غلامعلی مکتبی درگذشت
غلامعلی مکتبی، تصویرگر پیشکسوت خوزستانی کتابهای کودک و نوجوان و از بنیانگذاران تصویرگری کتابهای درسی ایران، درگذشت.

به گزارش گروه رسانه ای شرق،غلامعلی مکتبی اردیبهشت سال ۱۳۱۳ در اهواز به دنیا آمد. پس از پایان دوره دبیرستان، برای ادامه تحصیل به تهران و به دانشکده هنرهای زیبا رفت.
او از آموزش استادانی همچون علیمحمد حیدریان، جواد حمیدی و جوادیپور بهره گرفت و با دنیای نقاشی آشنا شد. مکتبی تصویرگری کتاب کودک را در انتشارات فرانکلین آغاز کرد. پس از گذراندن دوره کامل نقاشی در دانشکده هنرهای زیبای تهران به عنوان دانشجوی ممتاز برای ادامه تحصیل در رشته نقاشی به فرانسه رفت و شش سال در بوزار پاریس زیر نظر استادانی همچون «ژان سووربی» و «روژه شاستل» فراگرفتن هنر نقاشی را ادامه داد.
تصویرگری کتابهای «حسنی تو شهر قصه»، «حسنی نگو یه دسته گل»، «آقا باهوش»، «پسته دهان بسته»، «آسمان دریا شد»، «آسمان هنوز آبی است»، «ابلق»، «ابنسینا»، «از سادگی تا تأثیرگذاری طرحها و رنگها»، «از همه بهتر مامان منه»، «بابای من قشنگ است»، «بازی ابر و باد»، «باغ فرشتهها»، «بزغاله خانم»، «بلبل نوک طلا و باغ آرزوها» و «پس کی برف میبارد؟» از کارهای اوست.
در همین زمینه حسین براتی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، پیام تسلیتی به شریح زیر صادر کرد:
«انالله و انا الیه راجعون»
درگذشت هنرمند بزرگ، پیشکسوت و بنیانگذار تصویرگری ادبیات کودک و نوجوان، استاد غلامعلی مکتبی، موجب تألم و تأثر شد.
استاد مکتبی با قلم سحرآمیز و جادویی خویش دنیایی از رنگها و تخیلات کودکانه را به تصویر کشید. کتاب «حسنی نگو یه دسته گل» و دهها اثر دیگر نه تنها در دل کودکان ایران زمین جای گرفتند بلکه میراثی گرانبها برای کشور به یادگار گذاشتند. فقدان ایشان ضایعهای جبرانناپذیر برای جامعه فرهنگی و هنری است.
اینجانب در این لحظات اندوهبار صمیمانه به خانواده محترم ایشان، جامعه هنرمندان، نویسندگان و تمامی دوستداران آن عزیز سفر کرده و استاد مهربان و خلاق تسلیت عرض نموده و از خداوند متعال برای آن مرحوم علو درجات و برای بازماندگان صبر و شکیبایی مسئلت دارم.»
مراسم تشییع این هنرمند امروز جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ امروز در اهواز انجام و در قطعه هشت آرامستان بهشتآباد به خاک سپرده میشود.