رئیسجمهور:
از فولاد مبارکه بابت سرمایهگذاری در احداث بزرگترین نیروگاه متمرکز خورشیدی ایران قدردانی میکنیم
فاز اول نیروگاه خورشیدی ۶۰۰مگاواتی فولاد مبارکه به ظرفیت ۱۲۰ مگاوات، به عنوان بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور، روز پنجشنبه 19 تیرماه از طریق ویدئوکنفرانس توسط رئیسجمهور و با حضور وزیر صمت، استاندار اصفهان، معاونان وزارت صمت، نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، مدیرکل صمت اصفهان، فرماندار کوهپایه و جمعی از معاونان و مدیران گروه فولاد مبارکه افتتاح شد.


به گزارش گروه رسانهای شرق،
فاز اول نیروگاه خورشیدی ۶۰۰مگاواتی فولاد مبارکه به ظرفیت ۱۲۰ مگاوات، به عنوان بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور، روز پنجشنبه 19 تیرماه از طریق ویدئوکنفرانس توسط رئیسجمهور و با حضور وزیر صمت، استاندار اصفهان، معاونان وزارت صمت، نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، مدیرکل صمت اصفهان، فرماندار کوهپایه و جمعی از معاونان و مدیران گروه فولاد مبارکه افتتاح شد.
قدردانی رئیسجمهور از فولاد مبارکه بابت سرمایهگذاری در احداث بزرگترین نیروگاه متمرکز خورشیدی ایران
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور، در آیین افتتاح فاز اول نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه پیش از صدور فرمان افتتاح نیروگاه، از فولاد مبارکه بابت سرمایهگذاری در احداث بزرگترین نیروگاه متمرکز خورشیدی ایران قدردانی کرد.
او همچنین اضافه کرد: از آقای علیآبادی، وزیر محترم نیرو و آقای اتابک، وزیر محترم صمت، تشکر میکنم. همچنین از مدیران، پیمانکاران و مجموعه فولاد مبارکه که در این پروژه پیشقدم شده و سرمایهگذاری انجام دادند، قدردانیم.
وزیر صمت در آیین افتتاح فاز اول نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه:
نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه نمادی از اراده ملی در مسیر توسعه پایدار و بهرهگیری از انرژیهای پاک است
سیدمحمد اتابک، وزیر صمت، در جریان افتتاح این نیروگاه در بیاناتی اظهار کرد: این طرح باعث افزایش دسترسی به انرژی خواهد شد و فراتر از تولید برق خواهد بود. نیروگاه خورشیدی آفتاب شرق فولاد مبارکه، گامی مؤثر برای کاهش وابستگی به سوخت فسیلی، کاهش گازهای گلخانهای، تقویت امنیت انرژی کشور و ساختن آیندهای پاک برای نسلهای بعدی است.
او با تأکید بر اینکه این پروژه با ظرفیت نهایی ۶۰۰ مگاوات، نمادی از اراده ملی در مسیر توسعه پایدار و بهرهگیری از انرژیهای پاک است، گفت: در فاز نخست این پروژه، ظرفیت ۱۲۰ مگاوات ساعت با تلاش مهندسان، کارکنان و مدیران گروه فولاد مبارکه و با همکاری شرکت مهندسی دانشمند و پیمانکار طرح به بهرهبرداری میرسد. این در حالی است که حدود ۴۰ درصد تجهیزات این نیروگاه داخلیسازی شده که نشاندهنده توان فنی و مهندسی داخلی کشور است.
به گفته وزیر صمت، این پروژه در سالی که توسط رهبر معظم انقلاب به عنوان سال سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده، در استان اصفهان بهرهبرداری خواهد شد. هدف از این طرح، علاوه بر تولید برق، افزایش اشتغال در فولاد مبارکه، کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی، کاهش گازهای گلخانهای و تقویت امنیت انرژی کشور است. همچنین این پروژه گامی مؤثر در ساخت آیندهای پاک و پایدار برای نسلهای آینده است.
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در آیین بهرهبرداری از فاز نخست نیروگاه ۶۰۰مگاواتی:
فولاد مبارکه هیچگونه فشار و باری بر شبکه سراسری برق کشور ندارد
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در آیین بهرهبرداری از فاز نخست نیروگاه ۶۰۰مگاواتی خورشیدی ضمن قدردانی از حمایتها و همراهیهای وزیر صنعت معدن و تجارت، بهویژه در ایام جنگ تحمیلی ۱۲روزه و حمایتهایی که از صنعت داشتند و مسئولانی که صنعت را در این شرایط سخت همراهی میکنند، گفت: پیش از اینکه به موضوع افتتاح پروژه امروز بپردازیم، شایسته است از پای کار بودن مدیران و کارکنان فولاد مبارکه که در ایام جنگ تحمیلی ۱۲روزه همچنان در میدان تولید مجاهدانه فعالیت کردند، قدردانی کنم.
بیش از 2.3 میلیارد دلار سرمایهگذاری فولاد مبارکه در حوزه محیط زیست
زرندی در بخش دوم سخنان خود با تأکید بر اینکه فولاد مبارکه به دنبال جهانترازبودن است، اظهار کرد: فولاد مبارکه در همه حوزهها بهویژه حوزههای محیطزیستی همواره شرکتی مسئولیتپذیر بوده و سرمایهگذاریهای متعددی انجام داده است؛ تا جایی که این شرکت از سنوات گذشته بیش از 2.3 میلیارد دلار در این حوزه سرمایهگذاری و تولید فولاد سبز با کمترین میزان کربن را هدفگذاری کرده است.
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با بیان اینکه صنعت فولاد نیز مانند سایر صنایع کشور در سنوات گذشته با چالشهای انرژی مواجه بوده است، خاطرنشان کرد: همانگونه که استحضار دارید، در پنج سال گذشته نرخ برق صنعت بیش از ۲۸ برابر افزایش یافته است و در حوزه گاز نیز با افزایش ۲۰برابری مواجه بودهایم.
میزان دریافت برق فولاد مبارکه از شبکه به ۵۰ مگاوات تقلیل یافته است
او در همین زمینه ادامه داد: برای بهتر ملموسشدن سرمایهگذاریهای فولاد مبارکه در حوزه انرژی باید گفت در حال حاضر دیماند برق فولاد مبارکه حدود هزارو ۶۱۰ مگاوات است. این در حالی است که میزان دریافت برق فولاد مبارکه از شبکه به ۵۰ مگاوات تقلیل یافته است و امروز فولاد مبارکه تقریبا هیچگونه فشار و باری بر شبکه سراسری برق کشور ندارد؛ چراکه ۸۵۰ مگاوات از برق مورد نیاز فولاد مبارکه به صورت خودتأمین و از محل سرمایهگذاریهای این شرکت در حوزه تولید انرژی در حال تأمین است. ۴۰۰ مگاوات از این میزان انرژی از محل نیروگاه ۹۱۴مگاواتی سیکل ترکیبی فولاد مبارکه تأمین میشود و تلاش خواهیم کرد ۱۲۰ مگاوات دیگر را نیز تا پایان مهرماه از محل همین نیروگاه خورشیدی وارد مدار کنیم.
به گفته زرندی، برای فاز دوم نیز پست و خط انتقال ۴۰۰ آماده و همچنین ترانسهای لازم ساخته شده و ترخیص پنلهای ۱۲۰ مگاوات دوم نیز انجام شده است. در ادامه نیز در مسیری حرکت میکنیم که در زمان مقرر به بهرهبرداری ۶۰۰مگاواتی از این نیروگاه دست یابیم.
وارد مدار شدن ۲۴۰ مگاوات برق خورشیدی فولاد مبارکه تا مهرماه سال جاری
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در آیین افتتاح فاز اول بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور گفت: کل سرمایهگذاری این پروژه ۳۰۵ میلیون یورو بوده و در فاز اول که درواقع امروز شاهد بهرهبرداری از آن هستیم، همچنین برای بخشی از فاز دوم تاکنون حدود پنج هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شده است.
او خاطرنشان کرد: در این مدت، قعطیها و ناترازیهای انرژی چالشهایی جدی برای فولاد مبارکه به وجود آورده که امیدوارم با تدابیری که در نظر گرفتهایم، بتوانیم با استفاده از برق خورشیدی به سمت تولید فولاد سبز حرکت کنیم. این اقدامات از استراتژیهای مهم فولاد مبارکه بوده است.
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه از استفاده از ظرفیتهای داخلی به عنوان یکی از دیگر مزایای احداث این پروژه یاد و اضافه کرد: به همین منظور شرکت ایرانی مپنا به عنوان پیمانکار این نیروگاه انتخاب شده که در حوزه انرژی برق در کشورمان پیشگام است و تأکید کردهایم که اساسا در فازهای بعدی سهم تجهیزات ایرانی را افزایش دهیم و این راهبرد فرصت خوبی برای صنایع کشورمان است؛ چراکه استراتژی کشور در حوزه انرژی حرکت به سمت احداث نیروگاههای خورشیدی و تولید انرژیهای تجدیدپذیر است.
زرندی خاطرنشان کرد: این راهبرد برای بخش خصوصی نیز فرصت بسیار مناسبی است تا در حوزه تولید پنلهای خورشیدی و سایر ملزومات این قبیل پروژهها، حضور و سرمایهگذاری بیشتری داشته باشند. این دقیقا همان موضوعی است که فولاد مبارکه از آن حمایت و استقبال میکند. به همین منظور از شرکتهای داخلی حمایت کردهایم.
شینا انصاری، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، تصریح کرد:
تمرکز دولت چهاردهم بر توسعه انرژیهای پاک و فولاد مبارکه در خط مقدم
شینا انصاری، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز درباره افتتاح فاز نخست نیروگاه 600مگاواتی خورشیدی فولاد مبارکه گفت: تمرکز دولت چهاردهم بر توسعه انرژیهای پاک است و فولاد مبارکه در خط مقدم این رویکرد است.
به گفته شینا انصاری، پروژه ۶۰۰مگاواتی نیروگاه خورشیدی آفتاب شرق فولاد مبارکه دقیقا در راستای همین رویکرد و همراستا با سیاستهای بالادستی و اهداف قانون برنامه هفتم توسعه اجرا شده است.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار امیدواری کرد پس از بهرهبرداری از فاز نخست این نیروگاه، سایر فازها نیز طبق زمانبندی به بهرهبرداری برسند؛ چراکه تحقق کامل این پروژه میتواند سهم درخور توجهی در کاهش مصرف سوختهای فسیلی و کاهش انتشار گازهای گلخانهای داشته باشد.
استاندار اصفهان در آیین افتتاح فاز اول نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه:
فولاد مبارکه برای بهرهبرداری از خط انتقال آب دریا به اصفهان همت درخور توجهی داشته است
مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان، نیز در آیین افتتاح فاز اول نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه، ضمن قدردانی از مدیرعامل و کارکنان گروه فولاد مبارکه برای بهرهبرداری از نیروگاه خورشیدی آفتاب شرق تصریح کرد: باید این موضوع را هم عنوان کنم که فولاد مبارکه برای بهرهبرداری از خط انتقال آب دریا به اصفهان نیز همت درخور توجهی داشته است.
او تصریح کرد: روز گذشته آب دریای عمان به پالایشگاه اصفهان رسید و حدود یک ماه آینده نیز به فولاد مبارکه خواهد رسید که کمک درخور توجهی به صنعت استان اصفهان خواهد کرد. اصفهان ۱۰ هزار صنعت فعال دارد که حدود یکدهم صنایع کشور را شامل میشود و این صنایع در ۱۲ روز جنگ تحمیلی، مردانه پای کار ایستادند.
استاندار اصفهان تأکید کرد: درصدد آن هستیم تا پرچم صنایع را بالا نگه داریم و اینجا باید عنوان کنم که فولاد مبارکه نهتنها در شهرهای اصفهان و مبارکه، بلکه در منطقه کوهپایه نیز گستره مسئولیت اجتماعی خود را ادامه داده و این امر جای قدردانی دارد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای اصفهان:
نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه مجهز به آخرین فناوریهای روز دنیا برای ایجاد حداکثر بازده برق است
سعید محسنی، مدیرعامل شرکت برق منطقهای اصفهان، درباره بهرهبرداری از فاز نخست نیروگاه خورشیدی 600مگاواتی فولاد مبارکه، گفت: هدف کوتاهمدت صنعت برق، تخصیص بهینه انرژی محدود موجود برای ایجاد حداکثر ارزش افزوده به بخش مولد و درعینحال تا حد امکان حفظ سطح رفاه مردم بوده است.
او خاطرنشان کرد: گروه فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین صنعت کشور، با احداث انواع نیروگاهها در این راستا پیشقدم بوده و با در اختیار داشتن چرخه کامل تولید فولاد، از سنگ معدن تا ورق رنگشده، جزء معدود صنایعی است که با دریافت برق، ارزش افزوده درخور توجهی ایجاد میکند.
او تأکید کرد: صنعت برق صادقانه با پذیرش محدودیتهای موجود، دست یاری به سوی سرمایهگذاران و صاحبان صنایع بزرگ و کوچک دراز کرده و گروه فولاد مبارکه با بهینهسازی در فرایندها، توسعه شبکه جمعآوری فاضلاب و تصفیه آن و احداث بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور در شرق استان اصفهان، در این مسیر بهخوبی حرکت کرده است.
نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی؛
اقدام مثبت فولاد مبارکه در بهرهبرداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور
مهدی طغیانی، نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به بهرهبرداری از فاز اول نیروگاه ۶۰۰مگاواتی خورشیدی آفتاب شرق فولاد مبارکه اظهار کرد: اهمیت اجرای این پروژهها از طریق صنایع بسیار بالاست؛ دولتها، از جمله دولت فعلی و دولتهای قبلی، از صنایع بزرگ و مصارف عمده خواستهاند که خودشان در تأمین برق سرمایهگذاری کنند. حرکت فولاد مبارکه در راهاندازی بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور یک اقدام مثبت است.
نایبرئیس هیئتمدیره انجمن علمی انرژی خورشیدی ایران:
فولاد مبارکه؛ موتور محرک توسعه انرژی خورشیدی در ایران
محمدرضا طلایی، نایبرئیس هیئتمدیره انجمن علمی انرژی خورشیدی ایران، گفت: فولاد مبارکه موتور محرک توسعه انرژی خورشیدی در ایران است و با وجود رشد جهانی استفاده از انرژی خورشیدی، در کشور ما هزینههای بالا و ریسکهای سرمایهگذاری موجب شده استقبال گستردهای از سوی بخش خصوصی انجام نشود.
او خاطرنشان کرد: ورود یکی از بزرگترین صنایع تولیدی کشور به حوزه نیروگاههای خورشیدی، اقدامی الهامبخش و اعتمادساز است که میتواند مشوقی جدی برای دیگر صنایع و سرمایهگذاران باشد. احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات از طریق فولاد مبارکه، نهتنها در داخل، بلکه در سطح بینالمللی نیز اقدامی تحسینبرانگیز تلقی میشود.
مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی فولاد مبارکه:
ادامه حیات کورههای فولاد مبارکه با برق خورشیدی؛ گامی نو در تولید فولاد سبز
محمدکاظم صباغیهرندی، مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی فولاد مبارکه، اظهار کرد: در یکی از مهمترین تحولات حوزه انرژی در صنعت کشور، فولاد مبارکه موفق شد ۱۲۰ مگاوات از ظرفیت نیروگاه خورشیدی ۶۰۰مگاواتی خود را وارد مدار کند.
او در ادامه افزود: این اقدام در چارچوب راهبردهای کلان توسعه پایدار و کاهش وابستگی به شبکه برق سراسری انجام شده و نقطه عطفی در حرکت صنایع انرژیبر کشور به سوی خوداتکایی انرژی به شمار میرود.
مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: نکته درخور توجه این است که این ۱۲۰ مگاوات انرژی خورشیدی، توان لازم برای بهرهبرداری کامل یک کوره قوس الکتریکی در شرکت فولاد مبارکه را تأمین میکند؛ کورهای که قلب تولید فولاد در این مجتمع محسوب میشود.
مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه:
فولاد مبارکه؛ خطشکن احداث نیروگاههای بزرگمقیاس کشور
سیدامیر طباطباییان، مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه، گفت: تولید برق در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور ما پیش از اجرای این پروژه به اندازه یک درصد برق کل کشور بوده است.
او در تشریح روند عملیات احداث و بهرهبرداری این نیروگاه اظهار کرد: از سال ۱۴۰۳ بخشهای اولیه این نیروگاه به ظرفیت ۲۰ و ۴۰ مگاوات در زمانهای مختلف بهرهبرداری شده است و امروز ۱۲۰ مگاوات از برق تولیدی این نیروگاه به عنوان انرژی سبز در مدار، تولید و استفاده شده است.
به گفته طباطباییان، با این میزان ظرفیت انرژی خورشیدی تولیدی و بهکارگیری آن در بخش صنعت، مقدار انرژی تجدیدپذیر به کار گرفته شده در فولاد مبارکه امروز فراتر از میزان تکلیفشده به شرکت است.
او بیان کرد باید فولاد مبارکه را خطشکن احداث نیروگاههای خورشیدی بزرگمقیاس در کشور دانست؛ چراکه پس از فولاد مبارکه بسیاری از شرکتها و سرمایهگذاران دیگر نیز ترغیب شدند تا در این حوزه ورود و سرمایهگذاری کنند.
مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه گفت: پس از این ۱۲۰ مگاوات که درحالحاضر در مدار قرار گرفته است، فازهای دوم، سوم، چهارم و پنجم این پروژه نیز قرار است تا تکمیل ظرفیت ۶۰۰ مگاوات تا سال ۱۴۰۵ وارد مدار شود.
او گفت: نکته حائز اهمیت، این است که این نیروگاه مجهز به جهتیاب و ردیاب نور خورشید است و چون از آخرین تکنولوژیهای روز دنیا استفاده شده، فرایند تمیزکاری پنلهای خورشیدی با بالاترین کیفیت و تحمیل کمترین هزینه انجام میشود.
طباطباییان با تأکید بر اهمیت تولید کمترین میزان کربن در فرایند تولید خاطرنشان کرد: بهرهبرداری از این نیروگاه سهم تولید کربن یا رد پای کربن را نیز در محصولات فولادی بهشدت کاهش میدهد، تا جایی که سالانه شاهد کاهش حدود ۶۰۰ هزار تن دیاکسیدکربن هستیم
مدیرعامل شرکت صناپ:
تا حدود ۸۰ درصد برق فولاد مبارکه از طریق انرژی سبز تأمین خواهد شد
مدیرعامل شرکت صنایع نیرو و انرژی پاک فولاد (صناپ) گفت: این نیروگاه بزرگترین نیروگاه متمرکز کشور است و با توجه به اینکه فولاد مبارکه دارای هشت کوره قوس الکتریکی است و هریک از این کورهها به ۱۱۰ مگاوات انرژی الکتریکی نیاز دارند. امروز با واردشدن ۱۲۰ مگاوات انرژی خورشیدی در مدار برق فولاد مبارکه و تأمین برق کامل یکی از این کورهها، بهجرئت میتوان گفت که موضوع فولاد سبز در این شرکت در حال تحققیافتن است.
او در همین زمینه تصریح کرد: با بهرهبرداری از فازهای بعدی این نیروگاه تا رسیدن به ۶۰۰ مگاوات میتوان ادعا کرد که بیش از ۶۰ درصد برق کورههای قوس الکتریکی فولاد مبارکه از طریق برق سبز تأمین خواهد شد و همچنین احداث نیروگاه ۲۰۰ مگاواتی بادی و سرمایهگذاری آن و چنانچه این نیروگاه نیز وارد مدار شود، تا حدود ۸۰ درصد برق فولاد مبارکه از طریق انرژی سبز تأمین خواهد شد.
مدیرعامل شرکت صناپ در تشریح چگونگی عملکرد پنلهای خورشیدی این نیروگاه خاطرنشان کرد: در فرایند ساخت این نیروگاه از بالاترین تکنولوژیهای روز دنیا استفاده و شرایطی فراهم شده است که از همان ساعات آغاز طلوع خورشید تا انتهاییترین زمان نزدیک به غروب خورشید، حدود ۱۲ تا ۱۳ ساعت میتوان انرژی خورشیدی تولید کرد.
مدیرعامل شرکت توسعه ۳ مبنا:
اشتغالزایی برای ۷۷۰ نفر از نیروهای متخصص داخلی کشور
مدیرعامل شرکت توسعه ۳ مبنا نیز گفت: پیش از هر چیز لازم است از مدیریت شرکت فولاد مبارکه اصفهان که این سرمایهگذاری باارزش را در کشور انجام دادند و این زمینه را فراهم کردند که کشورمان در حوزه احداث نیروگاههای خورشیدی و تولید انرژیهای تجدیدپذیر و سبز گام بلندی بردارد، قدردانی کنم.
به گفته مجتبی تاجیک، این پروژه از سال ۱۴۰۲ شروع شده است و بالاترین چالشی که در اجرا با آن مواجه بودیم، تأمین مالی پروژه بود که با همت و اراده مدیریت فولاد مبارکه پیشپرداخت آن تا سال 1403 انجام شد و پروژه را وارد فاز احداث و راهاندازی کرد.
او افزود: همانگونه که شاهد هستیم، امسال نیز عملیات سنکرون و راهاندازی نیروگاه بهخوبی انجام شده است و موفق شدیم با اشتغالزایی برای ۷۷۰ نفر از نیروهای متخصص داخلی کشور، فاز اول این نیروگاه را وارد مدار بهرهبرداری کنیم. از آنجایی که این پروژه همچنان ادامه دارد، امیدواریم که در ادامه سال جاری نیز بتوانیم فازهای بعدی و در نهایت فاز انتهایی را تا نیمه اول سال ۱۴۰۵ به پایان برسانیم.
آخرین اخبار روزنامه را از طریق این لینک پیگیری کنید.