|

کرکنس؛ آزمایشگاه جنگ اطلاعاتی روسیه

کرکنس، شهری در شمالی‌ترین نقطه نروژ، این روزها فضایی آکنده از سوءظن و ترس را تجربه می‌کند. ساکنان شهر به ‌طور مکرر توسط افرادی ناشناس تعقیب می‌شوند و تیم‌های خبری نیز از سوی خودروهای بدون پلاک تحت نظر قرار می‌گیرند. بسیاری از اهالی به تازه‌واردها هشدار می‌دهند که مراقب رفتار و گفتار خود باشند؛ چرا‌که به قول یکی از آنها،‌ «روس‌ها همیشه مراقب‌ هستند‌».

کرکنس؛ آزمایشگاه جنگ اطلاعاتی روسیه

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

 شرق: کرکنس، شهری در شمالی‌ترین نقطه نروژ، این روزها فضایی آکنده از سوءظن و ترس را تجربه می‌کند. ساکنان شهر به ‌طور مکرر توسط افرادی ناشناس تعقیب می‌شوند و تیم‌های خبری نیز از سوی خودروهای بدون پلاک تحت نظر قرار می‌گیرند. بسیاری از اهالی به تازه‌واردها هشدار می‌دهند که مراقب رفتار و گفتار خود باشند؛ چرا‌که به قول یکی از آنها،‌ «روس‌ها همیشه مراقب‌ هستند‌».

همراهی با مأموران سازمان اطلاعات داخلی نروژ (PST) در گشت‌زنی برای شناسایی جاسوسان روس، تصویری ملموس از وضعیت حاکم در کرکنس ارائه می‌دهد. برخی شهروندان بر این باورند که دائما زیر نظر نیروهای اطلاعاتی روسیه هستند؛ احساسی که حتی برای خبرنگاران خارجی نیز واقعی و ملموس است. مسئولان اطلاعاتی اروپا کرکنس را «آزمایشگاه جنگ هیبریدی روسیه» می‌نامند؛ مکانی که می‌تواند نقطه شروع حملات جاسوسی و خرابکاری‌هایی باشد که در سال‌های اخیر در سراسر اروپا رو به افزایش گذاشته است. یوهان رولدسنز، رئیس منطقه‌ای PST، درباره عملیات خاکستری روسیه در گفت‌وگو با وال‌استریت‌ژورنال هشدار می‌دهد: «در اینجا همه چیز بین مرز جنگ و صلح در نوسان است؛ این حس که اتفاقی غیرعادی در جریان است اما نمی‌توان دقیقا آن را توضیح داد‌». او معتقد است مقابله با این تهدیدها‌، نیازمند رهایی از پیش‌فرض‌های غربی و نوعی بی‌اعتمادی سیستماتیک است؛ چرا‌که حتی اقدامات معمول شهروندان نیز باید با احتیاط و تردید بررسی شود.

تهدیدی در لباس ماهیگیران و کشتی‌ها

روزانه کشتی‌های ماهیگیری روسی از مورمانسک ‌-مقر ناوگان شمالی و بخشی از سلاح‌های هسته‌ای راهبردی روسیه- در بندر کرکنس پهلو می‌گیرند. شاید این ترددها برای بسیاری عادی به نظر برسد، اما پس از حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، هر کشتی غیرنظامی و خدمه آن به‌ عنوان یک ریسک امنیتی دیده می‌شوند. از دید نروژی‌ها، همه چیز باید با دقت رصد شود. مرز نروژ و روسیه را سربازانی نوجوان -اغلب ۱۸ تا ۱۹‌ساله و فاقد تجربه عملیاتی جدی- محافظت می‌کند. این سربازان وظیفه دارند همتایان روس خود را زیر نظر داشته باشند و اجازه ندهند‌ اطلاعاتی از تأسیسات نظامی نروژ به بیرون درز کند. مگنوس کارلسویک، سرباز ۱۹ساله‌ می‌گوید: «برخی معتقدند این کار خطرناک است، اما اگر زمانی کار به تنش برسد، من و تیمم آماده‌ایم که از خود دفاع کنیم‌».

زمستان‌های سرد و نگاه‌های جست‌وجوگر

در ماه‌های سرد زمستان، سربازان جوان با دوربین‌های شکاری به جست‌وجوی ردپاها در برف و رصد هرگونه تهدید احتمالی از سوی روسیه می‌پردازند. این مراقبت دائم و اضطراب پنهان، واقعیتی روزمره برای مرزبانان نروژی شده است. کرکنس امروز نماد تهدیدهای پنهان روسیه و چالش‌های جدید امنیتی اروپا در دوران پس از حمله به اوکراین است.

 

آخرین اخبار روزنامه را از طریق این لینک پیگیری کنید.