|

«برنان» و «کومی» در تیررس تحقیقات جنایی

اف‌بی‌آی تحقیقات جنایی جدیدی را درباره جان برنان، رئیس پیشین سیا، و جیمز کومی، رئیس سابق اف‌بی‌آی، آغاز کرده است. محور این تحقیقات، اتهامات احتمالی مرتبط با بررسی‌های دولت قبلی درباره دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکاست؛ انتخاباتی که منجر به پیروزی دونالد ترامپ بر هیلاری کلینتون شد.

«برنان» و «کومی» در تیررس تحقیقات جنایی

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

شرق: اف‌بی‌آی تحقیقات جنایی جدیدی را درباره جان برنان، رئیس پیشین سیا، و جیمز کومی، رئیس سابق اف‌بی‌آی، آغاز کرده است. محور این تحقیقات، اتهامات احتمالی مرتبط با بررسی‌های دولت قبلی درباره دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکاست؛ انتخاباتی که منجر به پیروزی دونالد ترامپ بر هیلاری کلینتون شد.

این پرونده‌ها در پی ارسال شواهدی از سوی جان رتکلیف، رئیس فعلی سیا، به کش پاتل، رئیس اف‌بی‌آی، برای بررسی امکان پیگرد قانونی آغاز شد. به گفته منابعی از وزارت دادگستری که با فاکس‌نیوز گفت‌وگو کرده‌اند، این شواهد به‌ویژه بر عملکرد و اظهارات برنان و کومی در جریان تحقیقات موسوم به «پرونده روسیه» متمرکز است؛ از جمله احتمال ارائه اظهارات نادرست به کنگره.

سخنگوی کاخ سفید با اشاره به آغاز این تحقیقات، برنان و کومی را «افرادی سرافکنده» توصیف کرد که به گفته او: «در مقابل قانون اساسی و کشور ایستادند و دروغ گفتند‌». با این حال، وزارت دادگستری هنوز به طور رسمی وجود یا ابعاد این تحقیقات را تأیید یا تکذیب نکرده است.

گزارش‌ها حاکی است که دامنه تحقیقات همچنان نامشخص است و آغاز یک پرونده جنایی الزاما به معنای طرح اتهام یا صدور کیفرخواست نخواهد بود. در همین حال، نه سیا و نه اف‌بی‌آی و نه خود برنان و کومی هنوز واکنشی به این گزارش‌ها نشان نداده‌اند.

در کنار این تحولات، هفته گذشته گزارشی داخلی از سیا منتشر شد که کاستی‌ها و ایرادات روند تهیه ارزیابی جامعه اطلاعاتی آمریکا درباره دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ را برجسته کرد. این گزارش ضمن تأیید تلاش روسیه برای تأثیرگذاری بر انتخابات به نفع ترامپ، تصریح می‌کند که تهیه این گزارش شتاب‌زده بوده و اصول حرفه‌ای در برخی موارد نادیده گرفته شده است. یکی از ایرادهای اساسی، تصمیم برخی مقامات برای درج پرونده استیل -سندی جنجالی و فاقد اعتبار که از طرف کمپین انتخاباتی هیلاری کلینتون سفارش داده شده بود- در ارزیابی اطلاعاتی بود؛ تصمیمی که اعتبار بخشی از گزارش را زیر سؤال برد.

اسناد تازه‌منتشرشده نشان می‌دهد که برنان نقشی کلیدی در اصرار برای گنجاندن پرونده استیل در ارزیابی ۲۰۱۷ ایفا کرده، هرچند او سال گذشته در کمیته قضائی مجلس نمایندگان ادعا کرده بود چنین نظری نداشته است.

این نخستین بار است که مقام‌های اطلاعاتی ارشد آمریکا به نقش عوامل سیاسی در روند تهیه گزارش دخالت روسیه اذعان می‌کنند و هم‌زمان، بازنگری جدی در شیوه مدیریت پرونده‌های حساس اطلاعاتی را به موضوعی حیاتی بدل کرده‌اند.

 

آخرین اخبار روزنامه را از طریق این لینک پیگیری کنید.