مدیریت منابع انسانی در عصر دیجیتال
در گذشته واحد منابع انسانی شرکتها وظیفه سنتی استخدام و اخراج و بررسی دستمزد کارکنان را بر عهده داشت. امروزه منابع انسانی وظایف بیشتری به عهده دارد؛ بهویژه اینکه امروزه سونامی دیجیتال تمام صنایع را در بر گرفته و منابع انسانی هم تحت تأثیر تغییرات حاصل از تحول دیجیتال قرار گرفته است


به گزارش گروه رسانهای شرق،
در گذشته واحد منابع انسانی شرکتها وظیفه سنتی استخدام و اخراج و بررسی دستمزد کارکنان را بر عهده داشت. امروزه منابع انسانی وظایف بیشتری به عهده دارد؛ بهویژه اینکه امروزه سونامی دیجیتال تمام صنایع را در بر گرفته و منابع انسانی هم تحت تأثیر تغییرات حاصل از تحول دیجیتال قرار گرفته است. بهمنماه سال 1402 از کتابی رونمایی شد که به این موضوع پرداخته است که ادغام فناوریهای دیجیتال در عرصه مدیریت منابع انسانی چه نتیجهای خواهد داشت. مهدی شامیزنجانی، نویسنده این کتاب، استاد دانشگاه تهران و پژوهشگر حوزه تحول دیجیتال است.
او در مراسم رونمایی از کتاب خود در مورد مفهوم منابع انسانی دیجیتال گفت: «منابع انسانی دیجیتال یعنی بازطراحی و بهینهسازی فرایندهای مدیریت منابع انسانی با محوریت فناوریهای دیجیتالی».
از نظر زنجانی همچنین داده برای کسبوکارها به چنان دارایی ارزشمند و استراتژیکی تبدیل شده است که نمیتوان بدون آن رقابت کرد. همین نگاه و رویکرد است که به ما نشان میدهد تحول دیجیتال مفهومی سازمانگستر است و کلیه کارکردهای سازمانیمان را در بر میگیرد. آنطور که این پژوهشگر در کتاب «مدیریت منابع انسانی دیجیتال» آورده است، «تحول دیجیتال کارکردی در کنار کارکردهای سازمانی دیگر مانند مدیریت منابع انسانی، مدیریت بازاریابی، مدیریت مالی، مدیریت فرایند و مدیریت تولید و عملیات نیست، بلکه همچون چتری همه این موارد را در بر میگیرد. به همین دلیل این روزها مدیریت منابع انسانی در آستانه تحولی بزرگ قرار دارد که بازیگر اصلی آن فناوریهای دیجیتالاند. فناوریهایی از قبیل تحلیلگری داده، هوش مصنوعی، شبکههای اجتماعی، بلاکچین و واقعیت مجازی و افزوده در حال بازآفرینی این حوزهاند». این کتاب هفت فصل دارد. فصل اول به تشریح مفهوم مدیریت منابع انسانی دیجیتال میپردازد و پنج فصل دیگر به دیجیتالیسازی فرایندهای مختلف مدیریت منابع انسانی اختصاص یافته است.
آخرین اخبار روزنامه را از طریق این لینک پیگیری کنید.