غلامعلی مکتبی از پیشکسوتان تصویری درگذشت
نام غلامعلی مکتبی در تصویرگری ایران بلندآوازه است. این تصویرگر و هنرمند شناختهشده، در شامگاه پنجشنبه 18 اردیبهشت درگذشت و مراسم خاکسپاری او روز گذشته در اهواز برگزار و پیکرش در قطعه هشت آرامستان بهشتآباد به خاک سپرده شد.


نام غلامعلی مکتبی در تصویرگری ایران بلندآوازه است. این تصویرگر و هنرمند شناختهشده، در شامگاه پنجشنبه 18 اردیبهشت درگذشت و مراسم خاکسپاری او روز گذشته در اهواز برگزار و پیکرش در قطعه هشت آرامستان بهشتآباد به خاک سپرده شد.
غلامعلی مکتبی در اردیبهشت سال 1313 در اهواز به دنیا آمده بود. او از اعضای پیوسته انجمن تصویرگری و از آغازگران تصویرگری در ایران است. آنطور که خودش در مراسم بزرگداشتش در سال 1396 گفته است: «زمانی که ما به عنوان تصویرگر کارمان را آغاز کردیم، نه نامی از گرافیک و تصویرسازی بود و نه منابعی برای تصویرسازی در اختیار داشتیم و منبع الهام ما بیشتر کتابهای امپرسیونیستها بود. اما به مرور من و همکارانم با دیدن آثار تصویرگری خارجی توانستیم از نقاشی فاصله بگیریم و راه خودمان را پیدا کنیم».
او که تصویرگری را با انتشارات فرانکلین (علمی و فرهنگی کنونی) آغاز کرده است، دراینباره گفته: «بیشک نقش انتشارات فرانکلین در شکلگیری تصویرگری نوین ایران غیرقابل انکار است و من برای نخستین بار تصویرگری کتاب را با این مجموعه انتشاراتی آغاز کردم که با گذشت زمان همچنان نخستین کتابی را که تصویرگری کردم بهترین کارم نیز میدانم». او که بیش از 60 سال در عرصه تصویرگری فعالیت و حضور داشت، درباره علاقهاش به تصویرگری گفته است: «من در این سالها که به عنوان تصویرگر کار میکنم روزم را با عشق تصویرگری شب کردهام و شبها نیز با عشق تصویرگری به خواب رفتهام و تا جایی که توان داشتهام در این عرصه کار کردهام و با گذشت زمان از تلاشی که این عرصه انجام دادهام لذت میبرم و خوشحالم که توانستهام به هدفم برسم».
با مروری بر کارنامه کار او نقاط عطف زیادی مشاهده میکنیم. او پس از گذراندن دوره کامل نقاشی در دانشکده هنرهای زیبای تهران، به عنوان دانشجوی ممتاز برای ادامه تحصیل در رشته نقاشی به فرانسه رفت و شش سال در بوزار پاریس زیر نظر استادانی همچون «ژان سووربی» و «روژه شاستل» فراگرفتن هنر نقاشی را ادامه داد. تصویرگری کتابهای «حسنی تو شهر قصه»، «حسنی نگو یه دسته گل»، «آقا باهوش»، «پسته دهانبسته»، «آسمان دریا شد»، «آسمان هنوز آبی است»، «ابلق»، «ابنسینا»، «از سادگی تا تأثیرگذاری طرحها و رنگها»، «از همه بهتر مامان منه»، «بابای من قشنگ است»، «بازی ابر و باد»، «باغ فرشتهها»، «بزغاله خانم»، «بلبل نوکطلا و باغ آرزوها و «پس کی برف میبارد؟»، از کارهای اوست. مکتبی بر تصویرگری کتابهای درسی ایران در دو مرحله سال ۱۳۳۶ تا ۱۳۴۶ و از سال ۱۳۵۷ تا ۱۳۸۰ نظارت داشته است. او از چهرههای بنام تصویرگری در ایران است که جوایز متعددی را در جهان نیز کسب کرده است؛ ازجمله لوح تقدیر نمایشگاه تصویرگری براتیسلاوا (۲۰۰۳) و دیپلم افتخار از دوسالانه تصویرگری براتیسلاوا.