|

بیانیه نهادهای مدنی در محکومیت تجاوز و مطالبه صلح پایدار

مسیر صلح و خشونت‌پرهیزی هموار شود

در پی آتش‌بس موقت و پایان جنگ ۱۲روزه، ده‌ها سازمان غیردولتی، تشکل علمی و صنفی ایرانی با صدور بیانیه‌ای مشترک، ضمن استقبال از توقف درگیری‌ها، حمله نظامی اخیر اسرائیل به ایران را به‌شدت محکوم کردند. این بیانیه خطاب به کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، شورای حقوق بشر سازمان ملل و صندوق کودکان ملل متحد نوشته شده است.

مسیر صلح و خشونت‌پرهیزی هموار شود

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

شرق: در پی آتش‌بس موقت و پایان جنگ ۱۲روزه، ده‌ها سازمان غیردولتی، تشکل علمی و صنفی ایرانی با صدور بیانیه‌ای مشترک، ضمن استقبال از توقف درگیری‌ها، حمله نظامی اخیر اسرائیل به ایران را به‌شدت محکوم کردند. این بیانیه خطاب به کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، شورای حقوق بشر سازمان ملل و صندوق کودکان ملل متحد نوشته شده است.

امضاکنندگان این بیانیه با تأکید بر نقض آشکار حقوق بین‌الملل و حمله به اهداف غیرنظامی مانند بیمارستان‌ها، مراکز امدادی و خانه‌های مسکونی، خواستار پیگیری حقوقی تجاوز اخیر در مجامع بین‌المللی و تقویت دیپلماسی برای تحقق صلحی پایدار شدند. در متن بیانیه آمده است: «ما سازمان‌های غیردولتی و تشکل‌های علمی و صنفی به‌عنوان بخشی از جامعه مدنی ایران از آتش‌بس استقبال می‌کنیم و به پایداری آن امید داریم. ما بر این باوریم که قواعد حقوق‌بشری و حقوق بین‌الملل تنها زمانی معنادار است که در عمل، با تضمین‌های معتبر، مسیر صلح و خشونت‌پرهیزی را هموار سازد. ما با دشمنانی مواجهیم که منطق قدرت را در حقوق‌زدایی پرورش داده‌اند و بارها قوانین مبنایی بین‌المللی را زیر پا گذاشته‌‌اند. 

در حمله اخیر اسرائیل به ایران که در ادامه منازعه خون‌بار اخیری است که خاورمیانه و به‌ویژه غزه را به آتش کشیده است، هیچ قاعده‌ای از حقوق بشر و حقوق بین‌الملل مصون نمانده است. اهداف حملات شامل هلال‌احمر، زندان (اوین تهران)، آمبولانس (نجف‌آباد)، بیمارستان (فارابی کرمانشاه، حکیم و مطهری و لبافی‌نژاد در تهران)، شیرخوارگاه (بهزیستی تهران)، پارک کودکان (تهران) و خانه‌های مسکونی در سرتا‌سر ایران بودند که شهروندان بسیاری جان خود را از دست دادند، حتی مراکز هسته‌ای نیز طبق قواعد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید مصون از تعرض و تحت نظامات کنترلی اطمینان‌بخش باشند. نکوهش‌بارتر از این صلح‌ستیزی، عملکرد سازمان‌های بین‌المللی است که انتظار می‌رفت در چنین هنگامه‌ای بی‌طرفی خود را اثبات کنند و از رفتار تبعیض‌آمیز و استانداردهای دوگانه دست بکشند.

 شورای امنیت سازمان ملل، شورای حقوق بشر و دادگاه بین‌المللی کیفری تکالیف تاریخی و آزمونی بس مهم پیش‌رو دارند و ما ناظر بر عملکرد آنها هستیم. سازمان‌های غیردولتی و تشکل‌های علمی و صنفی به‌عنوان بخشی از جامعه مدنی ایران، با به رسمیت شناختن حق دفاع مشروع ایران مطابق ماده ۵۱ منشور ملل متحد، تقویت مسیرهای دیپلماتیک برای خاتمه جنگ و محکوم‌کردن متجاوز از طریق مجاری بین‌المللی را تقاضا دارد. ما به‌عنوان مجموعه‌ای از جامعه مدنی ایران، تلاش هدفمندی برای ایجاد زمینه گفت‌وگو به ‌منظور برچیدن سایه جنگ از کشور و فعال‌سازی مسیرهای شایسته برای خشونت‌پرهیزی به کار خواهیم بست. از نهادهای برون‌مرزی و تخصصی با اهداف انسان‌دوستانه می‌خواهیم در کنار مردم ایران که قربانی تجاوز جنگی اسرائیل و آمریکا شده‌اند، بایستند و در فعال‌سازی ظرفیت‌های تعاملی جامعه مدنی به سوی صلحی پایدار 

اهتمام ورزند».

 امضاکنندگان این بیانیه شامل این نهادها هستند: شبکه کمک، شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه، حامیان جامعه مدنی (حجم)، شبکه ملی تشکل‌های مردم‌نهاد معلولان جسمی-حرکتی، انجمن جامعه‌شناسی ایران، انجمن روان‌شناسی ایران، انجمن ملی زنان کارآفرین، تشکل وکلای مدافع حقوق شهروندی، کانون هموفیلی، مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد، مؤسسه رحمان، بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان، انجمن صنفی زنان مدیر کارآفرین، انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری، انجمن یاران دانش و مهر، انجمن پاسداران حق حیات، انجمن دفاع از حقوق زندانیان، کانون توسعه کارآفرینی روستایی اندیشه پویا، بنیاد خیریه حضرت علی، شورای هماهنگی سازمان‌های مردم‌نهاد محیط زیست، منابع طبیعی و توسعه پایدار استان کرمانشاه، انجمن گردشگری کاوات نگین سبز زاگرس، همیاران زمین، انجمن توانمندی‌ها، خدمات و توسعه گردشگری ایران، انجمن دنیای سالم، انجمن مهرپویان سبز اندیشه، مؤسسه بهار خرمشهر، انجمن حمایت از بیماران اسکیزوفرنیا (احبا)، بنیاد خیریه روشنای امید ایرانیان، انجمن حمایت از کودکان و نوجوانان توانیاب، انجمن حمایت و یاری آسیب‌دیدگان اجتماعی (احیای ارزش‌ها).

 

آخرین اخبار روزنامه را از طریق این لینک پیگیری کنید.