• ایمالز جستجوگر کالا
  • |

    ماجرای ما و پلنگ کلاه قاضی

    ماجرای توله پلنگ مرکز بازپروری کلاه قاضی بار دیگر اهمیت حفاظت ازگونه‌های در معرض خطر انقراض مانند پلنگ ایرانی را نشان داد. همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، دامپزشکان، متخصصان حیات وحش و دوستداران محیط زیست، نقش مهمی در نجات این گونه‌ها دارد.

    ماجرای ما و پلنگ کلاه قاضی

    به گزارش گروه رسانه‌ای شرق، علی کشمیری فعال حقوق حیوانات و کسی است که برای اولین بار ماجرای پیدا شدن این پلنگ را رسانه‌ای کرد. او درباره وضعیت و زندگی این پلنگ به عصر ایران گفت: از آنجا که این پلنگ از ابتدا حال مساعدی نداشت، ایده اولیه انتقال او به مرکز بازپروری خوب بود چراکه نگهداری پلنگ در باغ وحش اقدام مطلوبی نیست.  

    او افزود: با این حال اینکه این ایده چطور اجرایی شده که کار به اینجا رسیده محل سوال است. احتمالا اشکالاتی در نحوه اجرا وجود داشته که نتیجه کار وضعیت فعلی این پلنگ است.

    او درباره روندی که این پلنگ پس از پیدا شدن طی کرد گفت: از ابتدا نگرانی‌هایی وجود داشت، چراکه تیم متخصصی که برای نگهداری از او به کلاه‌قاضی آمده بود از همان اول حتی برای انتخاب نوع شیر خشک هم مردد بودند و سوال می‌کردند که چه شیری باید به او بدهیم.

    او ادامه داد: این تیم از اصفهان بودند و چند نفری هم از سازمان محیط زیست تهران و خراسان رضوی به آنها پیوسته بودند. حدود 7 نفر بودند که به باغ وحش رفتند و پلنگ را بردند.  قسمتی از کار اشکال دارد، چراکه مجری طرح اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان بود، ناظر طرح و مسوول اطلاع‌رسانی هم همین اداره کل بود و به همین دلیل هیچ اطلاعاتی به بیرون داده نشد. حتی به دوستان خبرنگار ما هم اجازه داده نشده بود که در این مدت پلنگ را ببینند. 

    تعداد باغ وحش‌ها خیلی بیشتر از مراکز بازپروری

    سپهر سلیمی دیگر فعال حقوق حیوانات است که نگران وضعیت پلنگ کلاه قاضی است: «نمی‌دانیم علت این اتفاق چیست و ممکن است به دلیل غذایا داروی نامناسب یا اشتباه صورت گرفته باشد، تا وقتی شفاف اعلام نشودنمی‌توان نظر داد.»

    او با انتقاد از وضعیت موجود گفت: در حالت کلی اجازه داده نمی‌شود مراکزبازپروری حیوانات در کشور رونق بگیرد چراکه عده‌ای نمی‌خواهند حیوانات به طبیعت بازگردند و سودشان در این است که حیوان به باغ وحش فرستاده‌شود. مراکز بازپروری با این هدف شکل می‌گیرد که حیوان آسیب دیده که درطبیعت پیدا شده و یا از قاچاقچی و متخلف گرفته شده بازپروری و به طبیعتبرگردانده شود. در ایران 80 باغ وحش وجود دارد اما در همین کشوری کهتصافات جاده‌ای زیاد است و حیوانات در معرض خطرات مختلف هستند، بهاندازه کافی مراکز بازپروری وجود ندارد.

    اهمیت حفاظت از گونه‌های در معرض خطر

    ماجرای توله پلنگ مرکز بازپروری کلاه قاضی، بار دیگر اهمیت حفاظت از گونه‌های در معرض خطر انقراض مانند پلنگ ایرانی را نشان داد. همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، دامپزشکان، متخصصان حیات وحش و دوستداران محیط زیست، نقش مهمی در نجات این گونه‌ها دارد.

    با توجه به شرایط خاص توله پلنگ، مراقبت‌های ویژه و درمان تخصصی لازم است تا این حیوان ارزشمند بتواند به طبیعت بازگردد و نقش خود را دراکوسیستم ایفا کند. 

    آخرین خبر از ماجرای ما و پلنگ 

    این موارد در حالی است که از انتشار آخرین خبر تا زمان تنظیم گزارش یعنی ابتدای خردادماه جاری خبری از طرف محیط زیست اصفهان یا تهران در این زمینه درز نکرده و درج نشده است. تماس‌های ما هم با هر کدام از طرفین به پاسخ‌های کلیشه ای و همیشگی منجر شد