جنگ غزه و مرگ روزنامهنگاران
دفتر رسانهای فلسطینیها در غزه اعلام کرد در پی کشتهشدن یک روزنامهنگار دیگر در غزه، شمار شهدای روزنامهنگار در اثر بمباران رژیم صهیونیستی از ۷ اکتبر سال 2023 به 211 نفر افزایش یافته است.


دفتر رسانهای فلسطینیها در غزه اعلام کرد در پی کشتهشدن یک روزنامهنگار دیگر در غزه، شمار شهدای روزنامهنگار در اثر بمباران رژیم صهیونیستی از ۷ اکتبر سال 2023 به 211 نفر افزایش یافته است.
آخرین روزنامهنگار قربانی در غزه «محمد صالح البردویل» نام دارد که به عنوان گوینده رادیو «صدای الاقصی» فعالیت داشت. اسرائیل با هدف قرار دادن یک خبرنگار فلسطینی و همسر و فرزندش در شهر «دیرالبلح» در مرکز غزه به مقابله با خبرنگاران غزه ادامه میدهد. تداوم حملات به خبرنگاران و شهادت آنها بهشکل فزاینده جای هیچ تردیدی باقی نمیگذارد که هدف از این جنایت ترساندن آنهاست.
هدف قرار دادن خبرنگاران در راستای نسلکشی در غزه انجام میشود. تعداد روزنامهنگاران کشتهشده در غزه از مجموع جنگ داخلی آمریکا، جنگهای جهانی اول و دوم، جنگ کره، جنگ ویتنام (شامل درگیریها در کامبوج و لائوس)، جنگهای یوگسلاوی در دهههای ۱۹۹۰ و ۲۰۰۰ و جنگ افغانستان پس از ۱۱ سپتامبر فراتر رفته است. این جنگ، بهسادگی بدترین درگیری برای خبرنگاران بوده است. این سطح از خشونت علیه خبرنگاران در تاریخ مدرن بیسابقه است و غزه را به خطرناکترین مکان برای فعالیت رسانهای تبدیل کرده است.
فلسطینیها هدفگیری، کشتار و ترور روزنامهنگاران فلسطینی توسط اسرائیل را بهشدت محکوم میکنند و از فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران، فدراسیون خبرنگاران عرب و همه نهادهای روزنامهنگاری در جهان میخواهند این جنایات سیستماتیک علیه خبرنگاران حرفهای فلسطینی در غزه را محکوم کنند. طی جنگ نابرابر اسرائیل در غزه، نهادهای مرتبط با فعالیت خبرنگاران، حقوقبشری و بینالمللی خواستار اتخاذ تدابیر سختگیرانه برای جلوگیری از حملات اسرائیل علیه خبرنگاران و روزنامهنگاران و هدف قرارگرفتن عمدی آنها از سوی نظامیان ارتش رژیم اسرائیل شدهاند، اما این رژیم جنایتکار با بیاعتنایی به این درخواستها، همچنان خبرنگاران و مراکز اطلاعرسانی را هدف قرار میدهد.
اسرائیل این کشتار را با هدف توقف پوشش رسانهای آنها، حمله به غزه و جلوگیری از انتشار تصاویر نسلکشی غیرنظامیان انجام میدهد. هدف قرار دادن خبرنگاران و روزنامهنگاران نشاندهنده قصد اسرائیل برای پنهانکردن حقیقت و اعمال سانسور رسانهای بر جنایاتی است که علیه مردم فلسطین انجام میدهد. این آمار از میزان هدف قراردادن سیستماتیک اصحاب رسانه توسط اسرائیل پرده برمیدارد، به طوری که اصحاب رسانه مدارک هویتی و جلیقههای خبرنگاری که آنها را بهوضوح قابل شناسایی میکند، دارند.
با وجود محکومیتهای مکرر بینالمللی، اسرائیل همچنان از پاسخگویی درباره هدف قرار دادن روزنامهنگاران خودداری میکند و از حمایت سیاسی از برخی قدرتهای بزرگ و همچنین از ضعف مکانیسمهای پاسخگویی در دادگاههای بینالمللی بهره میبرد. «صلاح عبدالعاطی»، مدیر کمیته بینالمللی حمایت از حقوق مردم فلسطین (حشد)، تأکید دارد که اسرائیل به عمد خبرنگاران فلسطینی را هدف قرار میدهد تا مانع از ایفای نقش آنها در مستندکردن و افشای جنایات نسلکشی و مسدودکردن پوشش رسانهها در جهان شوند.
هدف قرار دادن خبرنگاران و کشتار غیرنظامیان، جنایات جنگی تمامعیار و نقض جدی قطعنامههای سازمان ملل و قوانین بینالمللی است؛ قوانینی که از غیرنظامیان و خبرنگاران هنگام درگیریهای مسلحانه محافظت میکند. او از سازمان ملل، فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران، فدراسیون خبرنگاران عرب و سازمانهای حقوقبشری میخواهد تا با تحریم رژیم اشغالگر، اعمال تحریمها و مجازات عاملان جنایات علیه خبرنگاران در محاکم بینالمللی، محکومیتها را به اقدامات عملی تبدیل کنند. «تحسین الاسطل»، معاون سندیکای روزنامهنگاران فلسطینی، تأکید دارد که هدف قرار گرفتن دو روزنامهنگار یادشده یک جنایت جنگی هولناک است که هدف آن پنهانکردن حقیقت و ترساندن همه کسانی است که حامل پیام آزادی بیان هستند. این جنایت، بخشی از سیاست سیستماتیک اشغالگران برای از بینبردن روزنامهنگاران فلسطینی است که هدف مستقیم ماشین کشتار اسرائیل شدهاند، فقط به این دلیل که وظیفه خود را برای انتقال حقیقت انجام میدهند. هدف قرار دادن خبرنگاران، یک جنایت جنگی تمامعیار است که مستلزم اقدام فوری جامعه جهانی برای پایاندادن به این جنایات است.
علاوه بر هدف قراردادن خبرنگاران فلسطینی با موشک، تصمیم مشترک آمریکا و اروپا برای مسدودکردن شبکه تلویزیونی «الاقصی» که از داخل نوار غزه پخش میشود، از تمامی ماهوارهها صادر شد. این تصمیم آمریکا شامل اعمال جریمههای سنگین برای هر ماهوارهای که سیگنالهای این کانال را دریافت میکند، میباشد. رئیس دفتر رسانهای غزه این تصمیم را همدستی با حملات اسرائیل و با هدف پنهانکردن حقیقت و جلوگیری از شنیدن درد و رنج مردم فلسطین در جهان میداند. این تصمیم در زمانی اتخاذ شد که رسانههای اسرائیلی اجازه دارند سخنان نفرتانگیز و نژادپرستی را منتشر کنند که این مسئله نشاندهنده استاندارد دوگانه در برخورد با آزادی رسانههاست.
تصمیم آمریکا و اروپا نقض آشکار آزادی عقیده، بیان و آزادی رسانهها است که توسط قوانین بینالمللی و کنوانسیونهای حقوق بشر تضمین شده است. رسانههای فلسطینی در زمانی مسدود شدهاند که به رسانههای اسرائیلی اجازه داده میشود لفاظیهای تحریکآمیز علیه فلسطینیها منتشر کنند. این اقدام به دنبال خاموشکردن صدای فلسطین، جلوگیری از افشای جنایات اشغالگران و تأثیرگذاری بر افکار عمومی جهانی است. اسرائیل با هدف افزایش مرگومیر مجروحان، زیرساختهای درمانی را هدف قرار داده و بیمارستانها را تخریب میکند. این حملات، نظام سلامت غزه را تا مرز فروپاشی کامل کشانده و در دسترسی فلسطینیان به خدمات درمانی یک فاجعه ایجاد کرده است. تاکنون بیش از یک هزار پزشک و پرستار کشته و بیش از ۳۰۰ نفر دیگر بازداشت یا شکنجه شدهاند. اسرائیل از ورود «مواد بیحسی، دستگاههای بیهوشی، کپسولهای اکسیژن، دستگاههای تنفس مصنوعی، سیستمهای تصفیه آب، داروهای ضدسرطان، بستههای بهداشت مادران، ژنراتورها و دستگاههای اشعه ایکس» جلوگیری میکند.