• ایمالز جستجوگر کالا
  • |

    خانه‌ای برای زندگی

    شاید باورش سخت باشد اما در گوشه‌ای از دنیا زنانی هستند که برای داشتن یک منبع گرمایی یا یک پتو ابراز خوشحالی می‌کنند. مرکز انتظار زایمان در نامیبیا شانس زنده‌ماندن مادران و نوزادان را افزایش می‌دهد.

    شاید باورش سخت باشد اما در گوشه‌ای از دنیا زنانی هستند که برای داشتن یک منبع گرمایی یا یک پتو ابراز خوشحالی می‌کنند. مرکز انتظار زایمان در نامیبیا شانس زنده‌ماندن مادران و نوزادان را افزایش می‌دهد. سازمان بهداشت جهانی از منطقه دورافتاده کوننه در شمال شرقی نامیبیا درباره یک خانه انتظار زایمان گزارش داده است. این مرکز با ظرفیت پذیرش تا ۴۰ زن، شرایطی فراهم کرده تا زنان باردار پیش از زایمان در نزدیکی بیمارستان بمانند و از مراقبت‌های ماما‌های آموزش‌دیده بهره‌مند شوند. این مرکز که آشپزخانه، سالن غذاخوری و اتاق‌های خواب مشترک نیز دارد، برای بسیاری از زنان در مناطق روستایی به مأمنی حیاتی تبدیل شده است. کولیوآ ماوندو، ۲۶ساله، شب هفت سال پیش را به خوبی به خاطر دارد؛ شبی که فرزندش را از دست داد. او به صندوق جمعیت سازمان ملل (UNFPA) گفت: «کاش زودتر رفته بودم‌». ماوندو در روستای دورافتاده اوروتجیتومبو زندگی می‌کند؛ حدود ۳۰ کیلومتر از اُپووو، مرکز منطقه. فاصله زیاد، جاده‌های نامناسب و نبود وسیله نقلیه، بسیاری از زنان را از دسترسی به زایمان ایمن محروم کرده است.

    او حالا مادر دو دختر خردسال است و برای سومین فرزندش در خانه انتظار زایمان اقامت دارد. با وجود پیشرفت‌هایی در کاهش مرگ‌ومیر مادران طی سال‌های اخیر، نرخ این مرگ‌ها در نامیبیا هنوز تقریبا دو برابر هدف تعیین‌شده در اهداف توسعه پایدار سازمان ملل (کمتر از ۷۰ مرگ در هر صد هزار تولد زنده تا سال ۲۰۳۰) است. این خانه در سال ۲۰۱۳ توسط سازمان جهانی بهداشت و با حمایت مالی اتحادیه اروپا ساخته شد. سازمان بهداشت اروپا نیز در تأمین منابع انسانی و پشتیبانی مشارکت دارد. قابله‌های حرفه‌ای در این مرکز همواره آماده ارائه مراقبت و مشاوره هستند. در سال ۲۰۲۳ با حمایت مالی دولت ژاپن بازسازی شد و با همکاری برنامه جهانی غذا، باغچه‌ای برای کشت سبزیجات نیز به آن افزوده شد؛ اقدامی که علاوه بر تغذیه سالم، به زنان مهارت‌هایی برای زندگی بهتر در آینده می‌آموزد. ماوندو می‌گوید: «اینجا اجاق داریم، روی تخت می‌خوابیم‌ نه روی زمین و کنار آتش مثل خانه. فرق زیادی دارد». 

     بر‌اساس گزارش وزارت بهداشت، بیش از یک‌پنجم دختران در منطقه کوننه در سن نوجوانی باردار می‌شوند؛ یکی از بالاترین نرخ‌ها در نامیبیا. عواملی همچون ازدواج زودهنگام، نابرابری جنسیتی و تسلط مردان بر تصمیم‌گیری درباره روش‌های پیشگیری، این وضعیت را تشدید کرده‌اند. دختران نوجوان باردار در معرض خطر ازدواج اجباری، ترک تحصیل، از دست دادن شغل و آینده‌ای محدود هستند. از نظر جسمی نیز در معرض عوارض خطرناکی قرار دارند. خانه‌های انتظار زایمان نقشی حیاتی در ارتقای برابری سلامت، توانمندسازی زنان و برابری جنسیتی دارند. اریکا گلدسون، نماینده بهداشت جهانی در نامیبیا، می‌گوید: «حمایت از این خانه‌ها فقط ساختن ساختمان نیست، بلکه دفاع از حق زنان برای زایمان ایمن است. این مراکز برای زنان مناطق دورافتاده حکم نجات‌بخش دارند و شکاف در سلامت مادران را کاهش می‌دهند».

    علاوه بر این، این سازمان در سال ۲۰۲۴ تجهیزات پزشکی شامل تخت معاینه، پاراوان، مانیتور ضربان قلب و دستگاه سونوگرافی را به بیمارستان‌های مناطق کوننه، اوهانگوئنا و زامبزی اهدا کرده است.