همزمان با نمایشگاه «دروس، شماره ۳۴» آثار ۴۶ هنرمند
کتاب گالری گلستان رونمایی شد
محمود دولتآبادی: لیلی گلستان احترام عمیقی برای کارکردن قائل است
همزمان با آیین گشایش نمایشگاه «دروس، شماره ۳۴» در مجموعه آرتهال، کتاب «گالری گلستان» رونمایی شد. این دو رویداد هنری با تمرکز بر ۳۵ سال فعالیت لیلی گلستان در کسوت گالریدار و به بهانه 80سالگی او برگزار شد. گالری گلستان نخستین گالری ایران است که پس از انقلاب به همت لیلی گلستان تأسیس شده است. در نمایشگاه «دروس، شماره ۳۴» آثار ۴۶ نفر از هنرمندانی که پیشتر در گالری گلستان نمایشگاه داشتهاند، در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است.
شرق: همزمان با آیین گشایش نمایشگاه «دروس، شماره ۳۴» در مجموعه آرتهال، کتاب «گالری گلستان» رونمایی شد. این دو رویداد هنری با تمرکز بر ۳۵ سال فعالیت لیلی گلستان در کسوت گالریدار و به بهانه 80سالگی او برگزار شد. گالری گلستان نخستین گالری ایران است که پس از انقلاب به همت لیلی گلستان تأسیس شده است. در نمایشگاه «دروس، شماره ۳۴» آثار ۴۶ نفر از هنرمندانی که پیشتر در گالری گلستان نمایشگاه داشتهاند، در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است. محمود دولتآبادی در مراسم رونمایی کتاب گالری گلستان گفت: لیلی گلستان بر گردن بسیاری از ما حق دارند و ما قدر او را میدانیم. او با اشاره به سابقه دوستی خانوادگیاش با لیلی گلستان گفت: بیش از نیمقرن است که با او رابطه خانوادگی داریم و فرزندانمان با هم بزرگ شدهاند. لیلی گلستان احترام عمیقی برای کارکردن قائل است و در نیمقرنی که او را از نزدیک میشناسم حتی یک لحظه هم دست از کارکردن نکشیده و ناامید نشده و این بسیار ارزشمند است. دولتآبادی ادامه داد: لیلی گلستان در خانوادهای زندگی کرده که همیشه مرکز فرهنگی، هنری و روشنفکری بوده است. یادم میآید در اوایل دهه ۴۰ که آقای ابراهیم گلستان روزن را تأسیس کردند، از من، سعید سلطانپور و خزایی خواست تا شعرهای سهراب سپهری را بخوانیم؛ شما فکرش را بکنید ما چه شوقی داشتیم از این اعتماد و پیشنهاد ابراهیم گلستان، آن هم زمانی که هنوز ۲۳ساله نشده بودیم.
او شخصیت و آثار سهراب سپهری را مصداق بارز سهل و ممتنع خواند و گفت: لیلی گلستان و سهراب سپهری رابطه دوستی عمیقی داشتند و اتفاقا گالری گلستان نیز با نمایش آثار سهراب سپهری افتتاح شد و من هم جزء نخستین کسانی بودم که به تماشای این نمایشگاه رفتم. دولتآبادی ادامه داد: ۳۵ سال گالریداری، آنهم در کشوری که هر روز دستخوش مسائل مختلف هستیم کار سادهای نیست. لیلی گلستان با برپایی هر نمایشگاه به آیندگان نیز فکر کرده و خوشحالم امروز به همت او بخشی از تاریخ هنر تجسمی ما برای آیندگان مدون شده است.
او در پایان سخنانش گفت: ذهن متمرکز لیلی گلستان آنهم در وضیعت پریشانی اجتماعی ایران، همیشه برای من ستایشآمیز بوده است اگر بخواهیم در زندگی شهری یک شخصیت مثل «مرگان» کتاب «سلوک» پیدا کنیم، همین خانم گلستان است. در ادامه مراسم، احترام برومند با اشاره به دوستی ۵۰سالهاش با لیلی گلستان گفت: سابقه آشنایی من با لیلی گلستان به سال ۱۳۴۶ و کار در تلویزیون بازمیگردد، اما از سال ۱۳۵۱ که لیلی گلستان نویسنده برنامه کودک شد، دوستی ما شکل گرفت و این برنامه و همکاری با لیلی گلستان از نقاط عطف زندگی من به شمار میرود.
او افزود: اگر من توانستم به وسیله برنامه کودک با خانوادهها ارتباط بگیریم بخشی از آن را مدیون متنهای خوب لیلی گلستان هستم.
برومند افزود: لیلی گلستان انسان بسیار قوی و مصممی است و یک رفیق تمامعیار است، او همیشه برای من الگو بوده است، البته فکر میکنم هرگز به گردپای او نرسیدهام.
برومند با اشاره به دوران سخت بیکاریهای اهل فرهنگ و هنر پس از انقلاب گفت: ما همگی با هم خانهنشین شدیم و هیچ منبع درآمدی نداشتیم. یک بار لیلی گلستان پیشنهاد داد با هم یک مهدکودک راه بیندازیم و من هم استقبال کردم، اما بعد او فکر کرد اگر یک کتابفروشی راهاندازی کند بهتر است و بعد کتابفروشیاش را گالری کرد.
لیلی گلستان هم در ادامه این مراسم گفت: انتشار کتاب گالری گلستان و برپایی نمایشگاه «دروس، شماره ۳۴» به همت دو جوان است و من قدردان لطف این عزیزان هستم.
او افزود: به نظر من کتاب گالری گلستان بسیار درجهیک و خوب شده است و خوشحالم که کارنامه گالری گلستان برای نسلهای بعد نیز بهجا میماند. من در این ۳۵ سال گالریداری، واقعا ۳۵ سال حرص خوردهام، بغض کردهام، دعوا کردهام، جیغ زدهام، عشق کردهام و با همه این کارها هدفم این بوده که هنرهای تجسمی ایران را یک پله ارتقا بدهم و تلاشهای من و همکارانم موجب شده که هنرهای تجسمی ما بماند و از یاد نرود. گلستان ادامه داد: امروز خیلی خوشحالم و افتخار میکنم که تلاشهایم بینتیجه نماند و توانستم هنرمندان جوانی را شناسایی و معرفی کنم و شاهد شکوفایی آنها باشم. بهنوعی من بهعنوان یک مادر تلاش کردهام تا این هنرمندان جوان دیده شوند، با گذشت سه دهه هر بار که اثری از این هنرمندان روی دیوار میرود، کیف میکنم.
او افزود: خوشحالم که با کار فرهنگی توانستیم موفق شویم و با وجود همه سختیها محکم به راهمان ادامه بدهیم.
در ادامه مراسم آرش تنهایی مدیر نشر گهگاه گفت: خیلی خوشحالم که بالاخره کتاب گالری گلستان منتشر شد و در کنار آن ناراحتم که دیگر خانم گلستان را کمتر میبینم؛ چون در این سه سال که با لیلی گلستان هر هفته برای گفتوگو قرار داشتم، لذت بردم و تمام چیزهایی که دوست داشتم سر کلاس درس از استادی یاد بگیرم، از او فرا گرفتم. او با بیان این مطلب که لیلی گلستان یکی از بهترین مدیران فرهنگی ایران به شمار میرود، گفت: دقت و حوصله لیلی گلستان مثالزدنی است. من واقعا کسی را به دقت او نمیشناسم. لیلی گلستان از سال ۱۳۶۷ که گالریاش را تأسیس کرده است، تمام اسنادش را نگه داشته و هر بار که میخواهد صحبت کند با سند و مدرک سخن میگوید. این اسناد گنجینه ارزشمندی برای هنرهای تجسمی به شمار میروند. در بخش دیگری از مراسم «حسین محسنی» مدیر گالری آرتیبشن گفت: زمانی که آرش تنهایی پیشنهاد رونمایی کتاب گالری گلستان را به من داد خوشحال شدم؛ چون یکی از آرزوهایم محقق شد.
او افزود: من یک ماه پس از تأسیس گالری گلستان به دنیا آمدهام و خوشحالم که امروز من نیز به خانواده گالریدار پیوستهام. تداوم کار لیلی گلستان در گالریداری موجب شده که امروز گالریهای متعددی در تهران فعالیت کنند.
او با اشاره به نمایشگاه «دروس، شماره ۳۴» گفت: در این نمایشگاه تعدادی از آثاری که پیشتر در گالری گلستان به نمایش درآمده، در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است.
در مراسم رونمایی و افتتاح نمایشگاه «دروس، شماره ۳۴» شخصیتهای هنری و ادبی متعددی همچون محمود دولتآبادی، احترام برومند، هوشنگ گلمکانی، بهرام دبیری، همایون سلیمی، احمد غلامی، ایرج میرزا علیجانی، محمد طلوعی، بنی اسعدی، محمد حسین عماد، تینا پاکروان، حمید امجد، عباس یاری، مژده طباطبایی، ابراهیم حقیقی، شهرام کریمی، هادی حیدری، شهریار حیدری، امیر نصری، مهران مهاجر، مهدی حسینی، تارا بهبهانی، سعید امکانی، حسین تمجید، هادی مظفری، سیدمحمد بهشتی، آرمان یعقوبپور، شیده تامی، فرهاد آذرین، امرالله فرهادی، بهنام کامرانی و... حضور داشتند.
نمایشگاه «دروس، شماره ۳۴» تا یکشنبه ۲۱ مرداد در گالری آرتیبیشن برپا خواهد بود.