• ایمالز جستجوگر کالا
  • |

    مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران در نشست خبری عنوان کرد؛

    افزایش سرمایه صندوق تا یک میلیارد دلار برنامه اصلی سال 1404 می باشد

    در صورت رفع تحریم ها صندوق آمادگی به تجار و صادرکنندگان را دارد

    افشار فتح الهی روز دوشنبه در نشست خبری با تشریح برنامه های صندوق ضمانت صادرات ایران در سال جاری اظهار داشت: در سال گذشته ۴.۲ میلیون دلار خسارت بیمه‌ای و ضمانت نامه‌ای در سال گذشته پرداخت کردیم همچنین ۱.۹ میلیون دلار از خسارت ها وصول شده است. عضو هیئت مدیره و مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران ضمن تشریح طرح های توسعه ای سال جدید اعلام کرد ما پیش بینی می کنیم با رفع تحریم ها حجم زیادی از صادرات کشور نیاز به پوشش های صندوق را خواهدداشت.اما یک مانع برای پشتیبانی های مورد نیازمان داریم و آن سرمایه صندوق می باشد.ما طرحش را آماده کریم تا سرمایه صندوق را بالا ببریم تا دچار بحران نشویم.

    افزایش سرمایه صندوق تا یک میلیارد دلار برنامه اصلی سال 1404 می باشد

    وی در مورد توسعه زیر ساخت های مورد نیازافزود: طبق برنامه کارگزاری صندوق دراستانها خصوصا استانهای مرزی و همچنین دفتر نمایندگی صندوق در اتاق های بازرگانی به منظور دسترسی سهل تر و تبادل اطلاعات با تجار و بازرگانان در حالا ایجاد می باشد.

     

    فتح الهی با اشاره به صدور ضمانتنامه های صادراتی در حوزه خدمات فنی و مهندسی گفت: ۸۰۰ میلیون یورو در خدمات فنی و مهندسی در سال ۱۴۰۲ پرداخت شد که این رقم در سال ۱۴۰۳ به ۲۰۰ میلیون یورو رسید که به خاطر عدم تمدید طرح ها در خارج از کشور بوده است.

    مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات سرمایه ثبتی صندوق را ۶ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: برای افزایش سرمایه صندوق، مقدماتی را در شورای اقتصادی دولت و کارگروه شورای عالی صادرات انجام داده ایم تا به بودجه سال آینده برسد زیرا نیاز ما یک میلیارد دلار سرمایه است.

    فتح الهی با بیان اینکه صادرات به عنوان موتور محرک در اقتصاد همه کشورهاست، گفت: اگر صادرات پایدار داشته باشیم منجر به ارزآوری، ارتقای تولید و رقابت در بازارهای بین المللی می شود از این صادرات یک الزام برای کشور است

    مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات به فعالیت صندوق و آژانس های پشتیبانی صادرات در کشورهای خارجی گفت: در کشور ما نیز صندوق ضمانت صادرات در سال ۱۳۷۴ برای پشتیبانی از صادرات کشور تاسیس شد و خدماتی از جمله اعتبارسنجی خریداران کالاهای ایرانی در خارج از کشور، بیمه کالاهای صادراتی و صدور انواع ضمانتنامه ها در تامین مالی، اعتبار تولیدکننده و ارایه کنندگان خدمات فنی و مهندسی ارایه می کند.

    وی خاطر نشان کرد: این خدمات منجر به کاهش خطرپذیری سرمایه گذاری در حوزه صادرات و تسهیل فرایند تجارت می شود ضمن اینکه اولویت دولت چهاردهم صدور ضمانت نامه های صادرات و تامین‌امنیت‌ مالی صادرکنندگان با رویکرد پشتیبانی از پروژه‌های عمرانی و صادرات خدمات فنی-مهندسی به کشوردر های هدف همسایه (۱۵ کشور) است.

    به گفته وی، هدف این صندوق برنامه ریزی برای پوشش بیمه ای و ضمانتنامه ای در حوزه صادرات غیر نفتی و محصولات شرکت های دانش بنیان، انرژی های تجدید ناپذیر و صنعت فرش هست.

    مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: ۳۷۰ میلیون دلار ضمانتنامه های صادراتی و بیمه ای در سال گذشته صادر شد و امسال به دنبال افزایش خدمات رسانی به صادرکنندگان هستیم.

    فتح الهی با اشاره به نامگذاری سال با عنوان سرمایه گذاری در تولید، بیان داشت: سرمایه گذاری های جدید در حوزه کالاهای صادرات محور را پوشش می دهیم این امر در قالب تفاهم‌نامه ای با وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک صادرات دنبال می کنیم. همه این حلقه های مسیر تولید صادرات گرا را در کنار هم قراردادیم.

    وی ابراز کرد: از طرح های زیرساخت های صادراتی از جمله حمل و نقل و لجستیک پشتیبانی می کنیم همچنین به توسعه روابط صادراتی پرداخته ایم برای کشورهای حوزه آفریقا سقف اعتباری در نظر گرفته ایم و بعضی از طرح ها را حمایت می کنیم.مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات خاطر نشان کرد: بعضی از قراردادهایی که در سال های گذشته اجرایی نشده است را در روسیه و بلاروس دنبال می کنیم که سرمایه گذاری های خوبی در این زمینه صورت گرفته است.

    فتح الهی با اشاره به چالش ناترازی انرژی در کشور گفت: همانطور که متحظرید بانک ها موظف به تامین مالی بخش خصوصی برای ایجاد نیروگاه های خورشیدی و انرژی تجدید پذیر شده اند. متاسفانه گره ای در مسیر بخش خصوصی برای این کار وجود دارد و آن تضامین سنگین مورد نیاز بانک هاست. در جلساتی که با وزارت نیرو و تشکل ها برگزار شد، اعلام کردیم برای طرح های نیروگاهی در حوزه های انرژی پذیر با تایید وزارت نیرو ضمانتنامه ها را صادر می کنیم تا این طرح ها تامین مالی شوند.فقط وزارت نیرو تایید کند که در خارج از پیک و نیاز  این انرژی قابلیت صادرات را دارد.

     مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات اعلام کرد شرکت های دانش بنیان صادرات گرا جزء بسته های حمایتی سال اخیر ما هستند.