جزئیات خدمات درمان ناباروری ایران در عراق؟
دکتر علی صادقیتبار درباره همکاری پژوهشگاه ابنسینا با کشور عراق به ایسنا گفته است: مرکز درمان ناباروری پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی از مدتها قبل در ارتباط با ارائه خدمات درمان ناباروری در خارج از مرزهای ایران نیز برنامهریزی کرده است.
دکتر علی صادقیتبار درباره همکاری پژوهشگاه ابنسینا با کشور عراق به ایسنا گفته است: مرکز درمان ناباروری پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی از مدتها قبل در ارتباط با ارائه خدمات درمان ناباروری در خارج از مرزهای ایران نیز برنامهریزی کرده است. او با بیان اینکه ارائه خدمات درمانی به درمانجویان خارج از مرزهای ایران به دو صورت انجام میشود، بیان کرد: مراجعه متقاضیان خدمات درمانی به کشور و دریافت خدمات درمان ناباروری از روشهای ارائه خدمات درمانی به درمانجویان خارج از کشور به حساب میآید. درمان ناباروری، یک درمان به نسبت طولانی است و به همین دلیل افرادی که برای درمان به کشور سفر میکنند باید چند هفته در ایران حضور داشته باشند. مدیر مرکز درمان ناباروری پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی درباره روش دیگر ارائه خدمات درمانی به متقاضیان خارج از مرزهای کشور گفت: حضور متخصصان در یک کشور دیگر، روش دوم ارائه خدمات درمان ناباروری به افراد خارج از مرزهای کشور به حساب میآید. چنین روشی به تجهیزات و فضای مناسب نیاز دارد تا متخصصان ایرانی براساس برنامه و تمهیدات لازم به کشوری دیگر سفر کنند و خدمات درمانی را ارائه دهند.
درخواست همکاری «عتبه حسینیه» از پژوهشگاه ابنسینا
او درباره همکاری پژوهشگاه ابنسینا با کشور عراق بیان کرد: حدود یک سال پیش، «عتبه حسینیه» که وابسته به حرمهای امام حسین(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) است با مراجعه به پژوهشگاه ابنسینا درخواست همکاری با پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی را مطرح کردند. عتبه حسینیه، یک بیمارستان در شهر کربلا دارد و درخواست خود را با توجه به وجود این مرکز درمانی مطرح کرد. پس از درخواست عتبه حسینیه، از بیمارستان شهر کربلا بازدید کردیم و به درخواست مطرحشده پاسخ دادیم. مدیر مرکز درمان ناباروری پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی ادامه داد: عتبه حسینیه، خواهان حضور تمام نیروهای متخصص مورد نیاز برای درمان ناباروری بهجز کارشناسان بود و کارشناسان را از نیروهای بومی کربلا تأمین کرد. براساس برنامهریزیهای مفصل، متخصصان «زنان»، «اورولوژی» و «جنینشناس» در این بیمارستان حضور دارند و در صورت نیاز به سایر گروهها، متخصصان رشتههایی مانند «ژنتیک» نیز حاضر میشوند.
انجام خدمات پاراکلینیکی در ایران
صادقیتبار با اشاره به بخشهای پاراکلینیکی پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی گفت: ارتباط میان متخصصان حاضر در بیمارستان عراق و بخشهای پاراکلینیکی پژوهشگاه ابنسینا برقرار است و خدمات پاراکلینیکی برای بیماران ارائه میشود. به طور مثال، اگر قرار است یک «کشت» انجام شود، آزمایش در بخشهای پاراکلینیکی انجام و نتایج برای کشور عراق ارسال میشود. او افزود: حدود ۱۰ ماه از عمر ارائه خدمت درمان ناباروی به مردم کشور عراق میگذرد و طی این مدت اعتبار خوبی در بیمارستان زینالعابدین شهر کربلا به دست آوردهایم. نهتنها مردم شهر کربلا، بلکه اهالی سایر شهرهای عراق نیز از خدماتی که پژوهشگاه ابنسینا در بیمارستان زینالعابدین ارائه میدهد، مطلع شدهاند و برای دریافت خدمات درمانی به این بیمارستان مراجعه میکنند.
افزایش خدمات درمانی در آینده
مدیر مرکز درمان ناباروری پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی تأکید کرد: در نظر داریم که ارائه خدمات را به درمان ناباروری محدود نکنیم و تمام خدماتی را که در شهر تهران ارائه میدهیم در اختیار بیماران عراقی نیز قرار دهیم. به طور مثال، اگر بیماری به «آندومتریوز» یا «اختلال ژنتیکی» مبتلا باشد با استفاده از تکنیکهای پیشرفتهای که در کشور در اختیار داریم نسبت به ارائه این خدمات نیز اقدام میکنیم. هدف از گسترش خدمات بیمارستان زینالعابدین این است که بیماران عراقی از خدمات یکسانی برخوردار شوند. به طور قطع، تمام خدماتی که در ایران ارائه میشود در آینده در اختیار بیماران عراقی قرار میگیرد.