ماجرای اعتراض نوید محمدزاده چه بود؟
طی چند روز گذشته، خبرهای تلخی درباره نحوه رفتار با مهاجران افغانستانی منتشر شده است. یکی نوشته است ویزای ایتالیا و پاسپورت یک پسر ۱۶ساله را پاره و رد مرز کردند و دیگری فیلمی از حمله سه مرد به یک افغانستانی منتشر کرده است.


به گزارش گروه رسانهای شرق،
طی چند روز گذشته، خبرهای تلخی درباره نحوه رفتار با مهاجران افغانستانی منتشر شده است. یکی نوشته است ویزای ایتالیا و پاسپورت یک پسر ۱۶ساله را پاره و رد مرز کردند و دیگری فیلمی از حمله سه مرد به یک افغانستانی منتشر کرده است. دیروز صبح نیز نوید محمدزاده یک فیلم اعتراضی منتشر کرد. در این فیلم او خبر میداد که پدر همسرش پس از 30 سال حضور در ایران بازداشت شده است. او در این فیلم گفت پدر فرشته حسینی، بازیگر سینما، دارای مدارک و کارت آمایش است و دلیلی برای بازداشت بهعنوان تبعه غیرمجاز ندارد.
محمدزاده تأکید کرد سکونت پدر همسرش در ایران قانونی است. او در این فیلم بر کارت آمایش تأکید کرد. کمی بعد نیز اعلام شد آقای غفور حسینی پس از ارائه مدارک از بازداشت رها شده است.
این ویدئو با واکنشهای گستردهای همراه شد. بسیاری به سکوت او در این مدت اشاره کردند؛ به اینکه در این مدت چرا در همدردی با مردم ایران زیر موشک واکنشی نداشته است و چرا تا وقتی مشکلی برای خود فرد پیش نیاید درباره اتفاقی اعتراض یا واکنشی ندارد؟
برخی نیز واکنشهای غیرفرهنگی زیادی حتی در گروههای هنری نسبت به مسئله داشتند و جو ضدمهاجر در مکالمهها غالب بود. این در حالی است که نوید محمدزاده و فرشته حسینی از بازیگران شناختهشده سینمای ایران هستند که جوایز متعدد خارجی و افتخارات زیادی را برای کشورمان به دست آوردهاند. این نحوه رفتار و واکنش باعث نگرانی میشود.
در این میان خبرگزاری مهر جزئیاتی را مطرح کرده است. کارت آمایش توسط اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور صادر میشود و هدف آن ثبت، ساماندهی و کنترل اقامت پناهندگان در ایران است؛ اما این کارت باید به صورت سالانه تمدید شود. در اصل، داشتن کارت آمایش به تنهایی «اقامت دائم» یا «تابعیت» محسوب نمیشود، بلکه صرفا اقامت موقت قانونی با وضعیت پناهندگی است.
کارت آمایش در ایران برای یک سال صادر میشود و فرد متقاضی باید هر سال این کارت را تمدید کند. ما قانونی تحت عنوان قانون ورود و اقامت اتباع بیگانه مصوب ١٣١٠ داریم که طبق این قانون اگر کارت بعد از یک سال منقضی شود، فرد مقیم غیرمجاز محسوب میشود و ایران حق اخراج آن فرد را دارد.
همچنین از نظر حقوق بینالمللی ما اصل منع بازگرداندن اجباری را داریم که کشور میزبان در مواردی که جان مهاجر در کشور مبدأ در خطر است و امنیتش زیر سؤال است حق اخراج آن فرد را ندارد.
هرچند مرکز اتباع خارجی و مهاجرین تا اول اسفند پارسال وقت داده و تأکید کرده بود اگر کسی در طرح بهروزرسانی اطلاعات شرکت نکند، تبعه غیرقانونی محسوب میشود.
آخرین اخبار روزنامه را از طریق این لینک پیگیری کنید.