روایتی ساده از تاریخ اقتصاد
سنگ بنای اقتصاد، پیش از آنکه اقتصاددانان حرفهای شروع به فعالیت کنند، توسط فلاسفه و متفکرانی گذاشته شد که در پی درک نحوه کارکرد اقتصاد بازار بودند. به مرور جریانها و مکتبهای مختلفی در اقتصاد شکل گرفت و اقتصاد تبدیل به رشتهای تخصصی شد. کتاب «پنجاه اقتصاددان بزرگ» نوشته استیون پرسمن، به چهرههای مؤثر و اصلی اقتصاد پرداخته است که به فهم ناقص و گاه ناسازگار ما از نحوه کارکرد اقتصاد کمک کردهاند. این کتاب برای آشنایی مخاطب عام با علم اقتصاد اثری مفید است.


به گزارش گروه رسانهای شرق،
شرق: سنگ بنای اقتصاد، پیش از آنکه اقتصاددانان حرفهای شروع به فعالیت کنند، توسط فلاسفه و متفکرانی گذاشته شد که در پی درک نحوه کارکرد اقتصاد بازار بودند. به مرور جریانها و مکتبهای مختلفی در اقتصاد شکل گرفت و اقتصاد تبدیل به رشتهای تخصصی شد. کتاب «پنجاه اقتصاددان بزرگ» نوشته استیون پرسمن، به چهرههای مؤثر و اصلی اقتصاد پرداخته است که به فهم ناقص و گاه ناسازگار ما از نحوه کارکرد اقتصاد کمک کردهاند. این کتاب برای آشنایی مخاطب عام با علم اقتصاد اثری مفید است. پرسمن با زبانی ساده ایدههای اقتصادی کلیدی را معرفی میکند که برای آشنایی مخاطب عام با علم اقتصاد مفید است.
نویسنده کتاب، استاد اقتصاد و مالیه دانشگاه منموث آمریکا است. او علاوه بر انتشار بیش از 120 مقاله در نشریات علمی معتبر و سردبیری مجلاتی چون «مرور اقتصاد سیاسی» کتابهای پرطرفداری نیز در کارنامهاش دارد. او در کتاب «پنجاه اقتصاددان بزرگ» بیوگرافی مختصری از پنجاه چهره مهم اقتصاد که از قرن شانزدهم تا امروز اقتصاد را شکل دادهاند و نیز شرح کوتاهی درباره آثار و ایدههای اصلی آنها به دست داده است.
نخستین ویراست کتاب «پنجاه اقتصاددان بزرگ» در سال 1999 در انتشارات راتلج منتشر شد و با استقبال زیادی روبهرو شد. ویراست دوم کتاب در سال 2006 و ویراست سومش در سال 2014 منتشر شد. در این دوره تغییرات زیادی در اقتصاد به وجود آمده بنابراین در ویراستهای دوم و سوم کتاب تغییرات اندکی در ترکیب «پنجاه اقتصاددان بزرگ» ایجاد شده است. مترجم فارسی کتاب مبنای ترجمهاش را ویراست نهایی کتاب قرار داده و ازاینرو چهار اقتصاددانی که در نسخههای اولیه کتاب به آنها پرداخته نشده بود در ترجمه فارسی لحاظ شدهاند. در ویراست دوم جوزف استیگلیتز و دنیل کانمن به ترتیب جایگزین رابرت اوون و اسکار لانگه شدهاند. بنا به گفته نویسنده در مقدمه ویراست دوم، علت جایگزینی اوون با استیگلیتز دغدغه مشترک آنها درباره مسائل نیروی کار بود.
لانگه نیز به دلیل کاهش اقبال به اقتصادهای سوسیالیستی و برنامهریزی اقتصادی حذف شده است. از سوی دیگر، دلیل اضافهشدن کانمن اقبال به اقتصاد رفتاری و آزمایشگاهی و علاقه به درک نحوه تصمیمگیری انسان از طریق آزمایش است. با توجه به بحران مالی سال 2008، در ویراست سوم کتاب پل کروگمن و هایمن مینسکی اضافه و جان لاک فیلسوف و نیکلاس کالدور حذف شدند. هر چهار اقتصاددان حذفشده از ویراستهای پیشین در این ترجمه حاضرند و کتاب درواقع شامل پنجاهوچهار اقتصاددان بزرگ است. این کتاب راهنمایی جامع برای شناخت آرا و اندیشههای تأثیرگذارترین افراد در حیطه اقتصاد از ابتدا تا امروز است.
کتاب به سراغ دامنه وسیعی از متفکرانِ سدههای مختلف، از توماس مان در قرن شانزدهم تا بسیاری از برندگان جایزه نوبل در عصر حاضر، میرود، شرح مختصری از زندگی و حرفه هر یک به دست میدهد و به آثار برجسته آنها اشاره میکند. «پنجاه اقتصاددان بزرگ» در قالب روایتی روشن و منسجم از تاریخ عقاید اقتصادی و از خلال مثالهای متعدد مجالی برای آشنایی با مفاهیم کلیدی حوزه اقتصاد فراهم میآورد و درعینحال به نظرات و واکنشهای احتمالیِ این متفکران در رابطه با مسائل و چالشهای اقتصادی دنیای امروز میپردازد. به این ترتیب کتاب، هم برای دانشجویان رشته اقتصاد و هم برای پژوهشگران و علاقهمندان به این حوزه، منبعی سودمند و راهگشا است.
آخرین اخبار روزنامه را از طریق این لینک پیگیری کنید.