|

۳ هنرمند موسیقی درگذشتند

در روزهای گذشته سه هنرمند موسیقی به دلایل مختلف دار فانی را ترک کردند و مراسم خاکسپاری آنان در گوشه و کنار کشور برگزار شد. یک هنرمند بلوچ نیز به قتل رسید و قاتل او متواری است.

۳ هنرمند موسیقی درگذشتند

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

در روزهای گذشته سه هنرمند موسیقی به دلایل مختلف دار فانی را ترک کردند و مراسم خاکسپاری آنان در گوشه و کنار کشور برگزار شد. یک هنرمند بلوچ نیز به قتل رسید و قاتل او متواری است.

قتل هنرمند در میهمانی

‎شمس‌الدین مطربیان، نوازنده و خواننده مشهور میرجاوه، به خاطر تیراندازی در میهمانی کشته شد. ‎به گزارش برنا، این نوازنده و خواننده مشهور میرجاوه، شب ۲۳ مردادماه در ۵۰سالگی بر اثر اصابت گلوله کشته شد. ‎این حادثه در یک میهمانی رخ داد و علاوه بر او، یک نفر دیگر نیز مجروح شده است.‌ ‎این هنرمند موسیقی نواحی که ساز اصلی او «تنبورک» بود و سرپرستی گروه «شهباز قلندر» را بر عهده داشت، بارها در جشنواره فجر و جشنواره‌های موسیقی نواحی به صحنه رفته بود. ‎صفی‌الله مطربیان، فرزند او گفت: «پدرم در میهمانی حضور داشت که شخصی بی‌دلیل شروع به تیراندازی کرد. علاوه بر پدرم، یک نفر دیگر نیز هدف گلوله قرار گرفت و هم‌اکنون در بیمارستان بستری است». ‎وی ادامه داد: «پدرم هیچ دشمنی نداشت و علت این حادثه هنوز مشخص نیست. قاتل متواری شده و مراحل پزشکی قانونی پدرم انجام می‌شود و سپس مراسم خاکسپاری او در میرجاوه برگزار خواهد شد».

 همت‌علی رضایی پدر سرنانوازی ایران درگذشت

همت‌علی رضایی، سرنانواز برجسته و پیش‌کسوت موسیقی لرستان که به «پدر سرنانوازی ایران» شهرت داشت، روز پنجشنبه ۲۳ مردادماه در ۹۷سالگی درگذشت. او در بیش از نیم‌قرن فعالیت هنری، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین چهره‌های موسیقی بومی لری و لکی شناخته می‌شد و میراثی ماندگار در عرصه موسیقی نواحی ایران بر جای گذاشت.

رضایی در سال ۱۳۰۷ خورشیدی در شهرستان الشتر‌ استان لرستان‌ چشم به جهان گشود. او از کودکی با موسیقی محلی زادگاهش مأنوس شد و با تکیه بر استعداد ذاتی، پشتکار و عشق به فرهنگ بومی، به یکی از برجسته‌ترین نوازندگان سرنا در کشور بدل شد. سبک نوازندگی او تلفیقی از مهارت‌های ویژه، اجرای پیوسته و روان نغمه‌ها، بداهه‌پردازی خلاقانه و هماهنگی کامل با فضای آیینی و جمعیت محلی بود. این ویژگی‌ها باعث شد اجراهایش نه‌تنها به‌عنوان یک اجرای موسیقایی، بلکه به‌مثابه روایتی زنده از فرهنگ و آیین‌های کهن زاگرس در حافظه جمعی ماندگار شود.

در طول دهه‌ها‌ فعالیت، رضایی در رویدادهای مهمی همچون جشن هنر شیراز، جشن توس، جشنواره موسیقی فجر، ضبط‌های پژوهشی موسیقی نواحی ایران و حتی موسیقی فیلم «خون‌بس» حضور داشت. او به همراه برادرش، مرحوم شکرعلی رضایی، آلبوم «سور و سرنا» را منتشر کرد که امروزه به‌عنوان یکی از منابع شاخص موسیقی لرستان شناخته می‌شود.

رضایی را آخرین راوی سرنای لرستان می‌دانستند؛ هنرمندی که رپرتوار کهن‌آیین‌ها، بازی‌ها، رقص‌ها و حرکات موزون لکی و لری را به‌طور کامل در حافظه داشت و با هر اجرا، این میراث را زنده می‌کرد. تسلط او بر ادبیات شفاهی، اشعار کهن و موسیقی مقامی‌ موجب شد آثارش فراتر از یک اجرای ساز باشد و نقش او به‌عنوان پاسدار فرهنگ و هویت منطقه سلسله برجسته‌تر جلوه کند.

 مطفر کامکار مؤسس گروه ارغنون درگذشت

‎ مظفر کامکار، نوازنده برجسته و پیش‌کسوت موسیقی‌ کشور از استان کردستان، پنجشنبه‌شب 23 مردادماه در زادگاهش چشم از جهان فروبست.

‎استاد مظفر کامکار نوازنده برجسته و پیش‌کسوت موسیقی کشور و استان کردستان پس از طی یک دوره بیماری دار فانی را وداع گفت.

‎مظفر کامکار سال 1322 در سنندج متولد شد و از 18سالگی به‌طور حرفه‌ای وارد عرصه موسیقی شد. او از دهه 40 خورشیدی، تحت آموزش استادان حسن و حسین یوسف‌زمانی، ساز «کلارینت» را فرا گرفت و به گروه‌های موزیک استان کردستان پیوست.

‎این استاد در طول فعالیت هنری خود با استادان برجسته‌ای همچون حسن زیرک، فتانه ولیدی، استاد نوبری، بهاءالدین نوروزی، پیر ظهیری، ایرج عندلیبی و عباس کمندی همکاری و اجراهای مشترک داشت. ‎کامکار که تنها در نام خانوادگی با خانواده هنری کامکارها اشتراک داشت، سال‌ها در رادیو کرمانشاه و تلویزیون تهران و سنندج فعالیت کرد و در سال 1372 گروه موسیقی «ارغنون» را در سنندج بنیان گذاشت.

 

آخرین اخبار روزنامه را از طریق این لینک پیگیری کنید.