|

رأی جلسه بررسی شکایت تپسی‌فود از اسنپ‌فود صادر شد

روز گذشته (21 اردیبهشت) شورای رقابت رأی جلسه بررسی شکایت تپسی‌فود از اسنپ‌فود‌ را صادر کرد. این رأی دارای بخش‌های مختلفی است که براساس شکایت گروه تپسی از سوی اسنپ‌فود بخشی از این شکایت مورد قبول قرار گرفته و بخشی‌ دیگر از سوی شورای رقابت رد شده است.

رأی جلسه بررسی شکایت تپسی‌فود از اسنپ‌فود  صادر شد

روز گذشته (21 اردیبهشت) شورای رقابت رأی جلسه بررسی شکایت تپسی‌فود از اسنپ‌فود‌ را صادر کرد. این رأی دارای بخش‌های مختلفی است که براساس شکایت گروه تپسی از سوی اسنپ‌فود بخشی از این شکایت مورد قبول قرار گرفته و بخشی‌ دیگر از سوی شورای رقابت رد شده است.

 

طبق این رأی، اعضای شورای رقابت با اکثریت آرا انعقاد این نوع از قراردادها از سوی شرکت مدرن سامانه غذارسان اطلس (اسنپ‌فود) با رستوران‌ها را مصداق رویه‌های ضد‌رقابتی جزء ۲ بند «الف»، جزء ۳ بند «و» و جزء ۴ بند «ط» و جزء ۲ بند «د» ماده ۴۵ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی تلقی کرده است.

 

به استناد بند ۳ ماده ۶۱ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، اعضای شورای رقابت با اکثریت آرا تصمیم بر محکومیت شرکت مدرن سامانه غذا‌رسان اطلس (اسنپ فود) بر توقف رویه ضد‌رقابتی و عدم تکرار آن (حذف شروط ضد‌رقابتی مبنی بر عدم اعطای تخفیفات موجود در قراردادهای معترض عنه و حذف شروط و قیود مربوط به عدم خروج از قراردادهای ویژه و همکاری با رقبا و جریمه‌ها و ضمانت اجراهای تعیینی در قبال عدم اجرای شروط مذکور) از قراردادهای منعقده پیشین جاری از تاریخ صدور رأی و عدم درج آن در قراردادهای آینده صادر و اعلام کرده است.

 

شورای رقابت اعلام کرده که تصمیم صادره حضوری و ظرف مهلت ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در هیئت تجدیدنظر بوده و پس از قطعیت، به استناد تبصره ۲ ماده ۱۶ قانون دیوان عدالت اداری ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ، قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری خواهد بود.

 

اسنپ‌فود درخواست تجدیدنظر می‌دهد

 

بعد از انتشار رأی شورای رقابت در مورد طرح شکایت تپسی و زودکس از اسنپ‌فود و اعلام رویه ضدرقابتی در باز آنلاین سفارش غذا توسط این شورا، اسنپ‌فود هم در بیانیه‌ای اعلام کرد درخواست تجدیدنظر این رأی را خواهد داد. اسنپ‌فود در این بیانیه تأکید کرده که بخش قابل‌ توجهی از اتهامات مطرح‌شده علیه اسنپ‌فود از سوی شورای رقابت رد شد و رأی نهایی در این موارد به نفع اسنپ‌فود صادر شده است.

 

در این بیانیه تأکید شده که درخصوص یکی از موارد مطرح‌شده یعنی قراردادهای سرمایه‌گذاری (که نقشی کلیدی در توسعه رستوران‌ها ایفا می‌کنند) رأی شورا با رویکرد اسنپ‌فود همسو نبود، به همین دلیل، اسنپ‌فود درخواست رسمی تجدیدنظر خود را ثبت کرده و امیدوار است در مرحله بازنگری مورد توجه قرار گیرد. بر اساس این بیانیه، رأی صادرشده درباره مسئله سرمایه‌گذاری در رستوران‌ها، در حال حاضر قطعی و لازم‌الاجرا نیست و امکان تغییر دارد.

 

اسنپ‌فود با اشاره به این رأی که در آن اسنپ‌فود را از سرمایه‌گذاری در رستوران‌ها منع کرده است، گفته که با سرمایه‌گذاری بیش از شش هزار میلیارد تومان در قالب خدماتی همچون تأمین مالی، پرداخت بخشی از هزینه تخفیف‌ها و پرداخت هزینه‌های بازاریابی برای کمتر از سه هزار رستوران در میان بیش از ۳۰ هزار رستوران فعال در پلتفرم (در میان بیش از ۲۰۰ هزار رستوران کشور)، نقش مؤثری در رشد و توسعه رستوران‌های کوچک و متوسط در رقابت با رستوران‌های بزرگ ایفا کرده است. بدیهی است که بهره‌برداری از این سرمایه‌گذاری‌ها، بدون تخصیص ظرفیت سفارش‌گیری به پلتفرم سرمایه‌گذار، ممکن و منطقی نیست.

 

در پایان اسنپ‌فود ابراز امیدواری کرده که در فرایند تجدیدنظر، رأی نهایی با در نظر گرفتن ضرورت حمایت از سرمایه‌گذاری در اقتصاد ملی به‌گونه‌ای صادر شود که ضمن احترام به قواعد رقابتی، انگیزه‌های سرمایه‌گذاری و نوآوری در صنعت غذا نیز حفظ شود.