|

ایران به دادگاه لاهه شکایت کرد

روز گذشته محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جریان بازدید از یکی از مراکز درمانی در تهران، از کودک ۵ ساله مجروح شده در حملات اسرائیل عیادت کرد و آمار شهدا و آسیب‌های وارده در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه به کشور را به صورت رسمی اعلام کرد.

ایران  به دادگاه لاهه شکایت کرد

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

روز گذشته محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جریان بازدید از یکی از مراکز درمانی در تهران، از کودک ۵ ساله مجروح شده در حملات اسرائیل عیادت کرد و آمار شهدا و آسیب‌های وارده در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه به کشور را به صورت رسمی اعلام کرد. به گفته او: «در این حمله تاکنون نزدیک به ۷۰۰ نفر از شهروندان غیرنظامی شهید شده‌اند. همچنین ۱۸ نفر از اعضای کادر سلامت، از جمله ۶ پزشک، جان خود را در مسیر خدمت از دست داده‌اند.» او با اشاره به این که ۷ بیمارستان و ۱۱ آمبولانس هدف حمله قرار گرفتند، تاکید کرد: «حدود ۵ هزار مجروح غیرنظامی شناسایی و تحت درمان قرار گرفتند.»

ظفرقندی با اشاره به کودک 5 ساله‌ای که در میان مجروحان بود، افزود: «این کودک ۵ ساله ۵۰ درصد سوختگی دارد و متاسفانه خانواده‌اش نیز در این حمله شهید شده‌اند. این رخداد یک حمله وحشیانه و غیرقابل توجیه به مردم بی‌دفاع بوده است.»

وزیر بهداشت با تقدیر از فداکاری کادر درمان، بیان کرد: «از لحظات نخست حادثه، کادر درمانی کشور با غیرت، همت و دلسوزی وارد عمل شدند و با تمام توان به رسیدگی و درمان بیماران پرداختند. خوشبختانه در بازدید از مراکز درمانی شاهد رضایت مردم بودیم که این موضوع مایه دلگرمی و افتخار ماست. ۷ بیمارستان به صورت مستقیم هدف حمله قرار گرفتند و برخی از مراکز درمانی به دلیل شرایط اضطراری تخلیه شدند. همچنین حدود ۱۱ دستگاه آمبولانس مورد اصابت بمباران قرار گرفت که تمامی این اقدامات مغایر با اصول و موازین بین‌المللی، حقوق بشر و حقوق انسانی است.»

ظفرقندی افزود: «وزارت بهداشت با تمام توان در حال رسیدگی به مجروحان است و مستندسازی این جنایات برای پیگیری‌های حقوقی و بین‌المللی در دستور کار قرار دارد.»

بیماران با کپسول اکسیژن در پارک

سیدسجاد رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در نشست خبری روز ۱۷ خرداد گفت: «حدود هفت بیمارستان ما چه مستقیم چه غیرمستقیم مورد حمله قرار گرفت و در کرمانشاه یکی از بیمارستان‌های ما به صورت جدی آسیب دید و نقطه قوت آنجایی بود که در رسانه‌ها به صورت سربسته بازگو شد، ساعت سه صبح زمانی که به بیمارستان حمله شد بیماران را با کپسول اکسیژن به پارک نزدیک بیمارستان بردند تا پنج صبح که باز به بیمارستان بازگشتند، اگر طول می‌کشید و نیاز می‌شد قطعاً به بیمارستان‌های دیگر منتقل می‌شدند و یا پهپادی که به بیمارستان سوختگی ما خورد با جابه‌جایی بیمارستان خدمات‌رسانی طی سه چهار ساعت اتفاق افتاد و خدمات‌رسانی انجام شد.»

او به وضعیت بیمارستان‌های آسیب‌دیده پرداخت و تاکید کرد: «متأسفانه در جریان حوادث اخیر، برخی از مراکز درمانی مهم از جمله بیمارستان سوختگی مورد هدف قرار گرفتند. این اقدام نشان می‌دهد که هدف اصلی، ایجاد آسیب و تلفات انسانی بوده است. بر اساس برآوردهای معاونت توسعه، بیمارستان فارابی کرمانشاه نیاز به نوسازی کامل دارد. همچنین برنامه‌ریزی‌هایی برای جایگزینی بخش‌های تخریب‌شده از جمله مرکز سوختگی در حال انجام است. مراکز تخصصی سوختگی در دانشگاه‌های علوم پزشکی به زودی راه‌اندازی خواهند شد تا خدمات لازم را در اختیار آسیب‌دیدگان قرار دهند.»

او به موضوع مهمی اشاره کرده و گفت: «تشدید افسردگی و اختلالات روانی در میان بیماران زمینه‌دار و مردم عادی نگران‌کننده است و بررسی‌های کارشناسی در این زمینه آغاز شده است. علائم آسیب روانی در چنین شرایطی موضوعی ثابت‌شده است و نیازمند مطالعات پیچیده برای اثبات نیست؛ اما تعیین وسعت این آسیب‌ها نیاز به بررسی‌های دقیق دارد. خوشبختانه مشاوران سلامت روان، روان‌پزشکان و متخصصان علوم اجتماعی برنامه‌های مداخله‌ای متعددی را به اجرا گذاشته‌اند.»

معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: «تاکنون ۶۴ عمل جراحی مرتبط با مجروحان بحران اخیر انجام شده که بیشتر بیماران پس از آن مرخص شده‌اند. هم‌اکنون حدود ۱۷۰ مجروح در بیمارستان‌ها بستری هستند که از این تعداد، حدود ۷۰ تا ۷۵ نفر در وضعیت مراقبت‌های ویژه قرار دارند. به لطف تأمین اعتبارات لازم در سال گذشته، وزارت بهداشت توانست اقلام پزشکی و دارویی با عمر مفید بالا را به میزان کافی تهیه کند. در طول ۱۲ روز بحران، با کمبود خاصی در حوزه درمانی مواجه نبودیم و حتی نیاز به استفاده از ذخایر استراتژیک پیش نیامد. در صورت تداوم شرایط بحرانی، ذخایر دارویی برای بازه‌های زمانی یک‌ماهه تا شش‌ماهه و حتی بیشتر پیش‌بینی شده‌اند.»

او با اشاره به اینکه بیش از پنجاه درصد بیمارستان‌های ما فرسوده است، افزود: «در ساخت بیمارستان‌های جدید، تمامی الزامات ایمنی از جمله استانداردهای آتش‌نشانی و مقاوت در برابر زلزله رعایت می‌شود، اما بازسازی کامل بیمارستان‌های قدیمی در کوتاه‌مدت ممکن نیست. هیچ کشوری نمی‌تواند یک‌باره صدها بیمارستان را تخلیه و نوسازی کند. با این حال، برنامه‌ریزی‌های بلندمدت در حال انجام است و با تخصیص بودجه، پروژه‌ها به‌تدریج پیش خواهند رفت.»

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به نقش مهم کادر درمان در بحران اخیر گفت: «پرسنل درمانی، حتی با وجود طلب‌های چندماهه، بدون کوچک‌ترین اعتراضی در میدان بودند. برخی از پرستاران در طول چند روز بدون وقفه مشغول خدمت‌رسانی بودند. بسیاری از نیروها از تهران به شهرستان‌ها اعزام شدند و در شرایط سخت اقامتی، همچنان پای کار ماندند.

این ایثارگری محدود به کادر درمان نبود. اصناف، رانندگان و مردم نیز برای جابه‌جایی تجهیزات، امدادرسانی و همراهی با مجروحان نقش ایفا کردند. باید از این فداکاری‌ها قدردانی و آن را به‌درستی به جامعه منعکس کنیم. تعدادی از نیروهای امدادی در اثر موج انفجار و اصابت مستقیم دچار آسیب‌های جدی شدند و برخی نیز نیاز به بستری فوری پیدا کردند. با این وجود، روحیه فداکاری و مسئولیت‌پذیری در بین این نیروها چشمگیر و قابل تقدیر بود.»

او به کمبودها در 12 روز جنگ اشاره و تاکید کرد: «در استان سیستان و بلوچستان به دلیل اختلال در پروازها، بیماران تالاسمی برای یک روز با مشکل تأمین خون مواجه شدند. با این حال، به کمک دانشگاه‌های علوم پزشکی همجوار مانند کرمان و یزد و مشارکت مردم، این مشکل نیز به سرعت رفع شد.»

حمله به بیمارستان‌ها جنایت جنگی است

طبق قوانین بین‌المللی این اقدام اسرائیل جنایت جنگی محض است. ماده ۸ اساسنامه رم به مصادیق این جنایت پرداخته و ارتکاب اقدامات جنگی علیه غیرنظامیان، حمله عمدی به غیرنظامیان و اهداف غیرنظامی مانند شهرها، روستاها، مدارس، بیمارستان‌ها، بناهای تاریخی و حتی به‌کارگیری سلاح‌های مسموم‌کننده و گازها یا مایعات مهلک و سمی را زیرمجموعه مصداق جنایت جنگی قرار داده است. 

به رسیدگی بی‌طرفانه امیدوار نیستیم

اینطور که حسینعلی شهریاری، نماینده زاهدان و رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت‌وگو با هم‌میهن خبر می‌دهد ایران قرار است مستندات خود را درباره حمله مستقیم به بیمارستان‌ها پیگیری کرده و  از اسرائیل به دادگاه لاهه شکایت کند. او با اشاره به این جنایت جنگی، تاکید کرد: «مجلس، دولت و قوه‌قضائیه این موضوع را پیگیری می‌کند و پس از جمع‌آوری کامل ادله این جنایت جنگی به محاکم بین‌المللی و دادگاه لاهه شکایت می‌کنند. اما کدام مجامع بین‌المللی به این شکایت درست رسیدگی می‌کند؟»

او با اشاره به حملات اسرائیل به غزه، افزود: «رژیم صهیونیستی به تمام بیمارستان‌های غزه رسماً حمله کرده است. این رژیم تمام بخش‌های بیمارستان و حتی اکسیژن بخش‌های نوزادان را هدف قرار داد تا نوزادان شهید شوند.»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه ما تمام اقدامات قانونی را دنبال و پیگیری می‌کنیم، گفت: «امیدواریم دادگاه بین‌المللی لاهه به این شکایت به درستی رسیدگی کند. البته نباید از خاطر برد که این دادگاه (لاهه) نتانیاهو و معاون وزیر جنگ او را به عنوان جنایتکار جنگی معرفی کرد. اما آمریکا مانع شد. ما باید شکایت و پیگیری و مستندات را در تاریخ ثبت کنیم اما نباید امیدوار باشیم که مجامع بین‌المللی رسیدگی بی‌طرفانه‌ای بکنند و اینکه فکر کنیم این رسیدگی‌ها عادلانه است، خوش‌بینی بیش از حد است. ما باید با تکیه بر ملت ایران اقدامات خود را پیش ببریم و هر بلایی که قرار است سر رژیم غاصب بیاوریم باید در کشور خودمان انجام شود.»

منبع: هم میهن

آخرین اخبار جهان را از طریق این لینک پیگیری کنید.