|

مکرون : پیروزی روسیه در جنگ اوکراین به معنی پایان امنیت اروپا خواهد بود

بزرگ‌ترین مانور ناتو زیر سایه تهدیدهای پوتین

سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اعلام کرد در روزهای آینده بزرگ‌ترین رزمایش نظامی خود از زمان جنگ سرد به این سو را با حضور ۹۰ هزار نفر برگزار می‌کند. ناظران می‌گویند هدف عمده این تمرین گسترده نظامی، منصرف‌کردن روسیه از هدف قراردادن یک کشور عضو این ائتلاف نظامی است.

بزرگ‌ترین مانور ناتو  زیر سایه تهدیدهای پوتین

سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اعلام کرد در روزهای آینده بزرگ‌ترین رزمایش نظامی خود از زمان جنگ سرد به این سو را با حضور ۹۰ هزار نفر برگزار می‌کند. ناظران می‌گویند هدف عمده این تمرین گسترده نظامی، منصرف‌کردن روسیه از هدف قراردادن یک کشور عضو این ائتلاف نظامی است. فرماندهان این سازمان متشکل از ۳۱ کشور اعلام کرده‌اند که این رزمایش «نشان می‌دهد ناتو می‌تواند عملیات پیچیده چند حوزه‌ای را در طول چندین ماه و در طول هزاران کیلومتر، از شمال تا مرکز و شرق اروپا و در هر شرایطی انجام دهد». 

این رزمایش به‌عنوان یک «شبیه‌سازی از سناریوی درگیری قریب‌الوقوع با یک دشمن تقریبا هم‌سطح» توصیف شده است. ژنرال کریستوفر کاولی، فرمانده ارشد ائتلاف ناتو، به خبرنگاران گفت که برگزاری این رزمایش «وحدت، قدرت و عزم ما برای محافظت از یکدیگر» را نشان خواهد داد. در این جلسه راب بائر، دریاسالار هلندی و رئیس کمیته نظامی ناتو، با بیان اینکه این رزمایش به لحاظ تعداد سرباز شرکت‌کننده رکورد زده است، هشدار داد شهروندان در غرب نیز باید برای درگیری با روسیه آماده شوند. 

او گفت: «ما باید بدانیم صلحی که در آن هستیم، امر تضمین‌شده‌ای نیست و به همین دلیل است که ما [نیروهای ناتو] خود را برای درگیری با روسیه آماده می‌کنیم». دریاسالار بائر گفت که سوئد با دعوت از مردم خود برای آماده‌شدن برای جنگ در اوایل این ماه، کار درستی انجام داده است. این کشور که قرار است امسال به ناتو بپیوندد، در این رزمایش شرکت خواهد کرد.

برگزاری این رزمایش در حالی اعلام شده است که جنگ روسیه در اوکراین با شدت ادامه دارد. ناتو به‌عنوان یک سازمان مستقیما در منازعه شرکت ندارد، با این حال بسیاری از کشورهای عضو این سازمان سلاح و مهمات را به صورت جداگانه یا گروهی به کی‌یف ارسال می‌کنند و به سربازان اوکراینی آموزش نظامی ارائه می‌دهند. بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، هشدار داده است که روسیه ممکن است بعد از اوکراین و در کمتر از یک دهه آینده به کشورهای عضو ناتو حمله کند. او گفت: «کارشناسان ما انتظار دارند این واقعه احتمالی در پنج تا هشت‌ساله پیش‌رو اتفاق بیفتد». 

وزیر دفاع آلمان با اشاره به اینکه «هر روز تهدیدهای کرملین علیه دوستان‌مان را می‌شنویم»، گفت: «اگر پوتین در این جنگ پیروز شود و اوکراین را اشغال کند، البته خطر برای قلمرو ائتلاف نیز افزایش خواهد یافت». پیستوریوس با این حال این اتفاق را «فعلا» بعید خواند و اضافه کرد: «یک چیز مسلم است؛ ما با یک وضعیت تهدید نظامی در اروپا روبه‌رو هستیم که در ۳۰ سال گذشته وجود نداشت».

در‌حالی‌که اختلاف میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا و روسیه همچنان بسیار بالا ارزیابی می‌شود، مسکو مدعی حضور «مزدوران فرانسوی» در اوکراین شده است. وزارت خارجه روسیه ادعا کرد نیروهای این کشور در حمله‌ به ساختمانی در خارکف اوکراین «بیش از ۶۰ مزدور خارجی را که اکثرا اتباع فرانسوی بودند» کشته است.  مسکو شواهدی برای ادعای خود ارائه نداده است. ویاچسلاو ولودین، رئیس مجلس سفلای روسیه یا دومای دولتی، گفت: «برای ما مهم است که بدانیم آیا آنها [سیاست‌مداران فرانسوی] می‌دانند فردی با نقض قانون، جنگجویان را برای جنگ به اوکراین می‌فرستد یا خیر». فرانسه ادعای مسکو را رد کرده و گفته است که «تجارت مزدور» در این کشور «طبق قانون ممنوع» است.

همچنین در پی اعلام نگرانی اوکراین از کمبود جدی مهمات نظامی برای مقابله با روسیه، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، از تولید‌کنندگان نظامی کشورش خواست برای حمایت از اوکراین، تولید را تقویت کنند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، مکرون در نطقی خطاب به نیروهای مسلح فرانسه، با تأکید بر ضرورت تقویت تحولی که این کشور در تولید دفاعی آغاز کرده، گفت باید به نیازهای اوکراین در جنگ علیه روسیه سریع‌تر پاسخ داد.

رئیس‌جمهوری فرانسه در جریان بازدید از پایگاه دریایی شربوگ در شمال غربی فرانسه، افزود: «نمی‌توانیم اجازه دهیم روسیه فکر کند که می‌تواند پیروز شود». او همچنین هشدار داد که «پیروزی روسیه به‌ معنای پایان امنیت اروپا خواهد بود». مکرون این سخنان را یک روز پس از آن بیان کرد که اوکراین درباره کمبود «واقعی و فوری» مهمات ارتش خود هشدار داد. از زمان حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، مکرون صنایع دفاعی فرانسه را به‌ سمت «وضع اقتصاد جنگی» سوق داده است. رئیس‌جمهوری فرانسه تسلیحات «با کیفیت بهتر» در کشور را ستود؛ اما تأکید کرد که این کشور در گذشته به اندازه کافی تولید یا نوآوری نداشته است.

هم‌زمان با فرارسیدن مهلت تحویل یک میلیون گلوله از سوی اتحادیه اروپا به اوکراین، نگرانی‌ دولت این کشور از برآورده‌نشدن چنین نیازی افزایش یافته است.

اتحادیه اروپا سال ۲۰۲۲ متعهد شد که تا مارس ۲۰۲۴ مهمات مورد نیاز اوکراین را به کی‌یف تحویل دهد تا بتواند در نبرد با نیروهای روسیه از آنها استفاده کند؛ اما اکنون کمتر از یک‌ماه‌و نیم مانده به مهلت مقرر، قانون‌گذاران اتحادیه اروپا می‌گویند فقط ۳۰۰ هزار گلوله تحویل داده شده است. هم‌زمان روسیه در واکنش به آنچه «دخالت فزاینده» فرانسه در درگیری‌ها در اوکراین خواند، سفیر این کشور در مسکو را احضار کرد. این اقدام فقط چند روز پس از آن انجام شد که دولت روسیه ادعا کرد گروهی از «مزدوران فرانسوی» را در حمله به شهر شمال شرقی خارکیف از پای درآورده است. این در حالی است که وزارت خارجه فرانسه روز پنجشنبه حضور «مزدوران» این کشور را در اوکراین تکذیب کرد و این ادعا را یکی دیگر از اقدام‌های «ناشیانه» روسیه در «مهندسی افکار» خواند. فرانسه یکی از سرسخت‌ترین متحدان اوکراین از زمان حمله روسیه به این کشور بوده است. امانوئل مکرون به‌تازگی اعلام کرد که پاریس ده‌ها موشک دوربرد به اوکراین می‌فرستد.

در همین حال، اتحادیه اروپا قصد دارد ماه آینده به‌ مناسبت دومین سالگرد حمله همه‌جانبه روسیه به اوکراین، دور جدیدی از تحریم‌ها را علیه مسکو اعمال کند. اعضای اتحادیه اروپا در حوزه بالتیک و لهستان به تحریم بخش هسته‌ای و صادرات گاز مایع روسیه نظر دارند. در طول نزدیک به دو سال جنگ روسیه و اوکراین که در فوریه سال ۲۰۲۲ با حمله روسیه آغاز شد، اتحادیه اروپا ۱۲ دور تحریم‌های بی‌سابقه علیه مسکو وضع کرده است. بحث تحریم‌های جدید در حالی مطرح می‌شود که اتحادیه اروپا می‌کوشد در نشست اوایل ماه فوریه، مجارستان، نزدیک‌ترین متحد روسیه در این بلوک را از وتوکردن کمک مالی ۵۰ میلیاردیورویی به اوکراین منصرف کند.

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها