|

حجم بالای آسیب‌های روانی ناشی از انفجار در بندرعباس

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با تشریح آسیب‌های روانی و اجتماعی حوادثی همچون حادثه بندرعباس، گفت: «ارائه خدمات اولیه روان در این حادثه، با حضور در بیمارستان‌ها آغاز شده و مداخلات اصلی با مشخص‌ترشدن عمق آسیب‌ها، برطرف‌شدن شرایط بحرانی اولیه و مدیریت شرایط اولیه جسمی بیماران طی روزهای آینده رنگ‌وبویی دیگر به خود می‌گیرد». محمدرضا شالبافان ادامه داد: «تمام آسیب‌دیدگان حادثه بندرعباس از اهالی بومی استان هرمزگان نیستند و از سایر استان‌های کشور برای اشتغال در بندر شهید رجایی حضور داشته‌اند.

حجم بالای آسیب‌های روانی ناشی از انفجار در بندرعباس

ایسنا: مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با تشریح آسیب‌های روانی و اجتماعی حوادثی همچون حادثه بندرعباس، گفت: «ارائه خدمات اولیه روان در این حادثه، با حضور در بیمارستان‌ها آغاز شده و مداخلات اصلی با مشخص‌ترشدن عمق آسیب‌ها، برطرف‌شدن شرایط بحرانی اولیه و مدیریت شرایط اولیه جسمی بیماران طی روزهای آینده رنگ‌وبویی دیگر به خود می‌گیرد». محمدرضا شالبافان ادامه داد: «تمام آسیب‌دیدگان حادثه بندرعباس از اهالی بومی استان هرمزگان نیستند و از سایر استان‌های کشور برای اشتغال در بندر شهید رجایی حضور داشته‌اند.

 

دانشگاه‌های علوم‌پزشکی می‌بایست آسیب‌دیدگان حادثه بندرعباس و خانواده‌های آنها را که در شهرهای تحت پوشش خود سکونت دارند، تحت پوشش اقدامات مداخله‌ای قرار دهند». بر‌اساس اعلام او، ارائه خدمات اولیه برای آسیب‌دیدگان از بیمارستان‌ها آغاز شده، اما مداخلات اصلی با مشخص‌تر‌شدن عمق آسیب‌ها، برطرف‌شدن شرایط بحرانی اولیه و مدیریت شرایط اولیه جسمی بیماران طی روزهای آینده رنگ‌وبویی دیگر به خود می‌گیرد. دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت از روان‌شناسان سایر مجموعه‌ها مانند بهزیستی، هلال‌احمر و مجموعه‌های غیردولتی برای انجام مداخلات یکپارچه و هم‌زمان دعوت کرده است.

 

سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت تأکید کرد: به‌ طور قطع، شدت آسیب‌های روانی برای تمام افراد یکسان نیست، اما با افزایش نگرانی، استرس و تنش در سطح جامعه‌ مواجه هستیم. برخی آسیب‌دیدگان این حادثه به اختلالات روان مبتلا بوده‌اند و این احتمال وجود دارد که اختلال آنها به دلیل این حادثه تشدید شود. این حادثه به‌طور کلی سبب نگرانی، اضطراب و مشکلاتی مانند افسردگی در سطح جامعه می‌شود. او افزود: «وزارت بهداشت و دانشگاه علوم‌پزشکی هرمزگان‌ جلسات متعددی در ارتباط با چگونگی رسیدگی به آسیب‌دیدگان حادثه بندر شهید رجایی بندرعباس برگزار کرده‌اند. براساس تصمیم‌های جلسات برگزار‌شده، دوره‌های آموزشی مجازی سه‌روزه برای دانشگاه‌های علوم‌پزشکی استان هرمزگان و دانشگاه‌های علوم‌پزشکی استان‌ها و شهرهای مجاور برگزار می‌شود که این دوره‌های آموزشی از روز دوشنبه، هشتم اردیبهشت‌ آغاز شده است». شالبافان همچنین توضیح داد: «توجه به چگونگی اشتراک‌گذاری تصاویر و ویدئوهای حادثه بندرعباس، کمترین کاری است که برای پیشگیری از افزایش شدت آسیب‌های روانی و اجتماعی ناشی از این حادثه می‌توان انجام داد».