|

برپایی چهارمین اجتماع بزرگ «امام‌رضایی‌ها»

اجتماع بزرگ «امام‌رضایی‌ها» برای چهارمین سال پیاپی، در حالی در تهران و چند شهر دیگر کشور برگزار شد که امسال علاوه بر محوریت فرهنگی و مذهبی این مراسم، یادبود رئیس‌جمهور فقید، ابراهیم رئیسی و همبستگی با مردم مظلوم غزه نیز از‌جمله موضوعات برجسته آن به شمار می‌رود. این رویداد معنوی و فرهنگی‌ که از سال ۱۴۰۰ آغاز شده، در سال‌های گذشته توانسته به یکی از نمادهای هم‌گرایی اجتماعی و دینی در کشور تبدیل شود.

برپایی چهارمین اجتماع بزرگ «امام‌رضایی‌ها»

شرق: اجتماع بزرگ «امام‌رضایی‌ها» برای چهارمین سال پیاپی، در حالی در تهران و چند شهر دیگر کشور برگزار شد که امسال علاوه بر محوریت فرهنگی و مذهبی این مراسم، یادبود رئیس‌جمهور فقید، ابراهیم رئیسی و همبستگی با مردم مظلوم غزه نیز از‌جمله موضوعات برجسته آن به شمار می‌رود. این رویداد معنوی و فرهنگی‌ که از سال ۱۴۰۰ آغاز شده، در سال‌های گذشته توانسته به یکی از نمادهای هم‌گرایی اجتماعی و دینی در کشور تبدیل شود.

 

مصطفی زیبایی‌نژاد، مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران، در گفت‌وگویی با رسانه‌ها، با اشاره به ابعاد گوناگون این اجتماع گسترده، گفته بود امسال سه محور اساسی در برگزاری مراسم مورد توجه قرار گرفته است: ایران امام رضا، یادبود خادم‌الرضا شهید آیت‌الله رئیسی و گرامیداشت مردم مظلوم غزه و حمایت از محور مقاومت. مراسم اصلی اجتماع در تهران، دیروز جمعه ۱۹ اردیبهشت از ساعت ۱۶ تا ۲۲ در مسیر میدان هفت‌تیر، بلوار کریمخان، میدان ولیعصر(عج) و بلوار کشاورز تا بلوار حجاب برگزار شد. در میدان حضرت ولیعصر(عج) به عنوان استیج مرکزی، برنامه‌های متنوعی برای خانواده‌ها و کودکان در نظر گرفته شد که از شبکه‌های تلویزیونی از‌جمله شبکه پویا به صورت زنده پخش شد.

 

برنامه‌ها شامل اجرای سرودهایی مانند «ایران امام رضا»، «سرود خواهر و برادری» و «ایران حرم است»، اجرای زنده نقاره‌زنی، صلوات خاصه امام رضا(ع)، پرچم‌گردانی توسط خادم‌یاران آستان قدس رضوی، مدیحه‌سرایی و اجرای موسیقی‌های آیینی توسط هنرمندان برجسته بود. چهار استیج اصلی برای این رویداد تدارک دیده شد که در میدان هفت‌تیر، تقاطع خیابان حافظ و کریمخان، ابتدای خیابان حجاب و میدان حضرت ولیعصر‌(عج) مستقر بودند. همچنین در طول مسیر، ایستگاه‌های فرهنگی، موکب‌های پذیرایی، شهربازی برای کودکان، غرفه‌های کتاب و تولیدات هنری مستقر شده تا فضایی جذاب و معنوی برای شرکت‌کنندگان فراهم شد.

 

برنامه‌های ویژه برای کودکان و خانواده‌ها

 

در بخش کودک نیز برنامه‌های متنوعی از‌جمله «سر سفره خدا»، اجرای گروه هنری «مل‌مل»، نقالی‌خوانی، شعرخوانی، گروه‌های سرود و نمایش‌های کودکانه در هر چهار استیج برقرار بود. با توجه به تقارن این اجتماع با سالگرد قمری آیت‌الله رئیسی، مراسم یادبود بزرگ و مردمی برای رئیس‌جمهور فقید نیز در جریان این رویداد برگزار شد. دکورهای هنری متعددی در طول مسیر برپا شده‌اند که شامل صحنه‌هایی از صحن و سرای حرم مطهر امام رضا‌(ع)، یادبود شهید رئیسی و نمایش‌های هنری مرتبط با مردم فلسطین و غزه است. در کنار این فضاسازی‌ها، مجموعه‌ای از تولیدات رسانه‌ای نیز آماده شده بود که از تلویزیون پخش شد. ازجمله سرودهای «ایران امام رضا» و «آیت‌الله رئیسی»، همچنین کتاب «سلام بر امام رضا‌(ع)» برای کودکان طراحی و عرضه شد.

 

برگزاری هم‌زمان در ۹ شهر کشور

 

این مراسم فقط محدود به پایتخت نبود و در ۹ شهر دیگر کشور نیز به صورت گسترده برگزار شد. شهرهای ارومیه، مشهد مقدس، ساری، کرمان، رشت، اردبیل، همدان و قزوین میزبان اجتماع بزرگ امام‌رضایی‌ها بودند. در ارومیه، این مراسم روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت در بوستان اللرباغی، در مشهد روز پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت در خیابان امام رضا‌(ع)‌ و در سایر شهرها از‌جمله کرمان، رشت، ساری، همدان و اردبیل نیز در اماکن عمومی و بوستان‌های بزرگ شهری برگزار شد. در همه این مراسم‌ها، برنامه‌های فرهنگی، موکب‌های مردمی، سرود، مداحی و فضاسازی‌های معنوی از‌جمله برنامه‌هایی بود که اجرا شد.

 

این مراسم با همکاری گسترده نهادهای خدماتی از‌جمله شهرداری تهران، ستاد گردشگری که سیاه‌چادرهای اقوام ایرانی را برپا کرده بودند، چایخانه‌های حضرت رضا، پردیس‌های فرهنگی، غرفه‌های پذیرایی مردمی و مشارکت سازمان آتش‌نشانی در تأمین ایمنی برگزار شد. بیش از ۹۰ نیروی آتش‌نشانی هم در مسیر استقرار یافتند تا امنیت مراسم را تضمین کنند. اجتماع بزرگ «امام‌‌رضایی‌ها» در سال‌های اخیر‌ به نمونه‌ای موفق از برگزاری مراسم‌های مردمی با رویکرد فرهنگی و دینی تبدیل شده است؛ رویدادی که هم تجلی محبت مردم به امام رضا‌(ع) است و هم فرصتی برای همدلی، همبستگی اجتماعی و گسترش روحیه خدمت و ایثار در جامعه. رویداد «اجتماع امام‌رضایی‌ها» در کنار سایر تجمعات فرهنگی-مذهبی مشابه، بازتابی از افزایش مشارکت مردمی در برنامه‌های دینی و اجتماعی است که با محوریت سبک زندگی اهل‌بیت‌(ع) شکل گرفته‌اند. مشابه این اجتماع، در سال‌های اخیر شاهد برگزاری رویدادهایی همچون «اجتماع خادمان رضوی» در ایام دهه کرامت بوده‌ایم که طی آن کاروان‌های خدام آستان قدس رضوی به شهرهای مختلف اعزام شده و برنامه‌های متنوعی در راستای ترویج فرهنگ رضوی برگزار می‌کنند.