|

اولین سال درگذشت محمدعلی علومی نویسنده‌ای با سبک منحصر‌به‌فرد

شادروان استاد محمدعلی علومی نویسنده، روزنامه‌نگار و پژوهشگر برجسته ایرانی در حوزه‌های داستان‌نویسی، طنز، اسطوره‌شناسی، شاهنامه‌ و فرهنگ عامه بودند.

اولین سال درگذشت محمدعلی علومی نویسنده‌ای با سبک منحصر‌به‌فرد

محمدجواد رحیم‌نژاد: شادروان استاد محمدعلی علومی نویسنده، روزنامه‌نگار و پژوهشگر برجسته ایرانی در حوزه‌های داستان‌نویسی، طنز، اسطوره‌شناسی، شاهنامه‌ و فرهنگ عامه بودند. ایشان دانش‌آموخته علوم سیاسی دانشگاه تهران بودند و از دهه 60 فعالیت روزنامه‌نگاری خود را در روزنامه اطلاعات آغاز کردند و از دهه 70 نیز به ‌طور جدی‌تری در حوزه ادبیات داستانی و فرهنگ مردم فعالیت کردند.

تألیف ده‌ها عنوان رمان و آثار پژوهشی و صدها عنوان مقاله و یادداشت مطبوعاتی و پژوهشی، حاصل یک عمر فعالیت‌های پژوهشی، ادبی و روزنامه‌نگاری ایشان بود. او را از داستان‌نویسان برجسته سبک «رئالیسم جادویی» در ایران می‌دانند و استاد علی‌اصغر شیرزادی معتقد است ‌علومی، «نویسنده‌ای شش‌دانگ، تمام‌عیار، با سبکی متشخص و منحصر‌به‌فرد است که در ضمن استقلال فکری و استقلال از باندهای ادبی، در خواب و بیداری داستان می‌نویسد».

از آثار برجسته منتشر‌شده زنده‌یاد علومی تا پیش از فوت ایشان می‌توان به آذرستان (برنده جایزه کتاب سال)، شاهنشاه در کوچه دلگشا (رمان برتر ۳۰ سال طنز ایران)، سوگ مغان (نامزد جایزه جلال)، پریباد (برنده جایزه کتاب فصل) و کتاب فاخر و معظم قصه اساطیر اشاره کرد. همچنین اخیرا و بعد از فوتش نیز رمان «امیر ساباط» آخرین داستان بلند ایشان توسط نشر افکار منتشر شده است. استاد علومی همراه جوانان و یار فرهنگ‌دوستان بم‌ و‌ کرمان بودند و محفل ادبی عصرهای شاهنامه در ارگ تاریخی بم با محوریت ایشان در سال ۱۴۰۰ تأسیس شد و همچنان توسط دوستداران ایشان ادامه دارد. ایشان سال‌های پایانی عمر گران‌بهای خود را در زادگاهش‌ سپری کرد‌ و سرانجام در ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در ۶۳‌سالگی بر اثر عارضه قلبی چهره در نقاب خاک کشید‌. یادشان گرامی باد