بانک توسعه صادرات؛ فرار به جلو بهجای شفافسازی
بانک توسعه صادرات در جوابیه ستون کدالخوانی اینجانب در روزنامه محترم «شرق» با عنوان «مطالبات مشکوکالوصول و سود موهوم بانکها»، بهجای استقبال از این گزارش و شفافسازی درباره نکته مطرحشده، در جوابیهای بیربط، فهرستی از دستاوردها و موفقیتهای این بانک را ارائه کرده که هیچ ارتباطی با موضوع یادداشت اینجانب ندارد.ر
به گزارش گروه رسانهای شرق،
مهدی الیاسی: بانک توسعه صادرات در جوابیه ستون کدالخوانی اینجانب در روزنامه محترم «شرق» با عنوان «مطالبات مشکوکالوصول و سود موهوم بانکها»، بهجای استقبال از این گزارش و شفافسازی درباره نکته مطرحشده، در جوابیهای بیربط، فهرستی از دستاوردها و موفقیتهای این بانک را ارائه کرده که هیچ ارتباطی با موضوع یادداشت اینجانب ندارد.
آنچه در مطلب من در ستون کدالخوانی به آن استناد شده، عینا بندی از گزارش سازمان حسابرسی درباره عملکرد بانک توسعه صادرات است. در جوابیه بانک توسعه صادرات با پذیرش تلویحی اشکال مطرحشده، آن را مربوط به سنوات گذشته و درواقع مدیران پیشین این بانک دانسته است. طبعا هدف من از طرح موضوع، این نبود که بند حسابرس مربوط به مدیران کنونی است یا مدیران پیشین، بلکه هدف، بررسی عملکرد مدیران نظام بانکی از گذشته تاکنون بود.
در گزارش حسابرس بانک توسعه صادرات به صراحت آمده است: «برخی از مطالبات بانک، بدون ارزیابی مجدد از وضعیت مالی مشتری، وضعیت بازار و صنعت، بعضا در مواردی از سنوات گذشته، تاکنون به دفعات امهال یا تمدید گردیده و بهعنوان تسهیلات جاری، طبقهبندی شده است». همچنین در گزارش سازمان حسابرسی بهعنوان حسابرس بانک توسعه صادرات ذکر شده است: «وثایق تسهیلات اعطایی، عمدتا ارزنده و سهلالوصول نبوده و ارزیابی مجدد صورت نگرفته است».
از مدیران و روابطعمومی بانک توسعه صادرات تقاضا دارم بهجای فرار به جلو و فهرستکردن لیستی از خدمات و موفقیتهای این بانک، با شفافسازی توضیح دهند مطالبات کدام افراد و شرکتها بدون ارزیابی مجدد از وضعت مالی آنان به دفعات، امهال یا تمدید شده است؟ این موارد چه شرکتها یا افرادی هستند؟ همچنین وثایق کدام تسهیلات اعطایی به چه اشخاص و شرکتهایی ارزنده و سهلالوصول نبوده و ارزیابی مجدد صورت نگرفته است؟ اگر این موارد مرتبط به دوره مدیریت کنونی هم نیست، به دوره کدامیک از مدیران پیشین این بانک مربوط است؟
در مورد موهومبودن بخشی از سود بانک توسعه صادرات نیز این موضوع دقیقا براساس گزارش حسابرس، مطرح شده است. معنی حسابداری بند حسابرس که در آن تأکید شده بخشی از مطالبات سنواتی بانک که طبعا باید جزء مطالبات مشکوکالوصول باشد، به طبقه جاری منتقل شده، این است که به همان میزانی که مدنظر سازمان حسابرسی بوده، ذخیره مطالبات مشکوکالوصول و در نتیجه هزینه مطالبات مشکوکالوصول شناسایی نشده و باید به همان مبلغ از سود بانک توسعه صادرات کاسته شود. اینجانب از بانک توسعه صادرات تقاضا دارم بهجای فهرستکردن موفقیتهایی که ربطی به موضوع یادداشت من ندارد، دقیقا به موارد مطرحشده پاسخ دهند تا به شفافسازی بیشتر در نظام بانکی کشور کمک کند.
آخرین مطالب منتشر شده در روزنامه شرق را از طریق این لینک پیگیری کنید.