|

چمران: تاکسی اینترنتی شنبه رونمایی می‌شود / شورا مخالف حفر چاه جدید در تهران است

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در حاشیه جلسه شورا از رونمایی سامانه تاکسی اینترنتی سازمان تاکسیرانی خبر داد و تأکید کرد این خدمت زیر نظر شهرداری و با نظارت کامل راه‌اندازی می‌شود. او همچنین درباره مصرف آب شهرداری گفت که فضای سبز تهران از پساب آبیاری می‌شود و شهرداری مخالف حفر چاه‌های جدید است که می‌تواند مشکلات آبی را تشدید کند.

چمران: تاکسی اینترنتی شنبه رونمایی می‌شود / شورا مخالف حفر چاه جدید در تهران است

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

مهدی چمران در حاشیه سیصد و چهل و سومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امروز گزارش مدیرعامل سازمان تاکسیرانی در مورد تاکسی اینترنتی که شنبه رونمایی می‌شود، قرائت خواهد شد، اظهار کرد: در این جلسه در ارتباط با نرخ غرف میادین میوه و تره‌بار لایحه‌ای بررسی می‌شود. هر آنچه تصویب شود برای اجرا، ابلاغ خواهد شد. لایحه دفاتر خدمات الکترونیک شهر نیز در دستور کار قرار دارد.

وی ادامه داد: اقدام بسیار خوبی صورت گرفت؛ وقتی که در جنگ پیروز دیدیم که شرکت‌هایی خودجوش و بدون مصوبه تاکسیرانی و شورا، قیمت‌های خود را افزایش دادند تازه سرویس دهی مطلوبی هم نداشتند، ۱۳۳ مجدداً راه‌اندازی شد.

چمران با بیان اینکه سازمان تاکسیرانی تاکسی اینترنتی را راه‌اندازی می‌کند، یادآور شد: در ۱۲ شهر بزرگ دنیا تاکسی‌های اینترنتی زیر نظر شهرداری فعالیت می‌کنند. با این حساب راننده‌های تاکسی مطمئن به کار گرفته می‌شود و نرخ کرایه آنها نیز مشخص است.

وی با اشاره به مسافرکشی خودروهای شخصی در تهران، خاطرنشان کرد: قانون تکلیف را روشن کرده و اجازه نمی‌دهد که هرکسی در شهر مسافرکشی کند. ممکن است اتفاقات تلخی که در گذشته افتاده بود باز هم رخ دهد. ما چند بار به اینکه خودروها با پلاک شهرستان در پایتخت مسافرکشی می‌کنند، اعتراض کردیم و پلیس باید نسبت به جریمه و برخورد اقدام می‌کرد. مردم هم باید رعایت کنند و سوار این خودروها نشوند. در تهران ۸۰ هزار تاکسی داریم.

چمران  در خصوص اظهارات سخنگوی صنعت آب کشور مبنی بر مصرف سالیانه آب توسط شهرداری تهران به میزان حجم سد امیرکبیر، گفت: دکتر اردکانی مدیرعامل سازمان آب و فاصلاب استان تهران پیشنهاد داد در صحن شورا گزارشاتی ارائه دهد. از وزیر نیرو نیز دعوت می‌کنیم که به شورا بیاید. ما موافق حفر چاه جدید در تهران نیستیم و این موضوع را نیز گفتیم و باز هم تکرار می‌کنیم. ممکن است حفر چاه موقتا مشکلی را حل کند اما مشکل را دو چندان خواهد کرد. فضای سبز از پساب استفاده می‌کند. به سازمان بوستان‌ها گفتیم اگر آب نداریم آب بخرید تا درختان خشک نشوند و فضای سبز از بین نروند.

وی افزود: فضای سبز تهران جزء مهمی از شهر است و وزارت نیرو هم باید همکاری کند. ما مدتهاست از پساب برای آبیاری استفاده می‌کنیم. ما جدا از لوله‌کشی، حتی چاه‌هایی که قابلیت استفاده آب شرب دارند را هم در اختیارشان قرار می‌دهیم.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه باید روش استفاده از آب اصلاح شود، تصریح کرد: ۹۰ درصد آب کشور برای کشاورزی استفاده می‌شود و مابقی آن برای صنعت و آب آشامیدنی است. اطراف تهران کشاورزی داریم و باید میزان مصرف تنظیم شود؛ البته از آب شرب استفاده نمی‌کنند اما باید نوع کشت را بر اساس کم‌آب‌بر و سازگار بودن با محیط انتخاب کنند.

وی با بیان اینکه تنظیم توزیع آب بسیار مهم است، یادآور شد: در آبیاری نیز باید از سیستم مکانیزه استفاده کنیم که این روش مصرف آب را ۵۰ درصد کاهش می‌دهد و حتی آب اضافه هم خواهیم داشت. این روند باید تصحیح شود.

چمران با تاکید بر اینکه باید ببینیم که مدیر فعلی آب و فاضلاب مسئول کم‌آبی است یا از گذشته وجود داشته است، گفت: باید ببینیم که مشکل آلودگی از قبل وجود داشته یا حالا ایجاد شده است. نمی‌دانم چه کسی مسئول است.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه هیئت مدیره بازار گل امام رضا (ع) نسبت به ایمن‌سازی اقدام نکرده است، تصریح کرد: از اقدامات بعدی در این زمینه اطلاعی ندارم.

 

پیرهادی: بحران کم‌آبی در تهران حاصل سال‌ها بی‌تدبیری است / دستگاه قضایی با مقصران برخورد کند

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با انتقاد شدید از وضعیت بحرانی آب در تهران، از دستگاه‌های اجرایی و متولیان حوزه آب خواست نسبت به کم‌کاری‌ها در این حوزه پاسخگو باشند.

مهدی پیرهادی در صحن شورای شهر با تأکید بر اینکه بحران کم‌آبی در تهران نتیجه بی‌توجهی سال‌هاست، گفت: «این وضعیت حاصل فقط یک یا دو سال نیست، بلکه حاصل بی‌تدبیری‌های مزمن در حوزه آب کشور است. بارها این موضوع را اعلام و مکاتبات متعددی انجام داده‌ایم تا در تاریخ ثبت شود، اما همچنان شاهد فشار مستقیم بر مردم هستیم.»

وی افزود: «چرا باید فشار آب این‌قدر کم شود که مردم مجبور شوند پمپ و مخزن تهیه کنند و هزینه‌های جانبی سنگینی را متحمل شوند؟ هر روز به مردم استرس وارد می‌کنید؛ یک روز هشدار کم‌آبی، روز دیگر هشدار بحران. آیا این اسمش مدیریت است؟»

پیرهادی با اشاره به مکاتبات انجام‌شده از سوی شورای شهر، گفت: «نامه‌ای با امضای مهندس چمران به رؤسای سه قوه ارسال شده است. حتی آقای رئیس‌جمهور در جلسه‌ای در استانداری تهران اعلام کرد اگر یک تا سه سانتی‌متر فرونشست اتفاق بیفتد، کمیته بحران تشکیل خواهد شد. اما چه اقدام عملی انجام شده است؟»

وی در ادامه وزارت نیرو را مسئول مستقیم وضعیت فعلی دانست و گفت: «موضوع فرونشست زمین به‌طور مستقیم با وزارت نیرو مرتبط است. چرا دستگاه قضایی این وزارتخانه را بازخواست نمی‌کند؟ ما نمایندگان مردم تهران هستیم؛ باید داد بزنیم؟ آیا نباید مشخص شود مقصران این وضعیت چه کسانی‌اند؟ برخی افراد باید محاکمه شوند.»

پیرهادی افزود: «امروز بیش از ۵۰ درصد آب تهران از چاه‌ها تأمین می‌شود، در حالی که برخی چاه‌ها حتی آب فضای سبز را هم تأمین نمی‌کنند. در استان تهران ۱۳ هزار و ۳۸۶ حلقه چاه مجاز داریم. این رقم به‌تنهایی زنگ خطر بزرگی است.»

وی همچنین به میزان بالای برداشت آب از چاه‌ها اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر از این تعداد چاه مجاز حدود ۸۰۰ میلیون متر مکعب برای شرب، و تقریباً همین میزان برای کشاورزی، صنعت و خدمات آب برداشت می‌شود. اما در مقابل، هدررفت آب در لوله‌ها به‌شدت بالاست و هیچ اقدام مؤثری برای اصلاح شبکه انجام نشده است.»

رئیس کمیسیون سلامت شورا از بی‌توجهی برخی نهادها به پروژه‌های اجراشده شهرداری نیز گلایه کرد و گفت: «با هزینه‌های سنگین، لوله‌گذاری برای انتقال پساب در تصفیه‌خانه فیروز بهرام انجام شده اما برخی نهادها از اتصال نهایی آن خودداری می‌کنند و شرط دریافت پول گذاشته‌اند. در حالی‌که در بودجه ۵ هزار میلیارد تومان برای این موضوع پیش‌بینی کرده‌ایم و بیش از هزار میلیارد تومان نیز به شرکت‌های فعال در حوزه آب تزریق شده است.»

پیرهادی خطاب به دستگاه قضایی اظهار داشت: «آقای اژه‌ای، خواهش می‌کنم پیگیری کنید؛ چند نفر از مقصران این وضعیت را محاکمه کنید تا مردم ببینند در این کشور با ترک فعل  برخورد می‌شود.»

وی  تأکید کرد: «نباید اجازه داد برخی از نهادها با بی‌تفاوتی نسبت به آینده تهران تصمیم بگیرند. حقیقت را باید گفت و اگر پیگیری نکنیم، در برابر مردم خائن خواهیم بود.»

انتقاد از قطعی برق حین جلسات شورا / امیدواری به بهره‌برداری پروژه‌های ترافیکی تا پایان سال

 

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران گفت: متأسفانه شاهد ناهماهنگی و قطع برق حین جلسه شورا هستیم. 

 

 جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران، در نطق پیش از دستور خود در صحن شورا، با اشاره به قطعی هم‌زمان برق در ساعات برگزاری جلسه شورا، گفت: «از همه عزیزانی که چنین تدبیری اندیشیده‌اند تشکر می‌کنم که قطعی برق را دقیقاً به ساعات جلسات ما موکول کرده‌اند تا با مردم همدردی بیشتری داشته باشیم. بعید می‌دانم این مسئله ناشی از ناهماهنگی باشد، وگرنه اگر مسئولان شرکت برق اطلاع داشتند، احتمالاً جلسه شورا را در گرما و خاموشی برگزار نمی‌کردند.»

وی ادامه داد: «اگر این تدبیر برای همدردی با مردم بوده، اقدام پسندیده‌ای است؛ اما اگر از بی‌تدبیری ناشی شده، امیدوارم شرکت برق و همکاران ما در شورا تدبیری بیندیشند تا لااقل این دو–سه ساعت جلسه در شرایط مناسب‌تری برگزار شود. ما در خانه‌هایمان به‌قدر کافی این تجربه را داریم.»

تشکری هاشمی سپس با انتقاد از عدم تصویب لایحه مسکن کارکنان شهرداری تهران، اظهار داشت: «این لایحه چندین بار در دستور قرار گرفته اما هنوز تعیین‌تکلیف نشده است. پرسنل شهرداری امید چندانی ندارند که بعد از چهار سال بی‌عملی، در سال پنجم اتفاق خاصی بیفتد. با وضعیت فعلی، کارکنان برای تهیه یک مسکن کوچک باید حقوق ۳۰ تا ۵۰ سال خود را پس‌انداز کنند.»

وی تأکید کرد: «سایر نهادها، ادارات و حتی شرکت‌های خصوصی برای تأمین مسکن کارکنانشان برنامه دارند. شورای شهر هم باید حداقل در ماه‌های پایانی عمر خود نشان دهد که دغدغه‌ای برای کارکنان دارد. این لایحه در وضعیت فعلی بیشتر به نوعی سلب مسئولیت شبیه است تا راهکار عملی.»

 

بررسی عملکرد ۴ ساله شهرداری و بازدیدهای میدانی

رئیس کمیسیون عمران شورا با اشاره به دریافت گزارش برنامه چهارساله چهارم شهرداری تهران گفت: «قرار بود هر کمیسیون گزارشی از عملکرد حوزه مربوط به خودش ارائه دهد. از ریاست شورا می‌خواهم این مسئله را در دستور کار قرار دهند تا بدانیم آنچه پیش‌بینی کردیم و آنچه انجام شد، چه میزان هم‌خوانی داشته است. اگر عملکرد خوبی داشته‌ایم، مردم باید بدانند؛ اگر هم اشکالی هست، باید اصلاح شود.»

وی همچنین گزارشی از بازدیدهای میدانی خود از سه پروژه عمرانی ارائه داد و توضیح داد:

«به‌اتفاق دکتر آقامیری و آقای مهندس شعبانی، معاون فنی و عمرانی شهرداری، از پروژه‌های میدان فتح، میدان جی و بزرگراه دوگاز بازدید داشتیم.»

وی درباره پروژه میدان فتح گفت: «وضعیت پروژه بسیار امیدوارکننده است. اغلب معارضات تملکی برطرف شده و تنها دو مورد تاسیساتی باقی مانده که ظرف یک هفته قابل رفع است. گذر غرب به شمال تقریباً به اتمام رسیده و بخش عمده زیرگذر شرقی-غربی نیز اجرا شده است. اگر تلاش‌ها تداوم یابد، می‌توان به بهره‌برداری این پروژه تا آغاز سال تحصیلی امیدوار بود.»

تشکری هاشمی با اشاره به ازدحام ترافیکی شدید در ساعات اولیه صبح در میدان فتح افزود:

«مردم در ساعت ۷ صبح مدت‌زمان زیادی را برای عبور از این میدان در صف ترافیک تلف می‌کنند. با تکمیل پروژه، این مشکل به‌طور چشم‌گیری کاهش خواهد یافت.»

وی درباره میدان جی نیز گفت:«بخش عمده تملک‌ها انجام شده، اما رفع معارضات زمان‌بر است و طبق پیش‌بینی‌ها، این روند تا پایان سال ادامه خواهد داشت. البته از همکاری ارتش در این زمینه قدردانی می‌کنم که زمین‌هایی را در اختیار پروژه قرار دادند.»

بزرگراه دوگاز و پروژه کارخانه ساسان

تشکری هاشمی با اشاره به اهمیت بزرگراه دوگاز خاطرنشان کرد:«این بزرگراه قرار است در غربی‌ترین نقطه تهران، اتصالی میان بزرگراه‌های شهید خرازی، شهید همدانی، شهید فهمیده و شهید لشکری ایجاد کند و به‌عنوان یک کمر‌بند ترافیکی غربی عمل نماید. طبق بازدید ما، فاز اول این پروژه تا پایان سال (از شهید لشکری تا شهید فهمیده) قابل بهره‌برداری است، اما برای تکمیل آن نیاز به تملک چند ملک است که از سازمان املاک می‌خواهم همکاری بیشتری داشته باشند.»

در پایان، وی به موضوع پروژه کارخانه ساسان نیز اشاره کرد و گفت:«این ملک اساساً متعلق به کارخانه نبوده و حمایت‌هایی که پیش‌تر از سوی شهرداری صورت گرفته، در احکام قضایی به ضرر اجرای پروژه تمام شده است. تقاضای من از ریاست محترم قوه قضاییه این است که با اعمال ماده ۴۷۷، موضوع مجدداً در محاکم هم‌تراز بررسی شود تا امکان ادامه پروژه فراهم شود.»

آخرین اخبار جامعه را از طریق این لینک پیگیری کنید.