رویداد بقا در بحران: یک مسئولیت اجتماعی مشترک
همبستگی و همدلی، نیروی محرکه عبور از دشواریهاست. مسئولیت اجتماعی شرکتی (CSR) در حوزه تجارت الکترونیک، بیش از هر زمان دیگری معنا یافته است؛ چرا که کسبوکارهای آنلاین نه تنها چرخهای اقتصادی را به حرکت در میآورند، بلکه در نشر فرهنگ، اطلاعرسانی و ایجاد امید نیز نقشی کلیدی ایفا میکنند. شرکتها در مقطع حساس کنونی، با درک عمق این رسالت، فراتر از اهداف صرفاً تجاری، خود را متعهد به حمایت از جامعه و فعالان اقتصادی در مواجهه با بحرانهای ملی میدانند.

هر روز اخبار مسئولیت اجتماعی دولتها، سازمانهای بزرگ، کسب و کارهای کوچک و اینفلوئنسرهای دنیای مجازی منتشر میشود. در میان استارتاپهای ایرانی تاپین، زرین پال، دیجی فای و دایرکتم نیز هم مسیر با سایر استارتاپهایی که در کشور فعالند میکوشند با حساسیت نسبت به افکار عمومی و ذینفعان خود که عموما صاحبین و مدیران کسب و کارهای اینترنتی هستند پیش بروند.
در ماه گذشته چند موضوع در فضای تجارت الکترونیک مورد توجه قرار گرفت؛ محدودیت اینترنت، کاهش فروش، از دست دادن ارتباط با مشتریان و اختلال در ارسال مرسولات.
در راستای موضوعات فوق و با الهام از روحیه مثالزدنی همدلی مردم ایران در دوران جنگ، مجموعههای فعال در تجارت الکترونیک، تاپین، زرینپال، دیجیفای، دایرکتم و ایسمینار، همدل شدند و در راستای مسئولیت اجتماعیشان گامی مشترک در جهت حمایت از کسبوکارهای اینترنتی کشور برداشتند. این همکاری، که در دل شرایط سخت اقتصادی امروز ایران شکل گرفته، رسالت آگاهیبخشی به فعالان این حوزه را در اولویت قرار داده است.
نتیجه این همافزایی، برگزاری وبینار “بقا در بحران” بود که در روز شنبه، بیست و یکم تیرماه، بر بستر پلتفرم ایسمینار برگزار شد. این رویداد با هدف ارائه راهکارهای کاربردی و استراتژیهای مدیریت کسبوکار در شرایط بحرانی، توانست با استقبال چشمگیر مخاطبان، از جمله بیش از 3000 بازدید و 500 ثبتنام، میزان بالای نیاز جامعه تجارت الکترونیک به دانش در حوزه تابآوری کسب و کارها را نمایان سازد.
پوریا سلوتی، همبنیانگذار دایرکتم، موضوع سیستم سازی هوشمند در شرایط بحرانی را ارائه داد. اولین ارائه این وبینار به مدیریت فروش و خودکارسازی شبکه های اجتماعی اختصاص داشت. وی ابزارهای هوشمند اینستاگرام را برای جذب لید بدون نیاز به تبلیغات معرفی نمود که شامل پاسخ هوشمند اینستاگرام (قابلیت ارسال ویس، متن، ویدیو، لینک و دکمه) ، ویترینساز (تبدیل دایرکت به فروشگاه با امکان نمایش محصول و خدمات) ، فرمساز (برای نظرسنجی، آزمون و جمعآوری اطلاعات کاربران) ، پیامک هوشمند (دریافت و ذخیره شماره تماس و ارسال پیامک انبوه) ، و فالوآپ (پشتیبان هوشمند برای پیگیری ۲۴ ساعته و تبدیل فالوور به خریدار) میشد.
مهیار ابوترابی، همبنیانگذار و مدیر ارشد مارکتینگ دیجیفای، با موضوع "داشتن یک خانه امن آنلاین" سخنرانی کرد. او به تحلیل رفتار مشتریان در بحران و ضرورت واکنش سریع و هوشمندانه در کسبوکارهای آنلاین پرداخت. وی راهبردهای بقا برای فروشگاههای آنلاین را شامل تغییر سریع در استراتژیهای فروش و محصول، تمرکز بر کالاهای ضروری، و مدیریت موجودی و خدمات دانست. همچنین، بر اهمیت تنوع کانالهای فروش و استقلال از یک پلتفرم خاص (وبسایت مستقل) تأکید کرد.
ارائه سوم متعق به مجموعه زرینپال بود. مرتضی احمدی، مدیر عامل زرینپال، به "نبض تپنده فروش آنلاین: زیرساخت پرداخت در بحران" اشاره کرد. او اعتماد را "سرمایهای نامرئی و حیاتی" در زمان بحران دانست و بر نقش پشتیبانی ۲۴/۷ و اطلاعرسانی شفاف در افزایش تابآوری کسبوکارها تأکید کرد. وی همچنین به معماری مقاوم زرینپال در برابر اختلالات و پایداری سیستمهای پرداخت در شرایط خاص اشاره کرد و درسهایی از بحران ۱۲ روزه را در راستای آمادهسازی زیرساخت برای دورکاری و امنیت تشریح نمود.
مهرداد ملکمحمدی، همبنیانگذار و مدیر عامل تاپین، درباره "لجستیک در بحران" سخن گفت و راهکارهای ویژه ارسال مرسولات در جنگ را بیان کرد. او لجستیک را "ستون فقرات فروشگاه" نامید و به موضوعاتی چون انبار شخصی در مقابل فولفیلمنت، انواع سرویسهای ارسال، قرارداد هوشمند بدون وابستگی به محل ارسال، و اتصال به پلتفرمهای فروش مانند وردپرس پرداخت. همچنین، به شفافیت امور مالی و مالیاتی ، رهگیری گروهی مرسولات، اطلاعرسانی به گیرنده، و امکان تغییر نشانی و ارسال مجدد اشاره کرد.
استراتژی محوری این برندها، تمرکز بر آگاهیبخشی و توانمندسازی بود؛ تلاشی که برگرفته از درسهای تاریخی جامعه در زمینه همبستگی و کنار هم بودن در بزنگاههای حساس است. ایسمینار نیز به عنوان حامی رسانهای این رویداد، تمامی ظرفیتهای تبلیغاتی خود را به صورت رایگان به این امر اختصاص داد تا پیام امید و همبستگی این اتحاد هرچه بیشتر به گوش اکوسیستم کسبوکارهای آنلاین برسد. این حرکت مشترک، یادآور آن است که در مواجهه با هرگونه بحران، اتحاد و مسئولیتپذیری جمعی، قویترین پشتوانه برای بقا و پیشرفت خواهد بود.
آخرین اخبار فناوری را از طریق این لینک پیگیری کنید.