خرید مال دزدی؛ زیرذرهبین پلیس تهران
سارقان زمانی به سرقت میروند که بتوانند مال دزدی را در سریعترین حالت ممکن، به پول تبدیل کنند و حلقه وصل رسیدن سارق به پول، خریداران اموال مسروقه هستند که به مالخران معروفند. به همین دلیل است که پلیس تأکید جدی با برخورد با مالخران دارد تا چرخه سرقت را متوقف کند.

به گزارش گروه رسانهای شرق ؛ رئیس پلیس تهران بزرگ اعلام کرد که امسال میزان سرقتهای پایتخت، ۱۶ درصد کاهش یافته است. همچنین حدود ۳۰ درصد کاهش وقوع جرائم را تجربه کردهایم که امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.
به گفته سردار محمدیان، تنها با برخورد جدی با مالخران میتوان چرخه سرقت را متوقف کرد؛ زیرا تا زمانیکه کسی وجود داشته باشد تا اموال سرقت شده را بخرد و به سارق پول پرداخت کند، سرقت ادامه خواهد داشت.
بیشترین جرائم کشور در تهران رخ میدهد
در همین راستا سردار علی ولیپور گودرزی رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ در گفتوگو با ایسنا میگوید: بیشترین جرائم کشور، با توجه به وسعت هزاران کیلومتری و جمعیت بیش از ده میلیون نفری، در تهران رخ میدهد؛ اما همکاران من به صورت شبانه روزی برای کشف جرم، دستگیری سارقان و مالخران و بازگشت اموال مردم تلاش میکنند.
وی با اشاره به دستگیری سارقان افزود: در سراسر پایتخت، برخورد جدی و دستگیری سارقان در دستور کار همه مأموران پلیس آگاهی قرار دارد. همچنین اگر سارقان حین دستگیری مقاومت به خرج دهند، مورد هدف گلوله قرار می گیرند؛ بنابراین پلیس با سارقان هیچ شوخی ندارد و برخورد با آنها از جمله اولویتهای ماست؛ اما چرخه سرقت با دستگیری سارقان تکمیل نمیشود.
رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ درباره اهمیت برخورد با مالخران ادامه میدهد: همکاران من به صورت هفتگی از صنوف مختلف بازدید به عمل میآوردند و در صورت مشکوک شدن به فردی، پرونده تشکیل میشود و بررسیهای بیشتر توسط تیمهای تخصصی تر انجام میشود.
پلمب واحد صنفی مالخران
برخورد با مالخران برای قطع چرخه سرقت این ضرورت را ایجاد میکند که در راستای برخورد جدی با این افراد محل خرید و فروش اجناس دزدی هم پلمب شود که برخورد قاطع از برنامههای پلیس برای قطع این چرخه است.
سرهنگ علی رفیعی رئیس پلیس اماکن پایتخت از دستگیری و پلمب واحد صنفی مالخران خبر داده و میگوید: برخورد پلیس با مالخران، یعنی افرادی که مال سرقتی را میخرند، جزو برنامههایی است که هیچگاه متوقف نمیشود.
وی میافزاید: برخورد مستقیم با مالخران وظیفه پلیس آگاهی است؛ اما ما نیز در زمان انجام این بازرسیها در کنار این اکیپ خواهیم بود، زیرا مالخران این وسایل را در انبارها، سوله ها و یا واحدهای صنفی خود دپو میکنند.
رئیس پلیس اماکن پایتخت ادامه میدهد: اگر مأموران ما در هنگام بازرسی از واحدهای صنفی، مال سرقتی در این اصناف کشف کنند، قطعا فرد مورد نظر دستگیر و علاوه بر ضبط اموال، مغازه نیز پلمب خواهد شد.
بنابراین گزارش، پیشتر نیز سردار محمدیان فرمانده انتظامی تهران بزرگ اعلام کرده بود که دفاتر مخصوصی توسط پلیس میان واحدهای صنفی توزیع شده است که مالکان مغازهها هنگام خرید وسایل دست دوم مانند تلفن همراه، طلاجات و غیره باید مشخصات وسیله و فروشنده را در این دفاتر ثبت کنند تا هنگام بازدید مأموران، این دفاتر را نشان دهند؛ طرحی که تا حدودی باعث میشود خرید و فروش وسایل دست دوم، ساماندهی شود.