|

۲۷۶ مؤدی مالیاتی پروژه زمین‌مانده بیمارستان امام خمینی شهریار را تکمیل کردند

مالیات برای رفع محرومیت

با وجود آنکه تهران سهمی حدود ۵۲ درصد از درآمدهای کشور را به خود اختصاص می‌دهد و نزدیک به ۱۶.۶ درصد از جمعیت کشور را در خود جای داده است، اما از توسعه نامتوازن و نابرابری رنج می‌برد. به طوری که برخی شهرستان‌های تهران مانند شهریار فاقد زیرساخت‌های درمانی کافی است و مردم این منطقه برای بسیاری از نیازهای درمانی خود مجبور به مراجعه به مرکز استان هستند.

مالیات برای رفع محرومیت

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

شرق: با وجود آنکه تهران سهمی حدود ۵۲ درصد از درآمدهای کشور را به خود اختصاص می‌دهد و نزدیک به ۱۶.۶ درصد از جمعیت کشور را در خود جای داده است، اما از توسعه نامتوازن و نابرابری رنج می‌برد. به طوری که برخی شهرستان‌های تهران مانند شهریار فاقد زیرساخت‌های درمانی کافی است و مردم این منطقه برای بسیاری از نیازهای درمانی خود مجبور به مراجعه به مرکز استان هستند.

 در شهریار طرح احداث بیمارستان صد تختخوابی امام خمینی نزدیک به سه دهه زمین‌گیر شده بود و حالا ۲۷۶ مؤدی مالیاتی در طرح نشان‌دار کردن مالیات سازمان امور مالیاتی اعلام کرده‌اند که می‌خواهند مالیات خود را برای تکمیل و راه‌اندازی این بیمارستان هزینه کنند و حالا این بیمارستان با کمک مالیات شهروندان به بهره‌برداری رسیده است.

توسعه نامتوازن تهران

تراکم جمعیت استان تهران حدود ۲۰ برابر نسبت به متوسط کشوری است. این موضوع سبب شده است که در این استان شهرستان‌های بی‌بهره از خدمات مختلف به‌ویژه درمانی و آموزشی رشد نامتوازن امکانات را تجربه کنند. این در حالی است که تهران سهم ۵۲‌درصدی از درآمدهای کل کشور را در اختیار دارد. این استان با احتساب تهران، ۱۶ شهرستان شهریار، ملارد، قدس، اسلامشهر، بهارستان، رباط‌کریم، ری، شمیرانات، قرچک، ورامین، پاکدشت، پیشوا، پردیس، دماوند و فیروزکوه دارد که جمعیت برخی از این شهرستان‌ها برابر با بعضی استان‌هاست. تهران در رتبه‌بندی بین‌المللی بیست‌و‌پنجمین شهر پرجمعیت جهان است اما در رتبه کیفیت زندگی در جایگاه ۱۲۸ قرار دارد. نتایج سرشماری سال 1395 نشان می‌دهد که از جمعیت 79‌میلیون‌و 926‌هزار‌و 270 نفری کشور، 13‌میلیون‌و 267‌هزار‌و 637 نفر در استان تهران زندگی می‌کنند؛ رقمی معادل 16.6 درصد جمعیت کل کشور، در‌حالی‌که مساحت این استان فقط 0.8 درصد از مساحت ایران را به خود اختصاص می‌دهد. این آمار پرسشی را نیز در ذهن ایجاد می‌کند که آیا امکانات، زیرساخت‌ها و خدمات موجود در این استان هم نسبت 16.6 درصدی را در خود جا داده یا تابع نسبت 0.8 درصدی مساحت تهران است؟ بر‌اساس اعلام سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران سرانه تخت بیمارستانی این استان به 26 تخت به ازای هر 10 هزار نفر می‌رسد، در‌حالی‌که این رقم در سرانه مربوط به شهرستان‌های استان به غیر از شهر تهران به هفت تخت برای هر 10 هزار نفر و در کشور 19 تخت به ازای هر 10 هزار نفر می‌رسد. در‌صورتی‌که شهر تهران بیشترین سهم بیمارستانی کشور را در خود جای داده اما این وضعیت در شهرستان‌های این استان مطلوب و رضایت‌بخش نیست، تا آنجا که حتی برخی شهرها مثل قرچک با وجود داشتن جمعیت 269‌هزار‌و 138 نفری، فاقد فضای بیمارستان دولتی است و شهریار در غرب استان تهران از نبود امکانات درمانی کافی رنج می‌برد.

شهریار، محروم از امکانات درمانی

شهرستان شهریار در غرب استان تهران و در همسایگی استان البرز قرار دارد و با جمعیتی که بیشتر از ۷۵۰ هزار نفر است، از کمبود زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی رنج می‌برد.

این کمبود تنها به مراکز درمانی محدود نشده و پزشک متخصص و کادر درمان هم از مشکلات عمده شهریار است‌. بسیاری از اهالی شهریار توضیح می‌دهند که به دلیل کمبود بیمارستان‌های تخصصی ناچار هستند برای درمان به تهران بیایند و این موضوع به‌ویژه برای بیماران گرفتار بیماری‌های مزمن رنج مضاعف است. کمبود بیمارستان در شهریار در حالی رقم می‌خورد که علاوه بر جمعیت شهرستان، تعداد کثیری از اتباع خارجی در این شهرستان زندگی می‌کنند و با توجه به نبود فعالیت بیمارستان در شهرستان‌های قدس، ملارد و فردیس این شهرستان میزبان بیماران مناطق گفته‌شده نیز هست. در‌واقع امکانات درمانی دو بیمارستان تأمین اجتماعی و امام سجاد شهریار و بیمارستان خصوصی نور علاوه بر نیاز شهروندان شهریار در اختیار شهروندان سه شهرستان دیگر هم قرار گرفته و عملا میزبان بیش از دو میلیون نفر از شهروندان کشور است. سرانه تخت بیمارستان به جمعیت را به طور استاندارد به ازای هر هزار نفر ۳.۱ تخت دانسته‌اند اما توزیع تخت بیمارستانی در سراسر کشور متوازن و عادلانه نیست و در بین استان‌ها به ترتیب یزد، تهران و سمنان از بیشترین و استان البرز و بوشهر از کمترین سرانه تخت بیمارستانی برخوردار هستند. با این حال گرچه تهران در رده دوم این رتبه‌بندی قرار دارد، اما بسیاری از مناطق استان از‌جمله شهرستان شهریار از کمبود بیمارستان و تخت بیمارستان رنج می‌برند. در‌این‌میان کلنگ بیمارستان امام خمینی شهریار بیشتر از سه دهه پیش به زمین خورد.

پاییز سال ۱۳۷۲ اکبر هاشمی‌رفسنجانی، رئیس‌جمهوری وقت، در مراسم کلنگ‌زنی بیمارستان امام خمینی حاضر شد. آن زمان گفته شد که بیمارستان در مدت کمتر از پنج سال به بهره‌برداری می‌رسد. طرح احداث بیمارستان امام خمینی سال ۱۳۷۲ با پیشنهاد خیرین و نیکوکاران این شهر، مسئولان و صاحب‌نظران روی میز مجریان قرار گرفت و بنا شد بیمارستانی صد تختخوابی ساخته شود اما این پروژه سال‌های طولانی یعنی چیزی بیشتر از ۳۰ سال روی زمین ماند و مطابق با اخبار سال ۱۳۹۸ پیشرفت این پروژه تا آن سال فقط ۳۳ درصد بود.

زمین‌گیری طولانی ساخت این بیمارستان به جایی رسید که ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری دولت سیزدهم، در سفری استانی به غرب استان تهران، معطلی ۳۰ساله برای افتتاح پروژه‌هایی مانند بیمارستان شهریار را غیرقابل قبول دانست و دستور داد که بیمارستان هرچه سریع‌تر افتتاح شود. شهرستان شهریار با توجه به تراکم بالای جمعیت به لحاظ تعداد تخت‌های بستری در سطح پایین نسبت به استانداردهای موجود قرار داشته و اضافه‌شدن بیمارستان فوق به مجموع امکانات بهداشتی و درمانی این شهرستان اقدام بسیار مؤثری در راستای بالابردن سطح بهداشت این منطقه خواهد بود. با افتتاح این بیمارستان بخش اعظمی از نیازهای مردم شریف منطقه محقق می‌شود و بیماران نیازمند می‌توانند از این پس، از خدماتی که از سوی بیمارستان در زمینه‌های کلینیکی، پاراکلینیکی و تصویربرداری ارائه می‌شود، بهره‌مند شوند.

شهرستان شهریار براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیتی بالغ بر ۸۴۴‌هزارو ۱۸۸ نفر را دارا است. درحال‌حاضر با افتتاح بیمارستان امام خمینی (ره) پنج بیمارستان در شهرستان وجود دارد که در کل 840 تخت در این شهرستان ایجاد شده است. در مهرماه 1368 با تشکیل هیئت امنا احداث بیمارستان با حضور معتمدان و مسئولان شهرستان شروع شد و در سال 1374 از طرف رئیس‌جمهور وقت کلنگ‌زنی شد. قرارداد احداث بیمارستان صد تختخوابی با زیربنای ۱۲هزارو ۵۰۰ مترمربع در شش طبقه و یک درمانگاه ۶۰۰ متری بسته شد. درحال‌حاضر بیمارستان و ساختمان‌های جانبی در مساحتی بالغ بر ۳۴ هزار مترمربع دایر شده و کل مساحت زمین بیمارستان ۸۷ هزار مترمربع است.

بیمارستان امام خمینی با ۳۰۰ تخت بستری در ۱۸ بخش بیمارستانی و یک درمانگاه با مساحت سه‌هزارو ۶۰۰ مترمربع در چهار طبقه فعال شد. کل بودجه ساخت بیمارستان با خرید تجهیزات پزشکی بالغ بر ۸۷۰ میلیارد تومان برآورد شده است.

بیمارستان شامل ۴۲ تخت بستری اورژانس، دو بخش با ۲۶ تخت بستری زنان و زایمان و جمعا ۵۲ تخت بستری است‌. ۲۶ تخت بخش اطفال، سه بخش با ۲۶ تخت بستری جراحی و جمعا ۷۸ تخت بستری است. بخش NICU ۱۰ تخت بستری و ICU و CCU جمعا ۴۲ تخت بستری دارد. ۱۰ اتاق عمل و دو بخش داخلی، بخش تصویر‌برداری، بخش آنژیوگرافی و به بخش پزشکی هسته‌ای و PICU و دیالیز نیز مجهز است. این بیمارستان با کمک ۲۷۶ مؤدی مالیاتی در طرح نشان‌دار کردن مالیات سازمان امور مالیاتی حالا به بهره‌برداری رسیده و زیرساخت‌های درمانی این شهرستان را بهبود داده است.

 

آخرین اخبار روزنامه را از طریق این لینک پیگیری کنید.