|

مدیر عامل انجمن اوتیسم همدان تاکید کرد؛

ضرورت ایجاد مرکز جامع توانبخشی و نگهداری از بیماران اوتیسم درهمدان نیاز خانواده‌های کودکان مبتلا

مدیر عامل انجمن اوتیسم همدان بر لزوم ایجاد مرکز جامع توانبخشی و نگهداری از بیماران اوتیسم در همدان برای خانواده‌های کودکان مبتلا تاکید کرد.

ضرورت ایجاد مرکز جامع توانبخشی و نگهداری از بیماران اوتیسم درهمدان نیاز خانواده‌های کودکان مبتلا

به گزارش شرق، داود پناهی‌نژاد ظهر امروز در جمع اصحاب رسانه راه اندازی مرکز نگهداری کودکان اوتسیم را مهم‌ترین دغدغه خانواده‌های که کودکان آنها مبتلا به اوتیسم شده اند اعلام کرد و گفت: با توجه به ویژگی خاص رفتاری کودکانی که مبتلا به اوتیسم هستند خانواده‌ها نمی‌توانند حتی در هنگام بیماری خود آنها نزد اقوام خود بگذارند پدر این راستا لازم مسوولین برای ایجاد این مرکز اهتمام ورزند.

 

وی افزود: اوتیسم نوعی اختلال عصبی، رشدی، تکاملی است که شامل نقص در تعاملات و روابط اجتماعی، نقص و مشکل در پردازش حواس، ادراک و ایجاد رفتارهای تکراری و کلیشه‌ای می‌شود

 

وی با بیان اینکه این بیماری در قالب سه سطح خفیف، متوسط و شدید گسترده است، عنوان کرد: تشخیص زودهنگام اوتیسم نقش بسیار کلیدی را در کنترل این اختلال ایفا می‌کند.

 

مدیر عامل انجمن اتیسم همدان با بیان اینکه براساس آخرین آمار و تحقیقات از هر ۳۶ تولد یک نوزاد مبتلا به اوتیسم می‌شود، عنوان کرد: در حال حاضر ۴۲۰ بیمار تحت نظر انجمن اوتیسم خدمات گفتار درمانی، کار درمانی و رفتار درمانی می‌کنند.

 

پناهی نژاد عنوان کرد: آموزش و توانبخشی مؤثر این کودکان در بازه زمانی خاص بین دو تا هفت‌سالگی بوده که اصطلاحاً به آن زمان طلایی گفته می‌شود که در این بازه زمانی مغز این کودکان بهترین آمادگی را برای دریافت آموزش‌ها و خدمات توانبخشی دارد.

 

وی پذیرش بیماری اوتیسم توسط خانواده‌ها را مهم‌ترین رکن درمانی این بیماری دانست و افزود: اکثر خانواده‌ها نمی‌پذیرند که کودک آنها اوتیسم دارد و دچار اختلال افسردگی و ناامیدی می‌شوند.

 

این مقام مسئول ضمن تاکید بر لزوم فرهنگ سازی در جامعه هنگام برخورد با بیماران اوتیسم گفت: به دلیل نگاه از روی ترحم و دلسوزی بیش از اندازه برخی افراد این کودکان نمی‌توانند در جامعه حاضر شوند.

 

پناهی نژاد راه اندازی مرکز نگهداری کودکان اوتوسیم را مهم‌ترین دغدغه خانواده که فرزند آنها مبتلا به این بیماری شده‌اند اعلام کرد و گفت: با توجه به ویژگی خاص رفتاری کودکانی که مبتلا به اوتیسم هستند خانواده‌ها نمی‌توانند حتی در هنگام بیماری آنها را نزد اقوام خود بگذارند در این راستا لازم است مسئولین برای ایجاد این مرکز اهتمام ورزند.

 

وی با بیان اینکه متأسفانه به دلیل شرایط سخت این بیماری طلاق در این خانواده‌ها زیاد است، تصریح کرد: معمولاً مادر خانواده عهده دار زندگی و مراقبت از فرزند می‌شود که با توجه به هزینه بالای این بیماری و شرایط خاص نگهداری بیماران، مادر حتی نمی‌تواند به سرکار بروند که این مهم شرایط را برای آنها طاقت فرسا کرده است.

 

این مقام مسئول با بیان اینکه بسیاری از والدین دغدغه این را دارند که پس از مرگ چه کسی از فرزند بیمار آنها نگهداری می‌کند چرا که این افراد تا پایان عمر نیازمند درمان و حمایت هستند بر این اساس وجود مرکز جامع توانبخشی و نگهداری از بیماران اوتیسم ضروری است، تصریح کرد: علی رغم وعده برخی مسئولان این مرکز راه اندازی نشده و تاکنون امام جمعه شهر همدان با حمایت‌های خود توانستند گامی در این خصوص بردارند.

 

پناهی نژاد ضمن اشاره به ایجاد مدرسه‌ای برای اوتیسم ها گفت: افراد مبتلا به اوتیسم نیازی به مدرسه ندارند چرا که در صورت داشتن توان یادگیری می‌توانند در مدارس عادی مشغول به تحصیل شوند و زمانی هم در این خصوص انتقاد کردیم فقط سر در آن مکان به نام مدرسه استثنایی تغییر کرد

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها