آتش سوزی در ارتفاعات قله دماوند/ ۱۰ هکتار مرتع این منطقه خاکستر شد
اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آمل اعلام کرد: آتشسوزی بامداد امروز جمعه در مراتع پایین دست ارتفاعات قله دماوند در منطقه پلور شهرستان آمل حدود ۱۰ هکتار مرتع این منطقه را خاکستر کرد.

به گزارش گروه رسانهای شرق،
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری آمل گفت: آتشسوزی بامداد جمعه در مراتع پاییندست ارتفاعات قله دماوند در منطقه پلور بخش لاریجان حدود ۱۰هکتار مرتع این منطقه را خاکستر کرد.
گرمای بیسابقه تابستان و بیاحتیاطی انسانی، باز هم دستبهدست هم داد تا آتش به جان طبیعت سرسبز آمل بیفتد؛ طبیعتی که سالهاست زیر فشار تغییرات اقلیمی، خشکسالی و دخالتهای انسانی، نفسهایش به شماره افتاده است. روز جمعه بار دیگر آتشسوزی گستردهای در ارتفاعات و مراتع روستای پلور، از توابع شهرستان آمل، به وقوع پیوست؛ حادثهای که با وجود تلاشهای شبانهروزی نیروهای منابع طبیعی، محیط زیست، دهیاریها و ساکنان محلی، زنگ خطر جدی برای حفاظت از میراث طبیعی مازندران را به صدا درآورد.
این نخستینبار نیست که آتش به جان جنگلها و مراتع شمال کشور میافتد. با افزایش دمای هوا، وزش بادهای گرم و کاهش رطوبت خاک، خطر آتشسوزی در مناطق جنگلی به شکل تصاعدی افزایش یافته و کوچکترین بیاحتیاطی از سوی گردشگران یا اهالی، میتواند فاجعهای زیستمحیطی رقم بزند. شهرستان آمل که با 140 هزار هکتار پوشش جنگلی و مرتعی یکی از مناطق حساس و مهم زیستی استان مازندران محسوب میشود، طی روزهای اخیر شاهد چندین مورد آتشسوزی در عرصههای طبیعی بوده است؛ از مراتع پلور تا جنگلهای دهستان چلاو.
در شرایطی که آتشسوزیهای گسترده در جنگلهای زاگرس، البرز و شمال کشور به یک تهدید دائمی بدل شده، مشارکت مردمی، آموزش و آگاهیرسانی، تجهیز نیروهای امدادی و توسعه سیستمهای هشدار سریع، به ضرورتی اجتنابناپذیر برای پیشگیری از فجایع مشابه تبدیل شده است. آتش پلور اگرچه با همکاری اهالی و دستگاههای مسئول خاموش شد، اما سؤالی جدی را در ذهن افکار عمومی به جا گذاشت: برای نجات طبیعت شمال، چه زمانی باید دست به کار شد؟
ذبیحالله محمدی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در آمل اظهار داشت: شعله های آتش در ابتدا از مرتع قاضی در روستای "پلور" زبانه کشید و به علت گرمای زیاد و همزمانی باد باعث گسترش آتش سوزی در سطح وسیعی در این منطقه شد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آمل افزود: با حضور به موقع دامداران و نیروهای مردمی و محلی با حضور محیطبانان محیط زیست و ماموران منابع طبیعی و دهیاریهای روستاهای همجوار، این آتش سوزی ظهر جمعه به طورکامل مهار و خاموش شد.
وی اضافه کرد: هنوز اطلاع دقیقی از علت وقوع این آتشسوزی مشخص نیست، اما به نظر میرسد، برخی افراد گردشگر که برای اقامت موقت و روشن نگه داشتن آتش برای گرم کردن غذا پس از ترک محل اقامت در بروز آتش سوزی قابل توجیه است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آمل همچنین یادآورشد: روز پنجشنبه نیز حدود هزار متر از عرصه های جنگلی در " خشو" دهستان چلاو از توابع بخش امامزاده عبدالله شهرستان آمل دچار آتش سوزی شده بود که با حضور به موقع عوامل منابع طبیعی وآبخیزداری و نیروهای مردم بلافاصله خاموش شد.
در شهرستان آمل حدود 140 هزار هکتار پوشش جنگلی و مرتعی وجود دارد.
آخرین اخبار جامعه را از طریق این لینک پیگیری کنید.