در نشست خبری رودرا گاوراو شرست، سفیر هند در ایران مطرح شد:
کشمیر قربانی سیاست «دو ملت»
نشست خبری رودرا گاوراو شرست، سفیر هند در جمهوری اسلامی ایران، روز گذشته در محل سفارت این کشور در تهران برگزار شد. او در این نشست ضمن تشریح زمینههای سیاسی، تاریخی و امنیتی تنشهای اخیر در منطقه کشمیر، حمله اخیر به منطقه توریستی پهلگام را تلاشی برای ضربهزدن به اقتصاد محلی و تشدید شکافهای مذهبی دانست.


شرق: نشست خبری رودرا گاوراو شرست، سفیر هند در جمهوری اسلامی ایران، روز گذشته در محل سفارت این کشور در تهران برگزار شد. او در این نشست ضمن تشریح زمینههای سیاسی، تاریخی و امنیتی تنشهای اخیر در منطقه کشمیر، حمله اخیر به منطقه توریستی پهلگام را تلاشی برای ضربهزدن به اقتصاد محلی و تشدید شکافهای مذهبی دانست. شرست با اشاره به حمله اخیر در پهلگام گفت: «هدف این حمله پایاندادن به صنعت گردشگری این منطقه و کاشتن تخم نفرت میان مسلمانان و هندوها بود». او افزود: «تنها یک ساعت پس از حمله، گروهی که شاخهای از لشکر طیبه است، مسئولیت آن را بر عهده گرفت. این گروه حتی از شناسایی یکی از قربانیان، یک افسر نیروی دریایی هند و همسرش، ابراز خرسندی کرد.
اما چهار روز بعد، با افزایش فشارهای بینالمللی اعلام کردند که حساب کاربریشان هک شده است. این تغییر موضع، ترس پشتیبانان آنها را نشان میدهد». او در تحلیل ریشههای تاریخی تنش گفت: «از دهه ۱۹۸۰ و با آغاز جنگ در افغانستان، آمریکا و عربستان سعودی به پاکستان کمک کردند تا هزاران جنگجو را آموزش دهد و مدارسی برپا کند که از طریق آنها با شوروی در افغانستان بجنگند. با خروج شوروی در سال ۱۹۸۹، این ساختار جنگی و نیروهای آموزشدیده در پاکستان باقی ماندند و به سمت مرزهای شرقی برای عملیات هدایت شدند. بنابراین، تروریسم فرامرزی چیز تازهای نیست و صرفا به کشمیر محدود نمیشود». سفیر هند با بیان اینکه کشمیر از قرنها پیش اقتصادی مبتنی بر گردشگری داشته، اظهار کرد: «در سال گذشته ۲۰ میلیون گردشگر از کشمیر بازدید کردند که ۶۰ هزار نفر از آنها گردشگران خارجی بودند. هدف حملات اخیر ازجمله در پهلگام، تخریب همین رشد اقتصادی بود». او در بخشی دیگر از سخنان خود، با اشاره به سخنان اخیر رئیس ارتش پاکستان که بار دیگر بر نظریه «دو ملت» تأکید کرده بود، گفت: «این تئوری از دهه ۱۹۳۰ مطرح شده و بر این باور است که مسلمانان و هندوها نمیتوانند در کنار هم زندگی کنند. حمله ۲۲ آوریل به پهلگام فقط چند روز پس از این اظهارات صورت گرفت». شرست موضع کنونی هند در برابر تروریسم را «سیاست عدم تحمل» عنوان کرد و گفت: «ما چهار دهه صبوری کردهایم، اما اکنون اگر حملهای رخ دهد، پاسخ خواهیم داد. دیگر هراسی از تهدیدات هستهای مطرحشده از سوی پاکستان وجود ندارد؛ اگر جنگ هستهای رخ دهد، پاکستان نابود خواهد شد».