از رنج مردم غزه تا ترور ترامپ
برندههای پولیتزر امسال معرفی شدند
پوشش خبری واشنگتنپست از سوءقصد به دونالد ترامپ و روایت یک شاعر فلسطینی از رنج و گرسنگی مردم غزه برنده جایزه پولیتزر شدهاند.


پوشش خبری واشنگتنپست از سوءقصد به دونالد ترامپ و روایت یک شاعر فلسطینی از رنج و گرسنگی مردم غزه برنده جایزه پولیتزر شدهاند.
هیئت تحریریه روزنامه واشنگتنپست موفق به دریافت جایزه پولیتزر ۲۰۲۵ در بخش گزارش فوری برای پوشش لحظهبهلحظه سوءقصد به دونالد ترامپ در جریان یک گردهمایی انتخاباتی در ماه جولای در شهر باتلر ایالت پنسیلوانیا شد. همچنین آن تلنیس، کارتونیست پیشین این روزنامه، جایزه پولیتزر در بخش گزارش تصویری و تفسیر کارتونی را از آن خود کرد. این پوشش شامل گزارشهای فوری، تحلیلهای دقیق، بازسازی صوتی و تصویری صحنه و ترکیب گزارش پلیسی سنتی با ابزارهای نوین رسانهای بود. در تاریخ ۱۳ جولای ۲۰۲۴، دونالد ترامپ در حال سخنرانی در یک گردهمایی روباز در شهر باتلر بود که فقط 10 دقیقه پس از آغاز سخنرانی، صدای شلیک گلوله فضا را درنوردید. تیراندازی به سمت جایگاه رئیسجمهور سابق شد و گلولهای به گوش او برخورد کرد. مأموران سرویس مخفی با فریاد «زمین بخواب!، زمین بخواب!» بهسرعت او را از صحنه خارج کردند و فضای گردهمایی دچار آشوب و وحشت شد.
واشنگتنپست همچنین در سه بخش دیگر نیز به مرحله نهایی جایزه پولیتزر راه یافت: جری بروئر در بخش تفسیر و هیئت تحریریه واشنگتنپست در بخش گزارش بینالمللی برای پوشش جنگ غزه و همچنین هیئت تحریریه واشنگتنپست در بخش گزارش ملی برای پوشش توفان ملی «هلن» جایزه پولیتزر دریافت کردند. در میان دیگر برندگان جایزه پولیتزر، مصعب ابو طه، شاعر و نویسنده فلسطینی، برای مجموعه مقالات خود درباره رنج مردم غزه در نشریه نیویورکر نیز موفق به دریافت این جایزه در بخش تفسیر شد. این جایزه برای مجموعه مقالاتی به او اهدا شده است که در نشریه نیویورکر درباره زندگی و رنج مردم غزه نوشته است؛ جایی که تقریبا تمام عمر خود را در آن زیسته است.
ابو طه در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «من همین حالا جایزه پولیتزر برای تفسیر را بردهام. بگذار این جایزه امید بیاورد، بگذار یک داستان باشد». هیئت داوران جایزه پولیتزر درباره این مجموعه نوشت: «این یادداشتها ویرانی جسمی و روانی در غزه را با گزارشگری عمیق و صمیمیت خاطرهنگارانه به تصویر میکشند و تجربه فلسطینیان را در بیش از یک سال و نیم جنگ با اسرائیل بازتاب میدهند». ابو طه در نوشتههای خود، از تلاش خانوادهاش برای یافتن غذا در غزه سخن گفته و آن را با خاطرات سفرههای ساده پیش از جنگ مقایسه کرده است.
او نوشت: «دلم میخواهد به غزه برگردم، کنار مادرم و پدرم پشت میز آشپزخانه بنشینم و برای خواهرانم چای بریزم. لازم نیست چیزی بخورم، فقط میخواهم دوباره آنها را ببینم». او همچنین از تخریب اردوگاه پناهجویان جبالیا، جایی که نزد پدربزرگ و مادربزرگش میرفت و در آنجا مدرسه میرفت، نوشت: «دوباره و دوباره به عکسها نگاه کردم. تصویری از یک گورستان که مدام بزرگتر میشود در ذهنم شکل گرفت». او در نوشتهای دیگر به تبعیضها و بدرفتاریهایی اشاره کرده که در خارج از فلسطین نیز با آن مواجه بوده است؛ از جمله برخورد مأمور TSA در فرودگاه بوستون که کف دستهای او را برای یافتن آثار مواد منفجره آزمایش کرد. ابو طه نوشت: «به مأمور گفتم: من را ارتش اسرائیل در نوامبر ربود و برهنه کرد... حالا شما هم مثل آنها من را از خانوادهام جدا میکنید». نشریه نیویورکر همچنین برای پادکست تحقیقی درباره کشتار غیرنظامیان عراقی به دست ارتش آمریکا و برای مجموعه عکسهای «مویسس سامان» از پایان حکومت بشار اسد در سوریه، دو جایزه دیگر پولیتزر دریافت کرد.
در بخش هنر نیز «پرسیوال اورت» برای رمان جیمز، بازآفرینی رمان کلاسیک ماجراهای هاکلبری فین از منظر یک برده سیاهپوست و «برندن جیکوبز-جنکینز» برای نمایشنامه هدف درباره فروپاشی یک خانواده برجسته سیاهپوست آمریکایی، برنده جایزه شدند.