفا با دشنامدادن، دندان به هم ساییدن و در لاک دفاعی و تهمتشنوی فرورفتن، منافع ملی و امنیتی و اقتصادی کشور را دنبال و محقق کرد. امروز با وجود بررسیهای دقیق کارشناسی فنی و حقوقی اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام بهعنوان معتمدان کشور و نظام، اصرار برخی اشخاص یا جریانها به تداوم اشتباهات تاریخی گذشته با وجود مشهودبودن خسارتهای وارده به اعتبار ملی و بینالمللی کشور و زیرساختهای اقتصادی، محل بحث، حیرت و تأمل است. از سوی دیگر با توجه به اینکه به هفت کنوانسیون سازمان ملل متحد از مجموعه پیوستهای کنوانسیون سیافتی با عنوان تعریف اقدامات تروریستی ملحق و عینا این تعاریف در قانون داخلی خودمان به تصویب رسیده، لزوم پذیرش و مدیریت فرصتها و تهدیدات کنوانسیون عدم تأمین مالی تروریسم با هدف خنثیسازی سمپاشیهای کشورهای متخاصم و ضرورت شبکهسازی در بین کشورهای دوست و همسو برای مقابله با تروریسم، محسوس و ملموس است. ضمن گلایه از روزنامه کیهان به دلیل نپذیرفتن درخواست مرکز اطلاعات مالی برای مصاحبه و پاسخگویی به تمام نگرانیها و ابهامات کارشناسان و مشاوران تولید محتوا در آن روزنامه، چند سؤال واضح در این زمینه مطرح است:
1- با توجه به اینکه امروز تمام گانگسترهای مورد اشاره روزنامه کیهان به صورت مشترک با ما به بسیاری از کنوانسیونهای سازمان ملل متحد پیوستهاند و مشابه ما در سازمان ملل متحد، بانک جهانی، صندوق بینالمللی پول و دیگر نهادهای منطقهای و بینالمللی عضو و فعال هستند، مسیر درست برای مدیریت تهدیدات ناشی از دشمنی دشمنان کشور، خروج از سازمان ملل و تمام سازمانهای منطقهای و بینالمللی یا لغو الحاق کشور به معاهدات بینالمللی است؟
2- اگر در طول 20 سال گذشته و بهویژه در دهه اخیر، عضویت در یکی از گروههای منطقهای افایتیاف را میپذیرفتیم و در مسیر تدوین استانداردهای این نهاد نقش رسمی پیدا میکردیم، بهتر میتوانستیم تهدیدها و فرصتهای ناشی از این چالش دائمی و روزافزون را مدیریت کنیم یا اکنون که در فهرست کشورهای پرخطر پولشویی قرار گرفتهایم و بابت تغییر ذهنیت کشورهای دوست خودمان نیز هزینه میدهیم؟ 3- آیا اگر در نهاد بینالمللی و جهانشمول افایتیاف، تریبون رسمی داشتیم، نمیتوانستیم به عنوان عضو، رسما جنایات رژیم صهیونیستی را در حدود مقررات پیگیری کنیم و سکوت مرگبار دیگر اعضا را بشکنیم؟
4- از مسئولان روزنامه کیهان سؤال میکنیم با وجود تفاهمنامههای متعدد همکاری از طرف بسیاری از نهادهای بینالمللی و منطقهای با افایتیاف نظیر بانک توسعه آسیایی، اینترپل، گمرک جهانی، انجمن بینالمللی ناظران بیمه، سازمانهای سرمایهگذاری بینالمللی، بانک تسویه بینالمللی، یوروپل، شورای اروپا، دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و... و تعهد این سازمانها به اجرای توصیههای افایتیاف، راهکار دفاع از منافع ملی و اقتصادی کشور در شرایطی که در چارچوب قوانین و مقررات تمام کشورها حتی کشورهای دوست و همسو با خودمان، به عنوان کشور پرخطر پولشویی و تأمین مالی تروریسم شناخته میشویم، چیست؟ 5- با توجه به اینکه همه اعضای گروههای بریکس و شانگهای عضو اصلی یا منطقهای افایتیاف هستند و خود را ملزم به اجرای استانداردها و توصیههای این نهاد از جمله توصیههای ۱۰ و ۱۹ آن مبنی بر اجرای اقدامات تقابلی علیه ایران بهعنوان کشور حاضر در لیست سیاه میدانند، راهکار کیهان برای بهرهبرداری ایران از منافع عضویت در این گروهها با حداقل هزینهها که مردم را منتفع کند، چیست؟
6- آیا کارشناسان و مشاوران تولید محتوا در کیهان میدانند که بسیاری از کشورها، گزارش افایتیاف از رتبه پولشویی و تأمین مالی تروریسم را در سرمایهگذاری لحاظ میکنند و حضور ما در فهرست کشورهای پرخطر پولشویی و تأمین مالی تروریسم، علاوه بر تحریمهای ظالمانه آمریکا، یکی از موانع جدی تحقق سرمایهگذاری خارجی است؟ 7- با فرض لغو تحریمها در مذاکرات پیشرو، همراهینکردن نظام پولی و مالی دنیا با کشورمان به بهانه حضور در لیست سیاه را چگونه مدیریت کنیم تا از منافع حداکثری لغو تحریمها منتفع شویم؟
مرکز اطلاعات مالی به گواهی اسناد و مدارک قابل ارائه، خروج از لیست سیاه را نیازمند تقسیم کار بیندستگاهی و عزم ملی میداند و رویکرد تضمینخواستن و متوجهکردن مسئولیت پروژههای ملی نظیر خروج از لیست سیاه افایتیاف به یک بخش یا نهاد را نوعی بازی سیاسی برای ریسکگریزکردن نهادهای مسئول پنداشته و تأیید نمیکند.
در دفاع از مسئولیتپذیری دولت و وزارت امور اقتصادی و دارایی و مرکز اطلاعات مالی مجدد تأکید میشود، همانطور که موفق شدیم ۱۷ بند از ۴۱ بند برنامه اقدام را از اجلاس اصلی افایتیاف و با حضور کشورهای مخالف تأیید بگیریم، قادر خواهیم بود دیگر بندها را نیز با پیگیری و مطالبهگری و تقسیم کار ملی به سرانجام برسانیم و اصرار کیهان به ارائه تضمین از مرکز اطلاعات مالی برای خروج از لیست سیاه عملا انگیزه و مسئولیتپذیری سایر دستگاهها در تحقق اهداف مورد انتظار را سلب میکند، چراکه ذیربطان و ذینفعان به این اطمینان میرسند که اگر تلاش نکنند، پاسخگو نخواهند بود. دولت چهاردهم و وزارت امور اقتصاد و دارایی و به تبع آنها مرکز اطلاعات مالی از همان روز اول با رویکرد دفاع از منافع ملی و حقوق مردم در ادامه رویه دولت شهید رئیسی، خروج جمهوری اسلامی ایران از لیست سیاه افایتیاف و تصویب دو کنوانسیون را پیگیر و انتظار هجمههای هماهنگشده را داشته و دارد و در چارچوب استدلالهای دقیق فنی و حقوقی و به دور از رویکردهای سیاسی و جناحی، انجام این مهم را با قوت دنبال خواهد کرد.