|

تشدید عملیات اسرائیل در غزه هم‌زمان با ورود کمک‌های محدود

درهای نیمه‌باز امدادرسانی

اسرائیل اعلام کرد ‌پس از نزدیک به سه ماه محاصره، اجازه ازسرگیری ورود محدود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه را خواهد داد. این تصمیم در پی کاهش شدید ذخایر مواد غذایی و تجهیزات پزشکی در این منطقه اتخاذ شده است. دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، اعلام کرد‌ برای جلوگیری از بحران قحطی، «مقدار محدودی مواد غذایی» وارد غزه خواهد شد. به گفته مقامات، این اقدام بدون رأی‌گیری در کابینه امنیتی تصویب شده است. نتانیاهو تأکید کرد که وقوع قحطی می‌تواند به کمپین نظامی اسرائیل علیه حماس آسیب بزند.

درهای نیمه‌باز امدادرسانی

شرق: اسرائیل اعلام کرد ‌پس از نزدیک به سه ماه محاصره، اجازه ازسرگیری ورود محدود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه را خواهد داد. این تصمیم در پی کاهش شدید ذخایر مواد غذایی و تجهیزات پزشکی در این منطقه اتخاذ شده است. دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، اعلام کرد‌ برای جلوگیری از بحران قحطی، «مقدار محدودی مواد غذایی» وارد غزه خواهد شد. به گفته مقامات، این اقدام بدون رأی‌گیری در کابینه امنیتی تصویب شده است. نتانیاهو تأکید کرد که وقوع قحطی می‌تواند به کمپین نظامی اسرائیل علیه حماس آسیب بزند.

 

تشدید عملیات زمینی علیه حماس

 

هم‌زمان با این تصمیم، ارتش اسرائیل از روز یکشنبه عملیات زمینی خود در غزه را به‌ طور درخور توجهی گسترش داد. هدف این عملیات، وادار‌کردن حماس به آزادسازی گروگان‌های باقی‌مانده و خلع سلاح این گروه اعلام شده است. ارتش پیش از این‌ صدها حمله هوایی علیه زیرساخت‌های حماس، از‌‌ جمله انبارهای تسلیحات، سایت‌های زیرزمینی و پرتابگرهای موشک ضدتانک انجام داده بود. نتانیاهو در ویدئویی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد، گفت: «همان‌طور که وعده داده بودیم، کارزاری با شدت بالا علیه حماس آغاز کرده‌ایم».

 

از زمان فروپاشی آتش‌بس شکننده در ماه مارس، اسرائیل فشار بر حماس را با حملات هدفمند علیه رهبران نظامی و سیاسی این گروه و همچنین زیرساخت‌های آن افزایش داده است. اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، اعلام کرد‌‌ حمله هوایی اخیر در جنوب غزه احتمالا محمد سنوار، رهبر جدید حماس را کشته است. محمد پس از برادرش یحیی سنوار، رهبری این گروه را در غزه بر عهده گرفته بود.

 

جابه‌جایی اجباری و تلفات سنگین

 

افی دفرین، سخنگوی ارتش اسرائیل، اعلام کرد‌ عملیات زمینی کنونی تا شکست کامل حماس ادامه خواهد یافت. او افزود که ارتش قصد دارد نوار غزه را به دو بخش تقسیم‌ و غیرنظامیان را برای پیشبرد عملیات جابه‌جا کند. این در حالی است که بخش بزرگی از جمعیت غزه در ‌۱۹ ماه جنگ بارها آواره شده‌اند. مقامات بهداشتی فلسطین گزارش داده‌اند‌ از روز جمعه صدها نفر در حملات جان خود را از دست داده‌اند و از ابتدای جنگ تاکنون بیش از ۵۳ هزار نفر قربانی حملات اسرائیل شده‌اند. این آمار مشخص نمی‌کند‌ چه تعداد از آنها عضو حماس بوده‌اند. اسرائیل از اوایل ماه مارس ورود هرگونه کمک و کالا به غزه را ممنوع کرده بود. این ممنوعیت اندکی پیش از فروپاشی آتش‌بس دو‌ماهه اعمال شد. دولت اسرائیل مدعی است ‌حماس کمک‌های ارسالی را تصاحب می‌کند و از آن برای حمایت از تلاش‌های جنگی خود استفاده می‌کند؛ ادعایی که حماس آن را رد کرده است. دفتر نتانیاهو اعلام کرد ‌تدابیری برای جلوگیری از دسترسی حماس به کمک‌های جدید اتخاذ خواهد شد.

 

تلاش‌های بین‌المللی برای کمک‌رسانی

 

ایالات متحده اوایل ماه جاری اعلام کرد ‌در حال همکاری با اسرائیل برای ازسرگیری توزیع کمک‌ها از طریق چندین مرکز در غزه است. این طرح با انتقاد سازمان ملل و دیگر گروه‌های امدادی مواجه شده که معتقدند این برنامه اصول کمک‌رسانی را نقض می‌کند و ممکن است جان غیرنظامیان را به خطر بیندازد. انتظار می‌رود ارسال کمک‌ها تحت نظارت سازمان ملل آغاز شود. سخنگوی دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل در غزه تأیید کرد‌ مذاکراتی با مقامات اسرائیلی در جریان است، اما جزئیات هنوز نهایی نشده است.

 

گروه‌های امدادی هفته‌هاست ‌نسبت به کاهش خطرناک ذخایر غذایی، سوخت، دارو و آب آشامیدنی در غزه هشدار می‌دهند. هفته گذشته‌ نهاد جهانی نظارت بر امنیت غذایی (IPC) اعلام کرد‌ غزه در «خطر بحرانی» قحطی قرار دارد، هرچند بعید است در ماه‌های آینده به آستانه قحطی کامل برسد. این نهاد گزارش داد‌ حدود نیم‌میلیون نفر در غزه با گرسنگی شدید مواجه‌اند و کل جمعیت بیش از دو‌میلیونی این منطقه در سطوح بالایی از ناامنی غذایی به سر می‌برند.